«Έχουμε το όραμα, το σχέδιο και τη γνώση να πάμε τη Λάρισα μπροστά»

Η αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Palace» «πλημμύρισε» από τις γυναίκες που έδωσαν βροντερό παρών στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η υποψήφια Δήμαρχος Λάρισας με τη παράταξη «Λάρισα Μπροστά», Ρένα Καραλαριώτου!

Η επικεφαλής του συνδυασμού πήρε το λόγο από το βήμα και ξεκίνησε την αναφορά της λέγοντας:

«Εμείς οι γυναίκες, μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας, για τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη και θα την αλλάξουμε. Η Λάρισα, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, θα αποκτήσει Νέα Δημοτική Αρχή, Νέα Δήμαρχο, την πρώτη Γυναίκα Δήμαρχο. Με τη δική σας στήριξη. Με την δική σας ψήφο. Το θέλουμε και το μπορούμε, μα πάνω από όλα το αξίζουμε».

«Ξεκινάμε μαζί ένα φιλόδοξο ταξίδι για να αποκτήσει η Λάρισα νέα δημοτική αρχή, νέα Δήμαρχο, νέους ανθρώπους με νέες ιδέες. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές. Για εμάς πρώτα και πάνω από όλα είναι η πόλη μας».

«Ο κ. Καλογιάννης είναι ο τελευταίος σε αυτή την πόλη που μπορεί να μιλά για αρχές, αξίες και πολιτικό πολιτισμό. Έχει περάσει μία εβδομάδα, από τότε που πρότεινα να συμμετέχουμε όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λάρισα σε τηλεοπτικό διάλογο, για να ενημερώσουμε τους Δημότες μας για τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Έχουν απαντήσει όλοι θετικά, εκτός από τον κ.Καλογιάννη. Ο οποίος λέει “ναι μεν, αλλά…”. Αφού, λοιπόν, δεν το κάνει ο κ.Καλογιάννης, ζητάμε εμείς, άμεσα, τη Σύγκληση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών ντιμπέιτ.

Για ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο δικό του εκλογικό κέντρο, εγκαλεί εμάς, μιλά γενικά και αόριστα για κατασκευασμένο υλικό, απειλεί με μηνύσεις – και μετά τις απειλές κάνει και έκκληση για αντιπαράθεση με αρχές και αξίες. Προσπαθεί να μετατρέψει τη δική τους γκάφα, σε πρόβλημα της Πόλης. Του συνιστώ ψυχραιμία και σοβαρότητα. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ας βρει πρώτα ποιοι ευθύνονται για αυτό που έγινε, για να τους καταδικάσουμε και εμείς και όλη η Πόλη. Μαθήματα όμως από τον κ. Καλογιάννη για αρχές, αξίες και πολιτισμό δεν δεχόμαστε».

Το πρόγραμμά μας

Συνεργαζόμαστε με τους πολίτες και τους φορείς για μια Πόλη:

• Καθαρή, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών, που ήδη πληρώνουν πολλά, στο Κέντρο και στις γειτονιές.

• Με περισσότερο πράσινο και χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

• Κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για λιγότερο καύσιμο.

• Δωρεάν παραχώρηση των αδιάθετων θέσεων στάθμευσης στους εργαζόμενους και στους εμπόρους, στα δύο δημοτικά πάρκινγκ στο κέντρο.

• Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο, αλλά και περιμετρικά του κέντρου με τη μέθοδο της μερικής ή ολικής αυτοχρηματοδότησης.

• Μείωση της τιμής του εισιτηρίου ως 50% για τους πολίτες, στις αστικές συγκοινωνίες, και με περισσότερα δρομολόγια.

• Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

• Δημιουργία ψηφιακής τάξης, σε όλα τα δημόσια σχολεία, με οθόνες Full Screen συνδεδεμένες με laptop στη θέση κάθε μαθητή.

• Δωρεάν Κάρτα Ασφάλισης για όλα τα παιδιά και τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

• Δίνουμε έμφαση στην κατάρτιση, την επανεκπαίδευση και την επανένταξη στην αγορά εργασίας.

• Στήριξη και ενίσχυση θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό φαρμακείο.

• Οργάνωση και σύνδεση σχολείων και αθλητικών σωματείων, στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού.

• Ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες, για λιγότερες επισκέψεις στο Δήμο και ταχύτερη εξυπηρέτηση, ψηφιακά αιτήματα και αποστολές.

• Ηλεκτρονική Κάρτα Δημότη.

• Λειτουργία ΚΕΠ και ανταποκριτή του ΟΓΑ σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και λειτουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.

• Δημιουργία Κέντρων Καθημερινότητας Δημότη, όπου οι δημότες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

• Συνεργεία Άμεσης Επέμβασης ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταποκρίνεται και να επιλύει τα αιτήματα καθημερινότητας που υποβάλει ο Δημότης.

• Απόφαση ζωής, είναι να εντάξουμε τον Πηνειό στην ζωή της πόλης.

• Προχωράμε στην αποκάλυψη και ανάδειξη του συνόλου του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης της Λάρισας, με στόχο την υλοποίηση παραστάσεων.

Το δίλημμα των εκλογών

«Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη γνώση να πάμε τη Λάρισα Μπροστά. Θέλω να γίνετε οι πολλαπλασιαστές του μηνύματος μας -εσείς οι γυναίκες είστε οι σύμμαχοι μου σε αυτόν τον αγώνα. Μόνο με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να κερδίσουμε. Να αλλάξουμε την πόλη. Για εμάς και τα παιδιά μας. Για όλους αυτούς που νοιαζόμαστε και αγαπάμε.

Το πρόγραμμα μας, οι νέες ιδέες μας, η ομάδα μας με τους νέους και πιο έμπειρους ανθρώπους μπορούν να κάνουν τα δικά σας θέλω πράξη. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Λάρισα πόλη που αξίζει να ζεις, πόλη που ξεχωρίζει, πόλη που καινοτομεί, που κρατά παιδιά μας στον τόπο μας. Το μέλλον μας είναι στα δικά μας χέρια.

Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα έχουμε νέα Δήμαρχο, νέους ανθρώπους, νέο σχέδιο για την Πόλη και τους Δημότες; Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών. Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε. Γιατί εμείς μπορούμε καλύτερα», κατέληξε η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας κ. Καραλαριώτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...