Αθηναίου: «Όλοι μπορούν να γίνουν ήρωες»

Ο Γιάννης Αθηναίου στάθηκε στη σημασία νικών όπως αυτή απέναντι στην ΑΕΚ αλλά και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

«Θέλουμε να κερδίζουμε και μισό πόντο. Είμαστε στις αρχές Νοέμβρη, η ομάδα προσπαθεί να σεταριστεί και να βρούμε τους ρόλους μας, αποτελείται από παίκτες που είναι όλοι βασικοί και μπορούν να γίνουν ήρωες. Αυτό έχει γίνει εν γνώσει των ανθρώπων της ομάδας που θα χρειαστεί χρόνο για να είναι έτοιμη. Όσο θα κερδίζουμε χρόνο, θέλουμε να κερδίζουμε και τα παιχνίδια, είτε παίζει το μπάσκετ που θέλουμε, είτε όχι. Σήμερα και με τη Ναντέρ έπρεπε να νικήσουμε όπως και με την Οπάβα. Νομίζω ότι δεν θα κάτσουμε να δούμε αν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε παρά μόνο να κερδίζουμε. Στην πορεία θα τα διορθώσουμε όλοι. Όλοι θέλουμε να παίζουμε καλύτερα αλλά μία μεγάλη ομάδα που θέλει να είναι μέσα στους στόχους της , πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίζει ακόμη και όταν δεν είναι καλά. Θα υπάρξουν περίοδοι στις οποίες θα είμαστε καλύτερα αλλά το θέμα είναι όταν δεν έχεις φορμαριστεί να έχεις τον τρόπο να κερδίζεις. Όσο βρίσκονται αυτοί οι τρόποι, εγώ δεν κοιτάω τα υπόλοιπα».

Ερωτηθείς για τις 22/22 ελεύθερες βολές, απάντησε ότι… «δείχνουν τη συγκέντρωσή αλλά και τη θέλησή μας. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα με ταλέντο, έτσι έπρεπε να παίξουμε με συγκέντρωση».

Ρωτήθηκε μάλιστα για την αποβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου κι αν επηρεάστηκε η ομάδα. «Δεν κατάλαβα καν ότι αποβλήθηκε ο κόουτς. Όποιος κι αν ήταν, ήμασταν τόσο αφοσιωμένοι στο παιχνίδι που πραγματικά το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ο αγώνας και όχι ποιος ήταν στον πάγκο. Μ’ ενδιέφερε να κερδίσω μόνο το παιχνίδι», απάντησε

Σχετικά με το ότι η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, σημείωσε: «Όσο κερδίζουμε, κερδίζουμε και χρόνο για να γινόμαστε καλύτεροι. Το θέμα είναι ότι μια μεγάλη ομάδα όπως εμείς η οποία θέλει να είναι μέσα στους στόχους, πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει ακόμη κι όταν δεν θα είναι σε φόρμα. Θα υπάρξει όμως και περίοδος που θα είμαστε πολύ καλά. Το θέμα είναι λοιπόν, όταν δεν έχεις φορμαριστεί να έχεις τον τρόπο να κερδίζεις. Δεν κοιτάω αν κερδίζουμε με τρομακτικό μπάσκετ».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...