Από την μία η εικόνα του Σαββίδη, από την άλλη τα πραγματικά εγκλήματα

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη που χάνει στις εντυπώσεις λόγω μίας εικόνας, αλλά όπως αποδεικνύεται οι πράξεις του εδώ και χρόνια, είναι ικανές για να τον κάνουν απολύτως αποδεκτό μέσα στον ΠΑΟΚ.

Για τον Ιβάν Σαββίδη προανήγγειλα ότι θα γράψω και παρά το ότι άλλα προέκυψαν, για τον Σαββίδη θα γράψω…
 
Γι’ αυτόν… «Για τον χειρότερο άνθρωπο στην Ελλάδα. Για τον κουμπουροφόρο. Για τον μαφιόζο, για τον «εγκληματία», για τον ύποπτο Ρώσο, που λέει και ο Αμερικάνος πρέσβης, για τον… ξένο που ήρθε στην… ήσυχη χώρα μας για να μας… ανησυχήσει».
 
Χαχαχαχα. Αυτό το τελευταίο ειδικά έχει το περισσότερο γέλιο.  Ήρθε ένας Έλληνας ομογενής στη χώρα και έφερε πολλά λεφτά σε διάφορα μέτωπα και πράγματι «χάλασε» την ησυχία όλων όσων από το 2010 και μετά έβγαζαν τα λεφτά από τη χώρα τους…
 
Ο Σαββίδης λοιπόν έκανε ένα μεγάλο λάθος. Το ότι μπήκε στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί, για ένα γκολ που μέτρησε και ακυρώθηκε (από δύο φορές) στο 90΄, σε ματς-τίτλου, δεν επιτρέπεται. Το απίστευτο είναι ότι μετά από ώρα στο γήπεδο,  έβγαλε το μπουφάν και φάνηκε το όπλο. Η εικόνα σοκάρει και την εικόνα εκμεταλλεύονται οι μεγάλοι του εχθροί, για να τον παρουσιάσουν ως τον χειρότερο. Γι’ αυτό και η εικόνα παίζει συνέχεια, σε αντίθεση με τα πραγματικά εγκλήματα, που γίνονται βέβαια με κλειστές κάμερες… Αντιλαμβάνεστε έτσι;
 
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Γίνεται προσπάθεια αυτή η εικόνα, να έχει μεγαλύτερη αξία από τον καμένο-ανατιναγμένο φούρνο ενός διαιτητή! Έχουν βάλει στόχο αυτό το πιστόλι στο παντελόνι, να φανεί πιο πολύ από το καμένο σπίτι ενός υποψήφιου αρχιδιαιτητή στη Χαλκιδική, λίγο μετά την αλλαγή σελίδας στην ΕΠΟ! Ένα πιστόλι για την  ασφάλειά του, που «πρέπει» να φανεί περισσότερο  από την είδηση ότι «άγνωστοι» έστειλαν σφαίρες στον Γραμμένο…
 
Τι γίνεται όμως… 
 
Το… «φαίνεσθαι», όπως εμείς εδώ στην Ελλάδα το έχουμε στο μυαλό μας, ήταν πάντα ένα πρόβλημα για τον Σαββίδη. Δεν τον ενδιέφερε η εικόνα και το… «τι θα πει ο κόσμος». Γι’ αυτό και το 2016 ενώ έδωσε 61,5 εκατομμύρια ευρώ και τελικά πήρε την τηλεοπτική άδεια, οι αντίπαλοί του τόνιζαν για κανα χρόνο τη δήλωση… «εκπλήρωσα την αποστολή μου». Και τότε έμειναν στις εντυπώσεις, αλλά όχι στην ουσία ότι έδωσε 61,5 εκατομμύρια και τελικά πήρε -ως επιλαχών- μία άδεια. Και τότε πλήρωσε και τότε κέρδισε μία άδεια, αλλά πάλι χαμένος βγήκε στις εντυπώσεις μια και «έπρεπε» να του φορτωθεί ο τίτλος του «λαγού».
Και τότε τον «πολέμησαν» επί μέρες, βασιζόμενοι σε αυτή την εικόνα, τον «έσκισαν» στην  προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αλλά λίγο μετά όταν με βάση δικαστική απόφαση έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη, έσκυψαν το κεφάλι…
 
Είναι παρορμητικός ο Σαββίδης και πολλές φορές οι αντιδράσεις του, όπως και οι δηλώσεις του, δημιουργούν θέμα. Δίνει «πατήματα» γιατί δεν είναι της Ελληνικής σχολής… «λέμε αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος και κρυφά κάνουμε τα όργια».
 
Για παράδειγμα δεν θα έρθει ξαφνικά μία μέρα που θα μάθουμε ότι… κατηγορείται για αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από δεκάδες παράνομες πράξεις. Ότι είναι να κάνει (όχι εγκλήματα βέβαια) θα το κάνει στα ίσια, με ανοικτές κάμερες και μικρόφωνα και στην συνέχεια θα πληρώσει το τίμημα, χωρίς να τρέχει να βρει άκρη με τα δικαστήρια ή με φίλους του πολιτικούς-αρχηγούς κομμάτων.
 
Είναι αυτός ο Σαββίδης που πληρώνει -με τη μία- μέσα σε μία μέρα 11,5 εκατομμύρια για φόρους από παλιά χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αντί αυτό να γίνεται πρώτο θέμα υπέρ του, μπορεί να πει κάτι στο τέλος που θα τον βγάλει και… απολογούμενο, επειδή εκμεταλλεύτηκε ένα νόμο που ψηφίστηκε για  όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις!
 
Είναι αυτός που τον παρακαλούσαν να σώσει τη ΣΕΚΑΠ από την καταστροφή και στο τέλος θα βγει και κατηγορούμενος, επειδή πρέπει να πληρώσει πρόστιμο για ατασθαλίες άλλων.
 
Καταλαβαίνετε ποιο είναι το πρόβλημα; Μόνιμα υπάρχει θέμα στις εντυπώσεις, αφού στην ουσία δεν μπορεί να τον «πιάσει» κανείς. Καλός άνθρωπος είναι (ας βγει ένας να πει το αντίθετο), δυνατός επιχειρηματίας είναι, πολλά λεφτά έφερε στην Ελλάδα, τον ΠΑΟΚ τον έχει μεγαλώσει, αλλά αντί να μένουμε σε  αυτά… πάντα υπάρχει μία λεπτομέρεια που δίνει πατήματα για να του χαλάνε την εικόνα. Και όλα αυτά γιατί δεν είναι κάτοικος Αθήνας, γιατί δεν πληρώνει και δεν απειλεί ώστε να προσεχθεί η εικόνα του…
 
Πόσο… ΠΑΟΚ όμως είναι όλο αυτό το παραπάνω; Ο Σαββίδης θυμίζει τους ΠΑΟΚτσήδες. Αυτούς που βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται με καθαρά οπαδική λογική, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με οργανωμένους στρατούς κουκουλοφόρων που κάνουν ότι «πρέπει» να κάνουν.    
 
Ας επιστρέψουμε στο ποδόσφαιρο…
 
Εδώ και δύο χρόνια γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ο νέος χαλίφης!
 
Αυτός που ζήτησε το VAR! Την εικόνα δηλαδή και την απόδειξη για να λαμβάνονται σωστές αποφάσεις.  Αυτός που όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να αναβαθμίσει Κύζα και Καλφόγλου οι οποίοι κυνηγήθηκαν για ένα λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά δεν απέτρεψε και το τέλος της διαιτητικής τους πορείας! Έτσι είναι οι χαλίφηδες; (Αλήθεια ο Κομίνης και ο Ποντίκης πότε θα ανακοινώσουν το αντίο τους από το ποδόσφαιρο μετά από αυτή την τριπλή φαρσοκωμωδία της Κυριακής; Πώς και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους τώρα; Παράξενο ε;)
 
Ο Σαββίδης λοιπόν (και οι άνθρωποί του) που… ΠΟΤΕ δεν απείλησαν δημοσιογράφο, που ποτέ δεν ζήτησαν την απόλυση συναδέλφου που δεν «αρέσει» ή δεν τα «λέει καλά», ο Σαββίδης που ποτέ δεν μπούκαρε σε δημοσιογραφικό μπουθ για να εκφοβίσει!
 
Έγραψα (κι’ εγώ και άλλοι) γι’  αυτόν και για τα λάθη του τόσα και τόσα… (Αυτά βρήκα πρόχειρα εδώ και εδώ  και εδώ). Ούτε εγώ, ούτε κανείς ποτέ δεν «ενοχλήθηκε»  για να «προσέξει». Καταλαβαίνετε έτσι; Ας μην προχωρήσουμε σε συγκρίσεις καλοί μου φίλοι.  
 
Να πούμε για την ομάδα του; Για την ΠΑΕ; Για συνεργάτες και υπαλλήλους; Στα λόγια τους έχει διώξει όλους από 150 φορές. Στην πράξη –αν θυμάμαι καλά-  δεν πρέπει να έχει απολύσει ποτέ κανέναν! Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος…
 
Είναι πολύ απλά ο μόνος Έλληνας που έκανε ένα τόσο μεγάλο λάθος και ζήτησε συγγνώμη… Αυτός είναι!  
 
Γι’ αυτό και σε άλλα site ομάδων σβήνουν συνολικά τα σχόλια για να μην θιχθεί ο ιδιοκτήτης, αλλά στο site του ΠΑΟΚ υπάρχουν χιλιάδες σαν κι’ αυτό: «Ιβάν κάποτε είχες πει ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι χρέη σου. Σήμερα να ξέρεις ότι τα λάθη σου είναι και δικά μας λάθη…». Χιλιάδες…
 
Όσοι δεν τον ξέρουν λοιπόν, ίσως και να επηρεαστούν από την προσπάθεια να φανεί τώρα ως ένας από τους χειρότερους, μια και έτσι «πρέπει» για ανταγωνιστικούς, ποδοσφαιρικούς, επιχειρηματικούς και μιντιακούς  λόγους.
 
Για όσους τον ξέρουν… είναι βέβαιοι ότι και πάλι θα «πληρώσει» τα λάθη του, αλλά στην συνέχεια θα πεισμώσει τόσο πολύ, που θα κάνει τον ΠΑΟΚ πολύ-πολύ μεγαλύτερο.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...