Ατρόμητος – Αναστασίου: «Υπομονή, συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο»

Ο Ατρόμητος το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Ντουνάισκα Στρέντα θέλει με σύμμαχο την έδρα του να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου ματς και ο Γιάννης Αναστασίου αφού… αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί, ζήτησε από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο! Μανούσος: «Να μην χαλαρώσουμε».

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Επαναληπτικό παιχνίδι, θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με το πρώτο. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο, να μην χαλαρώσουμε καθόλου κι από εκεί και πέρα θα μπορούμε να σκεφτόμαστε πιο θετικά για το μέλλον».

Για το αν υπάρχει άγχος λόγω… Περιστερίου: «Έχω συζητήσει με τα παιδιά, αλλά πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Την περασμένη εβδομάδα είπα πως απομένει να δείξουμε αν έχουμε γίνει καλοί μαθητές. Γενικά στο ποδόσφαιρο μαθαίνεις από τα λάθη σου κι από το παρελθόν και το σημαντικό είναι να κοιτάμε το μέλλον. Μετράνε και τα δύο παιχνίδια και πρέπει να δείξουμε αν είμαστε καλοί μαθητές».

Για το αν είναι το φαβορί ο Ατρόμητος: «Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ομάδες στο 100% ετοιμότητας. Είναι δύσκολο να πούμε πως είμαστε φαβορί. Ο αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές ειδικά στην επίθεση. Για εμένα δεν υπάρχει φαβορί, παρά το γεγονός πως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, για μένα το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε προσηλωμένοι στο στόχο μας όπως την περασμένη εβδομάδα και μετά το παιχνίδι να σκεφτόμαστε θετικά».

Για το αν θεωρεί πως ο αντίπαλος θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό: «Κοιτάζοντας τα παιχνίδια τους, έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που πολύ δύσκολα αλλάζει. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, με καλή κυκλοφορία, διαρκή κίνηση που πιέζει πολύ και προσπαθεί να σκοράρει. Θεωρώ πως δεν θα αλλάξουν κάτι, ξέρουμε σε μεγάλο βαθμό τι θα κάνουν και θεωρώ πως θα κριθεί στη δική μας συγκέντρωση».

Για τα πλάνα του: «Έχω καταλήξει στην εντεκάδα. Έχουμε ένα σκορ να διαχειριστούμε, αλλά από την άλλη δεν είμαστε μια ομάδα που θα παίξει μόνο άμυνα, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ισορροπία… Θα τα δείτε αύριο στο γήπεδο».

Για τον κόσμο: «Αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από εμάς και όχι από τον κόσμο. Ο κόσμος θα μας υποστηρίξει, αλλά το ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Χρειάζεται υπομονή και τα παιδιά έχουν δείξει πως μπορούν να έχουν συγκέντρωση, θα πρέπει να διαχειριστούμε και τον παλμό που θα υπάρχει αύριο και εκεί θα δείξουμε πόσο έτοιμοι είμαστε και για την συνέχεια».

Μανούσος: «Κάθε μέρα σκεφτόμαστε τα περσινά, συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μανούσος τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους, ώστε το βράδυ της Πέμπτης να τους βρει χαρούμενους και στην επόμενη φάση, ενώ δεν έκρυψε πως όλοι θυμούνται τι έγινε πέρσι…

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον προπονητή μας. Πρέπει να έχουμε πάρα πολύ συγκέντρωση στο παιχνίδι μας, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά αν κατέβουμε με συγκέντρωση και στο πλάνο που έχουμε δουλέψει, αύριο θα είμαστε χαρούμενοι και θα σκεφτόμαστε την συνέχεια».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές έχουν μιλήσει μεταξύ τους για να μην επαναληφθεί κάτι σαν το περσινό: «Κάθε μέρα μιλάμε για το περσινό παιχνίδι! Έχουμε πει κι αύριο πως το παιχνίδι ξεκινά από το 0-0. Δεν έχουμε χαλαρώσει λεπτό. Έχουμε μάθει από πέρσι, μας πείραξε πάρα πολύ και πιστεύω πως όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι κι αυτό θα φανεί αύριο στο παιχνίδι».

Για το πως έχουν δουλέψει οι παίκτες: «Αυτό εξαρτάται από το πως θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος. Η λογική λέει πως θα ανοιχτεί. Η δική μου αίσθηση είναι πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας θα βρούμε ανοιχτούς χώρους. Αλλά αυτό εξαρτάται κι από τι διάταξη θα παρατάξει ο αντίπαλος».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...