Γιάννης Κανωτίδης: «Το ARENA αξίζει στη πόλη μας και στην ΑΕΛ»

Γιάννης Κανωτίδης: «Το ARENA αξίζει στη πόλη μας και στην ΑΕΛ»

Αποκλειστικές δηλώσεις παραχώρησε στο ArenaLarissa.gr, ο Λαρισαίος Γιάννης Κανωτίδης, που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Κομοτηνής, τον Πάνθραξ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας σου με τον Πανθρακικό, με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκες συνολικά 83 φορές πετυχαίνοντας και 2 τέρματα…

Στον Πανθρακικό είχα 83 συμμετοχές και πέρασα 3,5 χρόνια πολύ ωραία ζώντας όλες τις κακές και καλές στιγμές της ομάδας με αποκορύφωμα την άνοδο και παραμονή στη SL.

Πλέον είσαι ελεύθερος. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια συγκεκριμένη ομάδα;

Τώρα που είμαι ελεύθερος έχω μιλήσει με κάποιες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη. Το υπην φαν θέμα αυτό το χειρίζεται εξ’ ολοκλήρου ο ατζέντης μου.

Εάν σου γινόταν επίσημη πρόταση από την ΑΕΛ, δεδομένου πως φέτος έχει μαζέψει αρκετούς Λαρισαίους που αγωνιζόντουσαν σε  διάφορες ομάδες ανά την χώρα, θα την αποδεχόσουν και πως θα αντιδρούσες;

Όπως κάθε Λαρισαίος έτσι θα ήθελα κι εγώ να αγωνίζομαι για την ομάδα του τόπου μου. Είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε τη φανέλα της ιδιαίτερης πατρίδας μας όλοι μαζί.

Που θεωρείς ότι οφείλεται ο υποβιβασμός της ΑΕΛ στο FL μετά από 7 «σερί» χρόνια παρουσίας της στην SL;

Ο υποβιβασμός της ΑΕΛ, έχοντας και πρόσφατη προσωπική εμπειρία υποβιβασμού με τον Πανθρακικό, θεωρώ ότι οφείλεται στη συσσώρευση ξένων παιχτών κάθε χρόνο και στη μη διατήρηση ενός βασικού κορμού παικτών σταθερού στις εκάστοτε σεζόν.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως η FL είναι αρκετά πιο δύσκολη από την SL. Τι πιστεύεις εσύ, που έχεις αγωνιστεί και στις δύο κατηγορίες;

Έχουν πραγματικά δίκιο αυτοί που συγκρίνοντας τις δυο κατηγορίες θεωρούν τη FL δύσκολη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα το οποίο στηρίζεται κατά πολύ στη δύναμη και όχι στο ταλέντο, την ποιότητα και την τακτική τα όποια συναντούμε στη SL.

Έχεις επισκεφθεί το ΑΕΛ FC ARENA; Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα;

Δυστυχώς δεν έτυχε ακόμα να μπω στο ΑΕΛ FC ARENA, ωστόσο, πέρασα από έξω πηγαίνοντας να αγωνιστώ πέρσι στα Τρίκαλα και ένιωσα πολύ πρωτόγνωρα. Είναι ένα γήπεδο που αξίζει στη πόλη μας και στην ΑΕΛ.

Η ομάδα στην οποία ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά την περασμένη σεζόν, ο Τύρναβος, έκανε υπερήφανους όλους τους κατοίκους του…

Χαίρομαι πολύ για τον Τύρναβο. Ήταν η πρώτη μου επαγγελματική ομάδα. Νιώθω πάντα περήφανος για όλες τις ομάδες του νομού μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...