Γιαννακόπουλος: «Ο ερχομός του Παναθηναϊκού θα μεγαλώσει το BCL!»

Η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν ολοκληρώθηκε και ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μεταπήδησης των «πράσινων» στο BCL, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση τoυ Τζόρντι Μπερτομέου.

Η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου του σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική  του «τριφυλλιού» είναι ξεκάθαρη, με δεδομένη μάλιστα την αντιπαράθεση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την EuroLeague και τον πρόεδρο και της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η συνάντηση με τον Γ.Γ. της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν ολοκληρώθηκε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε: 

«Όταν πιστεύεις ότι ένα μοντέλο έχει αποτύχει, οφείλεις απέναντι στα 2.5 – 3 εκατομμύρια Παναθηναϊκούς που υπάρχουν, να εξετάζεις κάθε πιθανή εκδοχή ώστε να μπορεί ο Παναθηναϊκός να συμμετέχει σε ένα αξιοκρατικό, δίκαιο και σεβαστό πρωτάθλημα. Δυστυχώς το μοντέλο της EuroLeague έχει αποτύχει, αυτό το έχουν δει όλοι. Στην Ελλάδα λέμε ότι “μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ”. Νομίζω ότι ο κύριος Μπερτομέου έχει κοροϊδέψει πολλούς για πολύ. Θα πρέπει σιγά σιγά να βγουν κάποιες αλήθειες οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν βγει συνειδητά. Έχουν γίνει κάποιες επαφές με άλλες ομάδες, η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην σήμερα με την επιστολή αυτή που έβγαλε η EuroLeague. Αμφιβάλω κι αν την έχουν διαβάσει όλες οι ομάδες. Όπως σας είπα, οφείλω απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού η ομάδα να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα δίκαιο, το οποίο σέβεται την ιστορία του και τους ανθρώπους που επενδύουν σε αυτό, σέβονται τον θεσμό της οικογένειας, κάτι που το τωρινό μάνατζμεντ δείχνει ότι δεν το υπολογίζει καθόλου. Δεν είναι όλα νούμερα. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα, ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Εμείς σαν οικογένεια έχουμε αποδείξει ότι επενδύουμε χρήματα σε ένα άθλημα που δεν σου δίνει πίσω οικονομικές απολαβές. Συνεχίζουμε να το κάνουμε στον Παναθηναϊκό που αγαπάμε».

Σε λίγο περισσότερα…

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...