Γράφει ιστορία στο πλευρό του Ντίβατς ο Παπακαμάριος

Ο Μανώλης Παπαμακάριος έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που επιλέχθηκε να στελεχώσει την Επιτροπή Παικτών της FIBA. Ο έμπειρος γκαρντ θα βρεθεί δίπλα σε θρύλους του μπάσκετ όπως ο Βλάντε Ντίβατς.

Ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της Stoiximan.gr Basket League κι εκλεγμένος Πρόεδρος της Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών, ο Μανώλης Παπαμακάριος, επιλέχθηκε να στελεχώσει την Επιτροπή Παικτών της FIBA, γράφοντας ιστορία καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που τα καταφέρνει.

Ο πολύπειρος γκαρντ κι ο μπασκετικός θρύλος του Λιβάνου, Φαντί Ελ Κατίμπ είναι τα νεότερα μέλη της επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από τους:

Βλάντε Ντίβατς – Πρόεδρος

Τζιμ Αλαπάγκ – Φιλιππίνες

Ελίζαμπεθ Ιγκνελ – Σουηδία

Ιλόνα Κορστίν – Ρωσία

Χάνο Μότολα – Φινλανδία

Μπονιφάς Ντονγκ – Σενεγάλη

Ράσο Νεστέροβιτς – Σλοβενία

Φαμπρίτσιο Ομπέρτο – Αργεντινή

Ολουμίντε Ογεντέζι – Νιγηρία

Τζένιφερ Σκριν – Αυστραλία

Κέιτι Σμιθ – ΗΠΑ

Μανταριάγκα Βαλντεμόρο – Ισπανία

«O Παπαμακάριος έπαιξε με τις αναπτυξιακές ομάδες της Ελλάδας (U18, U19 και U20) και στη συνέχεια έφτασε στο ανώτερο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας του, ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, συγκέντρωσε επαρκέστατη εμπειρία παίζοντας στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, όπως στο ελληνικό και το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο ορισμός του στην Επιτροπή Παίκτων της FIBA αποτελεί μια λογική κίνηση για τον 37χρονο, ο οποίος έχει υπηρετήσει τόσο ως Πρόεδρος όσο και ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Παίκτων στην Ελλάδα.

Ο Παπαμακάριος φέρνει στην επιτροπή  την απαιτούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία δεδομένου ότι ο Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ βρίσκεται σε ειδική άδεια απουσίας ως Πρόεδρος του ULEB.

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην επιτροπή των παικτών της FIBA, ειδικά όταν βλέπω όλα τα ονόματα των μελών που είναι ήδη σε αυτήν. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να βελτιώσω τις συνθήκες των μπάσκετ και των παικτών με όλες τις δυνάμεις μου», είπε.

Ως αποτέλεσμα της εμπειρίας που έχει μέσα από τους ρόλους που έχει επιτελέσει με την Ένωση Παικτών  στην Ελλάδα, ο Παπαμακάριος μόνο ξένος δεν είναι στο έργο που έχει κάνει η Επιτροπή Παικτών της FIBA από τη δημιουργία της, το 2015.

«Έχω ενημερωθεί για την επιτροπή των παικτών της FIBA από τη δημιουργία της κιόλας. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και τα μέλη της είναι πραγματικά σπουδαία», είπε.

«Έχω διατελέσει δύο φορές ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Παικτών  στην Ελλάδα και δύο φορές ως Αντιπρόεδρος. Εχω επιστρέψει πια ως Πρόεδρος της Ένωσης Παικτών. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί μπορώ να εμπεδώσω τις ερωτήσεις και τις σκέψεις των παικτών και να τα μεταφέρω όλα αυτά στην επιτροπή», είπε ο Παπαμακάριος.

Στον Ελ Κατίμπ και τον Παπαμακάριο, η Επιτροπή Παικτών της FIBA βρίσκει δύο εν ενεργεία παίκτες μεταξύ των μελών της. Και η αξία αυτού δεν έχει χαθεί στους Έλληνες.

«Πιστεύω ότι είναι καλό να έχουμε ενεργούς παίκτες που μπορούν να μεταφέρουν όλες τις σκέψεις και τις ερωτήσεις που έχουν οι παίκτες, ώστε η επιτροπή να μπορεί να τα φροντίσει και να βρει την καλύτερη λύση», πρόσθεσε.

«Προσωπικά, αισθάνομαι ότι πρέπει να περάσω όλες τις σκέψεις και τις ερωτήσεις μου στην επιτροπή. Μιλώ πολύ σε όλους τους τύπους παικτών και μέσα εμού μπορούν τα μηνύματα να μεταφερθούν στην επιτροπή. Στη συνέχεια, μετά από συζητήσεις και συνομιλίες με την επιτροπή, ελπίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να χειριστούμε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσουν οι παίκτες μπάσκετ. Πρέπει να θέσουμε στόχους που μπορούμε να φτάσουμε και να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για τα πάντα”.

Ο ρόλος του Ελ Κατίμπ και του Παπαμακάριο θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018«, αναφέρει το σχετικό κείμενο της FIBA.

Σημειώνεται πως ο ρόλος της συγκεκριμένης επιτροπής είναι να μελετά τα θέματα που αφορούν στους παίκτες, άντρες και γυναίκες, όλων των ηλικιακών γκρουπ, να προτείνει στο κεντρικό γραφείο μέτρα που κρίνονται ως απαραίτητα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους παίκτες και να προστατεύουν την ικανότητά τους να γίνονται καλύτεροι ως παίκτες και ως πρότυπα για τους άλλους, να κάνουν προτάσεις σχετικά με τις πρακτικές και τις δράσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα των παικτών και τέλος να ενημερώνουν και να συμβουλεύουν για πιθανές βελτιώσεις στις διοργανώσεις της FIBA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...