Είναι τα μνημόνια που πάω να συνηθίσω!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την ακόμα πιο τραγική Πολιτεία που κωφεύει πάνω στο πρόβλημα.

Θα έγραφα έτσι κι αλλιώς γιατί η κοροϊδία πάει σύννεφο αλλά με φουρτούνιασε ο Σαμπράκος με το άρθρο του και χειροτέρεψε η κατάσταση γιατί τελικά έτσι όπως το γράφει ο Βασίλης θα εξελιχθεί η κατάσταση!  

Ουσιαστικά ενισχύει τον ισχυρισμό μου. Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας, μας περνάνε ψιλό γαζί και όλοι εμείς κοιτάμε άπραγοι και παραδομένοι. Ακούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «εξομολογείται» μπροστά στις κάμερες, στον Σταύρο Θεοδωράκη πως: «Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος. Κάθε στιγμή όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται και εκεί είναι θέμα βούλησης».

Μετρώ τα «πρέπει» στην δήλωση. Τέσσερα μεγαλοπρεπή ΠΡΕΠΕΙ και καμία απόφαση! Ακόμα στα πρέπει είμαστε!  Προσέξτε η δήλωση ανήκει στον Πρωθυπουργό, δεν ανήκει σε κάποιον παράγοντα ή πρόεδρο ομοσπονδίας. Για να καταλήξει ως εκ θαύματος ότι όλα είναι θέμα βούλησης. Σοβαρά; Χαμπάρι δεν πήραμε πρόεδρε και καλά κάνεις να μας ενημερώνεις σχετικά  μπας και μας ανοίξει κάποιος τα μάτια!  

Συγνώμη αν δεν έχει την βούληση ο πρωθυπουργός της χώρας από ποιόν την περιμένει; Αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μεταδώσει αυτή την βούληση στα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη τότε ποιος; Ο δε Σταύρος Θεοδωράκης τον κοιτάζει χωρίς να του θέτει το εύλογο ερώτημα. Εσύ είσαι πρωθυπουργός από ποιόν άραγε περιμένεις την βούληση;

Και η κοροϊδία συνεχίζεται…

Διαβάσατε προσεκτικά την δήλωση διακοπής του πρωταθλήματος , του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του λοιπόν το πρωτάθλημα δεν διακόπτεται μόνο για όσα «εξαιρετικά» από κάθε άποψη συνέβησαν στην Τούμπα, αλλά και γι’ αυτά που συνέβησαν στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ!

Και τώρα το πήρανε χαμπάρι; Είκοσι μέρες μετά; Γιατί δεν το διέκοψαν μετά από το πέρας αυτών των αναμετρήσεων. Τι περίμεναν; Τα χειρότερα; Στα τρία αίσχη διακοπή, όπως πιτσιρικάδες παίζαμε στις αλάνες στα τρία κόρνερ πέναλτι; Μόνο που εμείς παίζαμε, ενώ εσάς δεν σας επιτρέπετε να παίζεται με την νοημοσύνη του φίλαθλου κοινού.

Στην συνέχεια διαβάζουμε ότι έτσι κι αλλιώς θα είχαμε διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής αλλά εμείς το διακόψαμε μια εβδομάδα πιο μπροστά να εκτονωθεί η κατάσταση ώστε από την μια να τα βρούνε μεταξύ τους οι «άτακτοι παράγοντες» και από την άλλη να συμφωνήσουμε στην αυστηροποίηση των κανόνων. Άρα δεν μιλάμε για διακοπή αλλά για αναβολή! Δεν είναι το ίδιο ξέρετε!

Τώρα λοιπόν  που φτάσαμε στο μη παρέκει, που έχουμε γίνει ρεζίλι παγκοσμίως, δεν τους καλεί ο ίδιος να τους τρίξει τα δόντια, να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι και να επιβάλει τα θέλω του ως εκπρόσωπος της Πολιτείας, αλλά περιμένει να τα βρούνε μεταξύ τους, αυτοί που ο ένας δεν δίνει τον πυρετό του στον άλλο!

Γιατί να τους καλέσει ο υφυπουργός; Να χαλάσει τις ισορροπίες; Τα συμφέροντα μακριά από το ποδόσφαιρο είναι πολλά! Η βούληση που λέγαμε… Συγχρόνως-ταυτοχρόνως ο κ. Σαββίδης δεν βρίσκεται πουθενά, εκπνέει η αυτόφωρη διαδικασία, τον έχει καταπιεί η γη. Ο αστυνομικός, διορισμένος για την προσωπική του ασφάλεια  από το ελληνικό κράτος, εξαφανισμένος κι αυτός. Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ.Σαββίδης εμφανίζεται, ως δια μαγείας και πάλι στο προσκήνιο, περιστοιχισμένος από τους αρχηγούς της ομάδας.

Οι αστυνομικοί την ώρα της μπούκας την Κυριακή δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν γιατί αν εφάρμοζαν τον νόμο θα προκαλούσαν-δεν το έχουν πράξει άλλωστε κι σε άλλες περιπτώσεις μπούκας προέδρων- ο διαιτητής άλλα ακυρώνει στο γήπεδο κι άλλα κατακυρώνει στα αποδυτήρια.

Μέρες μετά από τα ρεζιλίκια δεν έχουμε ούτε μία τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου! Ωρες-ώρες αναρωτιέμαι μήπως το Γραμμένος δεν είναι επίθετο αλλά παρατσούκλι , επειδή μας έχει όλους γραμμένους!!! Η φαρσοκωμωδία σε όλο της το μεγαλείο!  Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια «σοβαρή» ευρωπαϊκή χώρα!
Πάμε τώρα στην FIFA! Ως γνωστόν η παγκόσμια ομοσπονδία έχει εγκαταστήσει στην χώρα μας μια επιτροπή για να παρακολουθεί  τις πράξεις της ΕΠΟ. Καθόλου κολακευτικό το γεγονός, αν σκεφτούμε ότι οι όψιμοι ανέλαβαν με σκοπό να ξεβρομίσουν τον χώρο!   Ας είναι… 

Το γεγονός όμως ότι όλους αυτούς στην ΕΠΟ, τους μεγαλόσχημους, τους βλαχοδήμαρχους τους πληρώνουμε δεν είναι για να το παραβλέπουμε στις μέρες μας! 
Πρόεδρος της Επιτροπής παρακολούθησης της FIFA στην Ελλάδα είναι ο Αυστριακός  Herbert Hübel, νομικός στο επάγγελμα και μέλος της Νομικής Επιτροπής της UEFA.

Ως εκ τούτου στο άρθρο του ο Βασίλης Σαμπράκος  σωστά προτείνει μια που βρίσκεται στην χώρα μας ο Herbert Hübel απόλυτος γνώστης των νόμων και των κανονισμών , να αναλάβει να εφαρμόσει αυτός την τήρηση των κανονισμών για μια τριετία.

Υπάρχει κάτι άλλο να αναλάβουν οι ξένοι να τελειώνουμε γιατί χωρίς την ύπαρξη του είμαστε ανίκανοι να πράξουμε οτιδήποτε! Την οικονομία την έχουν αναλάβει , τους φυσικούς πόρους επίσης, τους μισθούς τους καθορίζουν αυτοί, τις συντάξεις και σε τι ηλικία επιτρέπεται να αποσυρθούμε, τα επιδόματα, τις παροχές, τα δάνεια στις τράπεζες, τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, τα τρένα, τα αεροδρόμια, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, τις επενδύσεις, τα εμπορικά κέντρα, τα πάντα σε μνημόνια, έ ας βάλουν μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο κι αν τους εξυπηρετεί ας φέρουν πάλι πίσω τον Όθωνα!   
Εμείς εκπαιδευμένοι χρόνια στον ρόλο τους σκλάβου, ας αναπνέουμε μόνο. Που και που να παίζουμε τα βλέφαρα, για να είναι σίγουροι οι καλοί μας, σε όλους τους τομείς, επίτροποι ότι υπάρχουμε! Από κάπου μακριά σαν να ακούω τον Ιάκωβο Καμπανέλη να μου ψιθυρίζει:

«Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες. Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι, σαράντα με το λάδι και το ξύδι κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε, βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί»  Ο σκλάβος που του μέλλει να θαφτεί.

Σ’ αυτόν τον τόπο το κάθε χθες είναι ίδιο με το σήμερα!

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...