«Είχαμε πιστέψει πως είμαστε στον τελικό»

Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε ο προπονητής της ΑΕΛ, Σωτήρης Αντωνίου, κάνοντας λόγο για ένα όνειρο που χάθηκε στο φινάλε τη στιγμή όπου άπαντες είχαν πιστέψει στη πρόκριση στο τελικό. Παράλληλα ο Αγιώτης τεχνικός όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη παραμονή του ή όχι στην ομάδα της ΑΕΛ το καλοκαίρι, εκείνος δεν έκρυψε την προσμονή του για παραμονή και το «χτίσιμο» της ΑΕΛ πάνω στον υπάρχοντα άξονα ποδοσφαιριστών.

Πιο Αναλυτικά:

Για το αποτέλεσμα του ημιτελικού με την ΑΕΚ:
«Υπάρχει πίκρα. Η ΑΕΛ αγωνίστηκε όπως θα έπρεπε να αγωνιστεί σε ένα τέτοιο ματς. Τακτικά ήμασταν άριστοι, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ. Κλείσαμε τους χώρους, το πιστέψαμε. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται από το ότι μόλις δεχτήκαμε το γκολ όλοι οι παίκτες έπεσαν κάτω. Είχαμε πιστέψει ότι είμαστε στον τελικό. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτήν την εξέλιξη».

Για τις ευκαιρίες που είχε η ΑΕΛ να πάρει το ματς και την πρόκριση:
«Ήταν κομβικό σημείο οι δύο ευκαιρίες. Σύμφωνα με την ροή του ματς, η ΑΕΚ είχε ανούσια κατοχή, χωρίς να βρίσκει χώρους για τελικές, πέρα από στατικές φάσεις. Αν έμπαινε ένα γκολ, η ψυχολογία θα ήταν με το μέρος μας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΛ απέδειξε ότι παραμένει μεγάλη ομάδα ,η φανέλα της είναι βαριά».

Για το ότι δυσκόλεψε την ΑΕΚ:
«Είχαμε δώσει έμφαση στο 3-5-2, βοήθησε και η ΑΕΚ που παρατάχθηκε με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο ημίχρονο. Υπήρχαν αρκετά ζευγάρια στο “ένας προς ένας”, οδηγήσαμε το ματς στα πλάγια. Γενικώς η εικόνα που δείχνει η ΑΕΛ τον τελευταίο καιρό είναι ελπίδα για το μέλλον. Έχει αρκετά παιδιά νεαρής ηλικίας και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Έχει μέλλον, πρέπει να χτίσουμε πάνω στην φετινή ΑΕΛ, στην καλή πορεία που έκανε στο Κύπελλο. Πάνω σε αυτό θα στηθεί ο άξονας της ομάδας».

Για το μέλλον του στην ομάδα:
«Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ πως υπάρχει διάθεση και από εμένα και από τη διοίκηση. Η ΑΕΛ δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα και είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι στον πάγκο της. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Για το αν ήταν ιδιαίτερο το χθεσινό ματς για τον ίδιο:
«Ήταν το μεγαλύτερο της καριέρας μου μέχρι στιγμής. Τα προηγούμενα χρόνια ήμουν στις μικρότερες κατηγορίες. Είναι το τρίτο μου ματς στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Τέτοια παιχνίδια σε κάνουν σοφότερο και πιο δυνατό. Ελπίζω αυτό να είναι μια νέα αρχή και για εμένα και για τη νέα ΑΕΛ που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

Για το γκολ του Λάζαρου:
«Είναι γκολ σπάνιας ομορφιάς, από έναν χαρισματικό παίκτη με ποιότητα. Η ΑΕΚ βρίσκεται στον τελικό χάρη σε ένα μαγικό γκολ. Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια, έχουν το μέλλον μπροστά τους να βρεθούν σε έναν τελικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...