Ερέρα: «Το ποδόσφαιρο είναι άδικο»

Ο Πάκο Ερέρα χαρακτήρισε άδικο το τελικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι η ομάδα του άξιζε περισσότερα πράγματα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι άδικο και μία περίπτωση αδικίας είναι και η σημερινή. Θα πω ό,τι είχα πει και στα προηγούμενα παιχνίδια. Παίξαμε face to face εναντία τους, προσπαθήσαμε πάρα πολύ και μια φάση η οποία για μας δεν θα ήταν επικίνδυνη, δεχθήκαμε ένα γκολ. Πιστεύω ότι είναι άδικο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παίξαμε πολύ καλά και στο δεύτερο ημίχρονο… αυτά».

Σε ερώτηση για τις αποδοκιμασίες και προς το πρόσωπό του, απάντησε: «Είναι φυσικό να υπάρχει δυσαρέσκεια από τον κόσμο γιατί χάσαμε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα. Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε ευκαιρίες για να κερδίσουμε, προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να βγούμε στην αντεπίθεση χωρίς να κλεινόμαστε στην περιοχή μας. Τα παιχνίδια που έχω δει με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ υπάρχουν στιγμές που κλείνονται στην περιοχή τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να συνεχίσουμε. Ο Άρης είναι μια ομάδα η οποία έχει όλες τιες αξιώσεις για να πετύχει πολλά πράγματα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι μια καινούργια ομάδα. Δεν είναι δικαιολογία αλλά ο Άρης θα πετύχει πολλά πράγματα στο μέλλον. Είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κόσμος, το αντιλαμβάνομαι, αλλά αυτό αποδεικνύει η μεγάλη πείρα μου στο ποδόσφαιρο. Ο Άρης είναι μια ομάδα με καρδιά και πάθος η οποία θα τα πάει καλύτερα».

Σε ερώτηση για την έλλειψη δημιουργίας της ομάδας και κυρίως στα τελευταία 20-25 λεπτά του αγώνα, είπε: «Δεν μπορείς με μαγικά κόλπα να πετύχεις γκολ. Χρειάζεσαι καλούς παίκτες, προσπαθούμε να δημιουργούμε φάσεις. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, όταν τελείωσε το παιχνίδι, μου είπε ότι έχουμε βάση για μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αυτή η βάση δεν αρκεί».

Σχετικά με τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί ο Άρης, απάντησε: «Πρέπει να βελτιωθούμε στο γκολ. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια βάζαμε γκολ απέναντι όμως σε πιο εύκολες ομάδες. Αυτό ήταν το πρόβλημά μας στους τελευταίους αγώνες. Ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να βάλουμε το γκολ είναι να συνεχίσουμε με επιμονή να δουλεύουμε».

Σε ερώτηση για το ότι επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει στην 11αδα τους Μπάσα, Ματίγια Μάβραϊ, αλλά και για την αλλαγή του Σιώπη, είπε: «Σε ότι αφορά την αλλαγή του Σιώπη, τα πήγαινε πολύ καλά, σκεπτόμενος κυρίως την άμυνα. Χάναμε κι έπρεπε να βάλω στο κέντρο έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις για να βοηθήσει στην επίθεση. Σχετικά με το πρώτο σκέλος, ο Δεληζήσης τα πάει πολύ καλά (για τον Μάβραϊ) και άξιζε μια θέση στην άμυνα. Γενικώς έχω επιλογές και για την άμυνα και για το κέντρο… όταν χάνεις πάντα εκτιμάς ότι θα έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό».

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...