Ερασιτεχνική ΑΕΛ: «Ζητάμε ο κ. Κούγιας να μεταβιβάσει τις μετοχές»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Λάρισας, συνέντευξη Τύπου από την Ερασιτεχνική ΑΕΛ σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την ΠΑΕ, με το διοικητικό συμβούλιο των «βυσσινί» να ζητά από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας να μεταβιβάσει τις μετοχές για νομικούς, αλλά και ηθικούς λόγους.

Η Ερασιτεχνική που είχε καλέσει τους φορείς της πόλης ενημέρωσε για το ρόλο της στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, αλλά και με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δίνοντας παράλληλα εξηγήσεις για ποιο λόγο θα πρέπει να μεταβιβάσει ο Αλέξης Κούγιας τις μετοχές σε νομικό επίπεδο, χαρακτηρίζοντάς την σύσταση της ΠΑΕ παράνομη, όπως και για το ηθικό καθώς η πόλη έχει χωριστεί σε στρατόπεδα γύρω από την ομάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κομμάτι του γηπέδου, εξηγώντας πως η απόφαση για το AEL FC ARENA ήταν δεσμευτική όταν είχε φτάσει στα χέρια τους, καθώς δεν μπορούσαν να διαπραγματευθούν τους όρους που έγραφε πάνω το συμφωνητικό.

Στην αίθουσα βρέθηκαν και μίλησαν ο δήμαρχος Λαρισαιών, Απόστολος Καλογιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καλαριώτου ενώ μίλησε και ο Ντίνος Διαμάντος. Το λόγο πήρε και ο υποψήφιος για το δήμο, Θανάσης Μαμάκος, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησε και ο έτερος υποψήφιος Μάριος Ξηρομερίτης.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ως πρόεδρος εκπροσώπησε το Επιμελητήριο και το ΣΘΕΒ, ενώ ο Τάκης Παραφέστας του Παλαιμάχους. Μαζί τους και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας, κ. Κωσταρόπουλος που έδωσε κάποιες διευκρινήσεις για το θέμα του Αλκαζάρ.

Το λόγο πήρε πρώτο ο Γιώργος Βαλιάκος εξηγώντας το ρόλο της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και το έργο της, μπαίνοντας στο «ψητό» της υπόθεση με τις σχέσει που έχει με την ΠΑΕ και κυρίως το κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης.

Στη συνέχεια το ρόλο πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Γιώργος Νάκας που ανέφερε ότι: «Οι εξελίξεις πλέον μας υποχρεώνουν να πάρουμε σαφή θέση και να εκφράσουμε την πεποίθηση του Δ.Σ. του σωματείου όπως και των φιλάθλων, ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η αδιαφορία είναι η μεγαλύτερη ένδειξη πως πρέπει να γίνει όλο αυτό με ήρεμο τρόπο.

Δεν είμαστε σε θέση να υποδείξουμε εμείς το χρόνο και το τρόπο. Αυτό ανήκει στην μεγαλομέτοχο εταιρεία. Θεωρούμε όμως πως με την ηγεσία του κ. Κούγια δεν μπορεί να αναστραφεί το κλίμα. Και ο κ. Κούγιας κουράζεται με όλα αυτά, αλλά και ο κόσμος δείχνει πλέον πως δεν αντέχει όλο αυτό.

Δυστυχώς η περιβόητη φράση να τα βρούμε έχει καταντήσει αστείο, όταν όλο αυτό το έχουμε κάνει παραπάνω από δέκα φορές και δεν έχουμε δει αντίκρυσμα.

Δεν θα ακούσετε επίθετα και προσωπικές επιθέσεις σήμερα εδώ. Μπορείτε να το πείτε ανοσία από τη πλευρά μας και δεν μας ενδιαφέρει όλο αυτό. Το ζήτημα πλέον είναι σοβαρό για να ασχοληθούμε με όλα αυτά. Εμείς όμως έχουμε υποχρέωση να καταδικάσουμε ύβρεις και επιθέσεις προς μέλη της ΑΕΛικής οικογένειας. Αυτό από το μεγαλομέτοχο έως και τον τελευταίο οπαδό».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γιολδάσης ενημερώνοντας πως νομικά ο Αλέξης Κούγιας, δεν μπορεί να είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ και η ομάδα λειτουργεί παράνομα. «Ο Κούγιας δεν μπορεί να είναι μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε μετοχική θέση με καμία εταιρία και το αναφέρει και ο αθλητικός νόμος. Η θέση του στη ΠΑΕ είναι παράνομη και όλο αυτό δεν συνάδει με το νόμο. Η ΓΓΑ έχει ενημερωθεί και αδρανεί εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η μετοχική σύνθεση είναι παράνομη. Εμείς τα ξέρουμε και προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε σαν σωματείο ότι μπορούσαμε. Το παράδειγμα είναι με τον γειτονικό Βόλο και τον κ. Μπέο, εκεί που όπως φάνηκε η ομάδα του Βόλου τουλάχιστον δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

Ο κ. Κούγιας θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει καθώς η σύσταση της ΠΑΕ είναι παράνομη. Τα όργανα έχουν ενημερωθεί αν πράξουν κάποτε και κάτι δεν το ξέρω».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο Γιώργος Νάκας, απαντώντας στο τίμημα της ΠΑΕ ΑΕΛ από την Ερασιτεχνική στον Βαγγέλη Πλεξίδα, αλλά και από τον δεύτερο στον Αλέξη Κούγια. «Για το τίμημα των 300.000 ευρώ προς τον κ. Πλεξίδα είναι αλήθεια πως τόσο ήταν το τίμημα συν 240.000 ευρώ για το προπονητήριο των Δέντρων. Δεν θα κρίνω αν είναι λίγα ή πολλά. 240.000 ευρώ όμως πουλήθηκε ξανά το προπονητήριο των Δέντρων και η ΠΑΕ στις 160.000 ευρώ. Αν ήταν ευτελές το τίμημα από τη Γ’ στη Β’ ας δούνε λοιπόν την αγορά της La Farm στην Ανίκητο Άλογο.

Ενώ σχετικά με το γήπεδο υπενθύμισε τη κατάσταση που έγινε η διαδικασία το 2008 και τη στάση που ακολούθησε η Ερασιτεχνική. «Δεν θα πάρω θέση για τη συμφωνία κι αν είναι ακριβό ή όχι το AEL FC ARENA, αλλά θα πάω στο 2008. Η απάντηση από το υπουργείου που ήταν ο κ. Ιωαννίδης και ο κ. Ορφανός ήταν υπογράφεται αυτή τη σύμβαση όπως πέρασε από τη Βουλή, όπως πέρασε στο ΦΕΚ ή καθόλου. Δεν ήταν διαπραγματεύσιμο. Ο Ερασιτέχνης όμως τότε δεν ήταν οικοπεδούχος.

Λόγο πήρε στη συνέχεια και ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αντώνης Τσαγκάλης που μίλησε για την ενότητα που πρέπει να έρθει μεταξύ των πολιτών και των φιλάθλων της πόλης: «Δεν έχω τις ίδιες αρμοδιότητες πλέον, αλλά είμαι κομμάτι της ΑΕΛ. Αυτά τα έχουμε πει χιλιάδες φορές στις συνελεύσεις, έχοντας δεχθεί πολλά. Η ομάδα όμως είναι πάθος μου και το υπηρετώ.

Ο καθένας από εσάς προσωπικά ας κάνει κάτι για να έχουν οι Λαρισαίοι τη Κυριακή τους πίσω. Δεν τα στέρησα εγώ και η Ερασιτεχνική, αλλά κάποιοι άνθρωποι τους έδιωξαν. Είμαστε όμως καταδικασμένοι να ζούμε στην ίδια πόλη. Πριν από τρία χρόνια κανείς δεν κοιτούσε τον άλλον περίεργα. Δεν με ενδιαφέρει ποιον αγαπάει ο καθένας, εγώ θέλω όλοι να αγαπάνε την ΑΕΛ. Η πόλη έχει ανάγκη από ενότητα και στήριξη. Εγώ όμως βλέπω το αντίθετο και είναι πράγματα που έπρεπε να σταματήσουν από… χθες.

Πρέπει να είμαστε μία γροθιά σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο όλοι αυτοί που επαναστάτησαν τότε κλείνοντας τους δρόμους θα ήταν φυλακή. Εγώ δεν τα ξεχνάω αυτό. Δεν τους φτύνω. Η ΑΕΛ είναι επανάσταση. Ο καθένας ας πάρει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Είμαι διατεθειμένος να ξεχάσω πολλά. Τις προσβολές, τα δικαστήρια. Είναι μονόδρομος η Ενότητα.

Η δημοτική αρχή είναι εδώ, οι Παλαίμαχοι και είστε εσείς. Οι φίλαθλοι. Αν είστε εσείς στην κερκίδα θέλω να είμαι κι εγώ».

Ενώ σε ερώτηση για το αύριο κι αν υπάρχει κάποιος επενδυτής η απάντηση ήταν: «Όχι δεν έχουμε γίνει δέκτες και δεν γνωρίζουμε. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Εμείς μπορούμε να του προσφέρουμε μόνο τη θεσμική ενημέρωση. Δεν είμαστε μεσάζοντες».

Ενώ για το λόγο που κλήθηκαν οι φορείς της πόλης εκτός από την ενημέρωση ήταν: «Έχει προκηρυχθεί Γ.Σ. για να μπούνε άτομα στο Δ.Σ. ας δημιουργηθεί ένας φορέας που θα τρέξει την ομάδα και γι’ αυτό ζητάμε από εσάς κ. Δήμαρχε».

Για ποιο λόγο γίνεται τώρα κάτι τέτοιο κι αν θα έπρεπε να κινηθεί η Ερασιτεχνική πιο επιθετικά εναντίον της ΠΑΕ: «Δεν θα κινούμαστε ποτέ έτσι επιθετικά. Αδειοδότηση πάρθηκε από την ομάδα με πολύ κόπου και προσωπικό μάλιστα μελών της Ερασιτεχνικής με χάρες, δεν θα κάναμε λοιπόν κάτι τέτοιο. Σχετικά με τα δελτία δεν ήταν και η πιο ευχάριστη πράξης μας, αλλά είπαμε πως η ΠΑΕ πρέπει να έχει ομάδες Νέων.

Υπάρχουν πολλά σοβαρά θέματα που δείξαμε τεράστια υπομονή. Κάθε φορά που το κάνουμε αυτό μεταφράζεται σαν αδυναμία από τις επιθέσεις που δεν αντιδρούμε».

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Σωτήρης Μάρκου, που βρέθηκε στο Επιμελητήριο πήρε το λόγο καλώντας όλο το κόσμο στην έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ στις 20 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο. Ενώ στη συνέχεια μίλησε για το AEL FC ARENA, το στάδιο Αλκαζάρ, τις αδειοδοτήσεις που παίρνει η ομάδα νόμιμα, αλλά και το θέμα που είχε προκύψει σχετικά τα δελτία των ομάδων Νέων την περασμένη σεζόν.

Με τον κ. Κωσταρόπουλο να του απαντά για το θέμα του Αλκαζάρ: «Μέσα στο 2017 είδατε την εγκατάσταση, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε αναλαμβάνοντας εσείς τα έξοδα που αντιστοιχούν έτσι κι αλλιώς στην ομάδα και να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα.

Αν η ΠΑΕ ήθελε να αγωνιστεί στο Αλκαζάρ θα το είχε λύσει το πρόβλημα. Δεν είναι σωστό να τα ρίχνετε σε εμάς. Μπορείτε να κάνετε εσείς τη μελέτη για τη στατική ενημερότητα. Αυτό τώρα το κάνει ή ΓΓΑ ή η Περιφέρεια, αλλά είναι χρονοβόρο. Θα μπορούσατε να το λύσετε εσείς λοιπόν πιο γρήγορα αν θέλατε να αγωνιστείτε στο ιστορικό Αλκαζάρ».

Τελευταίοι μίλησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Πρώτος το λόγο πήρε ο Απόστολος Καλογιάννης που φάνηκε αρκετά προβληματισμένος από την κατάσταση και στο θέμα του γηπέδου, αλλά και μεταξύ των φιλάθλων: «Είμαι πολύ προβληματισμένος αν θα έπρεπε να μιλήσω ή όχι. Τι πάμε να λύσουμε σήμερα; Είναι τυχαίο πως το γηπεδικό έφτασε εκεί που έφτασε σήμερα; Το 2008 όταν εγώ δεν υπέγραφα για το γήπεδο και οι Monsters ήταν στο γραφείο μου και μου φώναζαν. Μιμηθήκαμε τα κέντρα των αποφάσεων στη περιφέρεια και τώρα το πληρώνουμε

Όσοι φωνάζαμε για τις λάθος επιλογές του τότε σήμερα δικαιωνόμαστε. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Μπορεί αυτό απλά να είναι μία προσωπική ικανοποίηση. Το σημερινό πρόβλημα μια ομάδας που είναι όλη η πόλη μαζί της, μίας ομάδας με το σύμβολό της σήμερα είναι σε στρατόπεδα. Αυτό διαπιστώνω.

Στην αγωνία όλων και κάποιων παραγόντων χρησιμοποιείται το όνομα του δημάρχου όπως και δεν θα το ανεχτώ αυτό. Σταματήστε να χρησιμοποιείται το όνομα του δημάρχου. Ως εκφραστές μπορούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο. Δεν γίνεται να πει όμως ο Δήμος πούλα τις μετοχές.

Για Λαϊκή Βάση δεν μίλησε κανένας μέχρι σήμερα, αλλά με το μοντέλο της ΠΑΕ που είχε κάποτε ο Κόκκαλης μιλάμε ακόμα. Την διέξοδο θα τη δώσουν οι συνελεύσεις και οι προτάσεις, όχι Δήμος. Ο Δήμος θα δώσει λύσεις αν υπάρξει αυτή η ένωση.

Από την πλευρά της η Ρένα Καραλαριώτου είπε: «Η ΑΕΛ είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Ο δήμαρχος σωστά ανέφερε πως δημιουργεί πρόβλημα στην ενότητα της πόλης. Δεν ήμουν τότε στο δημοτικό συμβούλιο για να το ξέρω και θα ήθελα αν γίνεται να υπάρξει μία συζήτηση σχετικά με το γήπεδο.

Νομίζω πως η ομάδα είναι ο κοινός στόχος. Δεν παίρνω θέση. Η εταιρεία είναι ιδιωτική και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τους μετόχους. Μπορούμε όμως να δούμε τι ρόλο ενωτικό μπορούμε να προσφέρουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δηλώσεις του Ντίνου Διαμάντου: «Να προσυπογράψω το πνεύμα της ενότητας (πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου) ξέρω τα πάντα για το γήπεδο. Όπως και τα δικαιώματα του Δήμου. Σε μία συνέλευση μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα λοιπόν. Δυστυχώς αναλωνόμαστε σε άλλα κι όχι για το διοικητικό. Η ενότητας της πόλης είναι η ομάδα».

Ενώ ο υποψήφιος για το δήμο Λαρισαίων με την παράταξη «Λάρισα – πόλη του αύριο», Θανάσης Μαμάκος ανέφερε: «Το να ακούμε ευχολόγιο είναι το μόνο εύκολα. Οι πληγές που έχουν ανοίξει θα κλείσουν δύσκολα. Κι αυτές είναι που έχουμε μεταξύ μας κι όχι Ερασιτεχνική με την ΠΑΕ. Το θέμα της ενότητας είναι να το δείξουμε έμπρακτα. Το να μιλάμε για το γεγονός του γηπέδου είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όταν υπάρχουν από τότε 20.000 υπογραφές.

Να βάλουν νερό στο κρασί τους οι εμπλεκόμενοι κι ας βρούνε λύσεις. Η ΠΑΕ έτσι όπως λειτουργεί έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης κατά την άποψή μου, αλλά έτσι είναι το πλαίσιο των εταιριών.

Και ναι να φύγει ο Κούγιας, αλλά ποιος θα έρθει μετά. Ας μην ξεχνάμε πως είναι ο μεγαλομέτοχος και θα πουλήσει όποτε θέλει ή όποτε τον κάνουμε να θέλει.Ο καθένας ας δείξει τις προθέσεις του».

Πηγή: tinealarissa.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...