Η Μίλαν άλλαξε διοίκηση και μπήκε στη νέα εποχή

Η “Elliott Management” ανέλαβε τη διοίκηση των Ροσονέρι, βάζει άμεσα 50 εκατ. ευρώ και υπόσχεται επιστροφή στο status του Champions League.

Ηταν αναμενόμενο και τώρα έγινε και επίσημα πράξη. Η Μίλαν άφησε πίσω της τη βραχίβια παρουσία του Κινέζου επιχειρηματία, Γιόνγκχονγκ Λι και πέρασε στον έλεγχο της “Elliott Management”. Ουσιαστικά πρόκειται για το hedge fund από τις ΗΠΑ, το οποίο και είχε δώσει τα δάνεια στο σύλλογο, που δεν μπόρεσαν να αποπληρωθούν, με οριστική συνέπεια την εμπλοκή του στη διοίκηση των Ροσονέρι.

Μάλιστα η “Elliot” έχει ήδη ενημερώσει ότι θα ρίξει στην ομάδα 50 εκατ. υρώ, ώστε να την καταστήσει πιο ανταγωνιστική, ενώ στην επίσημη ανακοίνωση, έγινε λόγος για τους στόχους… 

«Το συμβούλιο θέτει ως άμμεσο στόχο για τον σύλλογο το να επιστρέψει στο επίπεδο του Champions League. Επίσης θα ορίσει και ένα καινούργιο budget για το club. Ο σκοπός θα είναι να συναμώσει και να γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα και αυτό στο πλαίσιο των κανόνων που ορίζει η UEFA για το Financial Fair Play».

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάρκο Φασόνε αποχαιρέτησε μαζί με τους Κινέζους και στη θέση του προσωρινά ανέλαβε ο Πάολο Σκαρόνι, ο οποίος αναμένεται σύντομα να έχει στο πλευρό και του και τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο, ο οποίος υπηρέτησε αγωνιστικά την ομάδα.

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...