Θέος: Προβλήματα στη Β’ Εθνική, αλλά τα ξεπερνάμε…

Ο τεχνικός της Κέρκυρας, Τάσος, Θέος, μίλησε στον «ARENA FM 89.4» για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις υποδομές, τη νυν ομάδα του και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Θέος:

Για τις διαφορές ανδρικών ομάδων με τα τμήματα υποδομής: «Άνοιξε καινούριος δρόμος στην Κέρκυρα, που είναι δύσκολος, αλλά όσοι ασχολούμαστε στο ποδόσφαιρο, θέλουμε να ανεβαίνουμε σκαλοπάτια. Θέλουμε, όπως κι εσείς, να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να βελτιώνεται. Είναι διαφορετικά κομμάτια, στα τμήματα υποδομών, με αλλιώτικες συνθήκες. Για εμένα προέκυψε απότομα, γιατί ήμουν στον Ολυμπιακό στις ακαδημίες. Όπως και στον Άρη παλαιότερα. Στο καθαρά επαγγελματικό κομμάτι, οι στόχοι είναι διαφορετικοί όμως. Ο κάθε προπονητής κρίνεται από τις αποφάσεις του».

Για τις κινήσεις που έκανε για εμπλουτισμό των γνώσεων και της τεχνογνωσίας του, την προπονητική του εξέλιξη: «Όταν ήμουν στον Άρη, πάντα παρακολουθούσα τις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας. Πέρασαν μεγάλοι προπονητές, όπως ο Ερνάντεθ και ο Κούπερ. Πάντα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση ως προπονητής και να ενσωματώνεις νέα στοιχεία στη δουλειά σου. Πήγα να παρακολουθήσω τον Βαλβέρδε και στον Ολυμπιακό και στην Μπιλμπάο, αλλά και στην Μπαρτσελόνα. Έμαθα για την φιλοσοφία των Καταλανών, για το πως λειτουργούν την ομάδα και τις υποδομές. Όλα αυτά σε γεμίζουν και σε κάνουν πιο δυνατό, για να ανταποκριθείς στις ελληνικές συνθήκες, όταν γίνεις πρώτος προπονητής».

Για τις συνθήκες στη Φούτμπολ Λιγκ και την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση: «Μιλώντας για τη Β’ Εθνική, υπάρχουν προβλήματα αρκετά, αλλά μαθαίνουμε να τα ξεπερνάμε μαζί. Υπάρχει άφθονο ταλέντο στην Ελλάδα, όμως δεν αξιοποιείται σωστά, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εδώ. Ίσως με την αναδιάρθρωση να δούμε κάποια βήματα προόδου, όμως και πάλι πρέπει να δούμε τις εγκαταστάσεις και να βελτιωθούν τα πράγματα. Πρέπει να μπουν κάποιες δομές στις ομάδες. Το μπάτζετ που θα έχει κάθε ομάδα, πρέπει να μετράει και για την ακαδημία. Δεν έχει νόημα αν διαλύονται ομάδες γιατί δεν έχουν παίκτες».

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη και αν νιώθει οτι υπάρχει «δέσιμο»:«Παρακολούθησα το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Το άγχος του αποτελέσματος φαίνεται πως έχει φύγει, γιατί οι στόχοι έχουν επιτευχθεί. Όποιος παρακολουθεί την Άρη, ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Έχει ποδοσφαιρική, επιθετική φιλοσοφία και την δείχνει στο χορτάρι. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σάββα Παντελίδη, γιατί μέσα από την ομαδικότητα, φέρνει αποτελέσματα. Όσες λιγότερες αλλαγές γίνονται σε κάθε ρόστερ, τόσο καλύτερο είναι για την ομάδα. Τόσο πιο προετοιμασμένη θα μπει την επόμενη χρονιά. Αυτοι που θα μείνουν θα παίξουν καλύτερα, και οι λίγοι που θα έρθουν, θα βγάλουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά πολύ πιο γρήγορα. Πάντα πάντως έχω στο μυαλό μου τον Άρη, δούλεψα πολλά χρόνια εκεί. Στο επαγγελματικό κομμάτι πάντα πρέπει να κοιτάς το κομμάτι που θα είναι καλύτερο για την εξέλιξή σου, αλλά αν μου γίνει κρούση εννοείται θα συζητήσω. Έχω μάθει να σέβομαι εκεί που δουλεύω».

Για το πως ανέλαβε την Κέρκυρα και την κατάσταση στους Επτανήσιους: «Όταν με φώναξε η διοίκηση, ο στόχος ήταν η ομάδα να κερδίσει την 10η θέση που οδηγεί στη Σούπερ Λιγκ 2. Είπαμε να τελειώσει η χρονιά και μετά ανάλογα με τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στην διοίκηση, να δούμε και να συζητήσουμε για το τι προθέσεις υπάρχουν και από τις δυο πλευρές».

The post Θέος: Προβλήματα στη Β’ Εθνική, αλλά τα ξεπερνάμε… appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...