Θορθάνο: «Όταν ένα αμάξι τρέχει με 300, δεν κάνεις αλλαγές»

Ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, Ινίγο Θορθάνο, σχολίασε τη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην Μάλαγα (79-90) και το γεγονός ότι δεν έγινε καμία αλλαγή στην τέταρτη περίοδο.

Ο Θορθάνο είπε αρχικά στην κάμερα της Nova: «Ήταν πολύ όμοια το πρώτο και το δεύτερο μέρος. Ίσως στο πρώτο μέρος δεν σκοράραμε κάποια εύκολα σουτ, που είχαμε και κάποια ελεύθερα τρίποντα. Στο πρώτο μέρος προσπαθούσαμε να φτιάξουμε το παιχνίδι από την επίθεση. Στο δεύτερο από την άμυνα πήραμε ενέργεια για την επίθεση. Αυτή ήταν ίσως η αλλαγή ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος και αυτό ήταν το ζητούμενο για να αλλάξουμε το παιχνίδι».

Για το γεγονός πως δεν έγινε καμία αλλαγή στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέφερε: «Στην Formula 1, όταν ένα αμάξι είναι τέλειο και τρέχει με 300, δεν κάνεις αλλαγές. Έτσι και εμείς, είχαμε ενέργεια και ήμασταν δυνατοί και ακόμα και στο τέλος δεν υπήρχε πρόβλημα και συνεχίσαμε να παίξουμε με αυτή την πεντάδα».

Για τη σημασία της εκτός έδρας νίκης στη Μάλαγα δήλωσε: «Είναι σημαντικό για εμάς, γιατί σε κάποια παιχνίδια εκτός έδρας δεν τα καταφέρναμε. Ήταν σημαντικό για εμάς, για να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Είναι καλό και για την ψυχολογία της ομάδας να νιώθει πως μπορεί να κερδίζει και μακριά από το γήπεδό της. Είναι σημαντικό γιατί καταφέραμε να κάνουμε την πρώτη νίκη μας φέτος στην Ισπανία. Εκτός έδρας ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε για να δούμε διαφορετικά τα επόμενα παιχνίδια».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...