Ινγκασον: «Να γράψουμε ιστορία»

Ο στόπερ του ΠΑΟΚ τόνισε πως στόχος όλων στην ομάδα είναι να τελειώσουν αήττητοι τη σεζόν και με το νταμπλ

Το σύνθημα ώστε ο ΠΑΟΚ να κάνει το νταμπλ έδωσε ο Ινγκασον, μέσω των όσων είπε στην κάμερα της NOVA. 
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 
Αρχικά … ανθρώπινα πάντα, πώς είσαι, όλα καλά; 
«Ναι, καλά … ειδικά πνευματικά είμαστε καλά όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, το πανηγυρίσαμε οπότε ήταν καλό το ότι είχαμε δυο – τρεις μέρες μετά να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε γι’ αυτούς τους τελευταίους δυο αγώνες της χρονιάς για να μπορέσουμε να το κάνουμε με τον τρόπο που πρέπει και να πάμε με αυτοπεποίθηση για τον τελικό». 
 
Πώς νιώθεις πλέον σαν πρωταθλητής;  
«Είναι ένα καινούριο συναίσθημα για μένα και μάλλον για αρκετούς από τους συμπαίκτες μου. Προφανώς και είναι μοναδικό το συναίσθημα να το κατακτάς ως μέλος μιας τέτοιας ομάδας και να δίνεις στον κόσμο και την πόλη αυτό που αποζητούσε τα πρόσφατα χρόνια. Προφανώς και είναι ένα καλό συναίσθημα για το κλαμπ, είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε να συγκεντρωνόμαστε στα εναπομείναντα παιχνίδια για να πάρουμε τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς, να γράψουμε ιστορία κι αυτός είναι ο στόχος μας. Ελπίζω και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε». 
 
Σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες λοιπόν, που βρίσκεσαι στην ομάδα, με όλα όσα έχεις βιώσεις, τι γεύση έχεις αποκομίσει; 
«Φυσικά θετική… Όταν ήρθα εδώ ήξερα τί θα συναντήσω, τους στόχους της ομάδας, τον βασικότερο όλων που ήταν το πρωτάθλημα κι αυτό το ήθελα. Ήθελα να πάω σε μια μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους και πίεση πρωταθλητισμού, με στόχο νίκης σε κάθε ματς. Θέλεις να είσαι σε μια τέτοια ομάδα, με πληθώρα καλών ποδοσφαιριστών, όπου όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κι όλοι μέσα από τις προπονήσεις σε αναγκάζουν να βγάλεις τον αντίστοιχο δικό σου. Συνεπώς είμαι εδώ που ήθελα να βρεθώ. Γνώριζα πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πολύ καιρό πριν από μένα, ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και πως θα έπρεπε να προχωρήσω βήμα βήμα μέχρι να προσαρμοστώ. Έτσι ήδη έχω αρχίσει και παίρνω περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι ελπίζω πως από την επόμενη θα λάβω ακόμη περισσότερο. Αυτό είναι ένα θέμα για κάθε νέο ποδοσφαιριστή. Ξεκινάει από την αρχή κι οφείλει να παρουσιάσει από την αρχή για να πετύχει τον προσωπικό του στόχο. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο να κάνεις το ίδιο ξανά». 
 
Ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος είναι με ιδιαιτερότητες και για τις δυο ομάδες. Πόσο έτοιμος είναι ο ΠΑΟΚ για μια τέτοια δύσκολη αναμέτρηση; 
«Ξέρουμε πως μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας και θα πάμε εκεί για να παλέψουμε για τη νίκη. Γνωρίζουμε το στόχο τους, φυσικά και θέλουν να είναι παρόντες και την επόμενη σεζόν στην Σούπερλιγκ και θα κάνουν ότι μπορούν για να το καταφέρουν. Αλλά κι εμείς παλεύουμε για κάτι. Μπορεί να έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να το πάρουμε αήττητοι κι αυτός είναι ο κύριος στόχος μας τώρα. Αν το καταφέρουμε σαφώς κι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα που θα δώσει στην ομάδα. Δεν είμαστα απλά πρωταθλητές αλλά ένα πολύ δυνατό σύνολο που σα στόχο έχει να πάει εκεί και να διατηρήσει το αήττητό του». 
 
Για να ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας, όντας πρωταγωνιστής σε μια δύσκολη φάση στην Τρίπολη για την οποία πολλά λέχθηκαν, γράφηκαν κλπ. Θα ήθελες να μας ξεκαθαρίσεις τι συνέβη ή είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν για σένα; 
«Όχι, δεν παρακολουθώ τί λέγεται δεξιά κι αριστερά, ούτε είμαι άνθρωπος των … προσομοιώσεων. Ένιωσα ένα χτύπημα από πίσω, ήταν φάουλ. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλών ειδών φάουλ, ορισμένα από αυτά θεωρούνται 50%-50% στο να δοθούν ή όχι. Είναι απλώς μέρος του παιχνιδιού και συνεχίζουμε». 

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...