Και τώρα οι δυο τους…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για ένα πρώτο ντέρμπι στο πρωτάθλημα όπου η κάθε ομάδα θα εμφανιστεί στο γήπεδο έχοντας συγκεκριμένα πλεονεκτήματα για να εκμεταλλευτεί.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε εμμέσως ότι η παράξενη ενδεκάδα που παρέταξε στον αγώνα με την Τσέλσι, επηρεάστηκε και από την αναμέτρηση που ακολουθούσε. Αυτό έγινε για πρώτη φορά. Παράξενη ενδεκάδα, επηρεασμένη και από το επόμενο παιχνίδι… Ήρθε λοιπόν η μέρα γι’ αυτό τον ξεχωριστό αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει:

Πολύ μεγαλύτερη ποιότητα σε κάτι το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με οποιοδήποτε επιχείρημα.

Καλύτερη συνοχή και συνέχεια σε σχέση με πέρυσι, αφού πρόκειται για τον ίδιο κορμό παικτών που θα αγωνιστούν και σήμερα, με τον ίδιο πολύ καλό και πάρα πολύ επιτυχημένο προπονητή. Τον πιο επιτυχημένο (βάσει αποτελεσμάτων) προπονητή του ΠΑΟΚ εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ έχει την έδρα απόψε ως ένα μεγάλο πλεονέκτημα, όσο και αν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα εισιτήρια του αγώνα δεν εξαντλήθηκαν στις δύο πρώτες μέρες διάθεσης. Θυμίζω ότι πρόκειται για –περίπου- εφτά χιλιάδες εισιτήρια που κυκλοφορούν πέρα από τα διαρκείας.

Ο ΠΑΟΚ (εντός ομάδας) έχει τρομερό πάθος γι’ αυτό ειδικά το παιχνίδι. Όπως και να το κάνουμε αυτά που έγιναν πέρυσι για να χάσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα δεν ξεχάστηκαν και δεν θα ξεχαστούν. ΜΟΝΟ με δύο μηδενισμούς έχανε ο ΠΑΟΚ τον τίτλο και… πράγματι τιμωρήθηκε σε δύο εντός έδρας παιχνίδια, με δύο μηδενισμούς απέναντι σε δύο ομάδες που προσπάθησαν και κατάφεραν να μην παίξουν μαζί του.

Όλα είναι υπέρ του ΠΑΟΚ απόψε; Όχι  όλα… Τα περισσότερα σίγουρα. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από την κατηφόρα που έχει πάρει η απόδοση του άσου σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες. Ο κόσμος βάζει λεφτά στον ΠΑΟΚ και πιστεύει πολλά από τα παραπάνω που αναγράφηκαν. Ίσως και να επηρεάστηκε από την εικόνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, περισσότερο από την εικόνα του… άλλου ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Τσέλσι.

«Καλά η ΑΕΚ δεν έχει κανένα πλεονέκτημα ως ομάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ τη δεδομένη στιγμή;» Προφανώς και έχει…

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η ΑΕΚ που μπορεί να μην έχει τεράστια ποιότητα, που  μπορεί να μην είναι τόσο παραγωγική στο παιχνίδι της, είναι μία ομάδα δυσκολοκατάβλητη. Είναι ένα σύνολο που αρνείται να χάσει. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι στα καλά ή ακόμη και στις κακές της βραδιές, έχει αυτό τον τρόπο να μένει όρθια. Αυτό το πλεονέκτημά της, συνδυάζεται και με το ότι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, είναι πιο σκληρή ως ομάδα. Ήταν πέρυσι, είναι και φέτος.  Ο περσινός «soft» ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και φέτος να κάνει εφτά φάουλ στη Βασιλεία και έξι στην Τσέλσι!! Αυτό το στοιχείο στα ντέρμπι φυσικά και παίζει ρόλο. Και εκεί (στην σκληρότητα και στις μονομαχίες) η ΑΕΚ μάλλον υπερτερεί. Στο κάτω-κάτω ο ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι μπορεί να υστερεί και από το 80% των Ευρωπαϊκών ομάδων. Απλά έχει άλλα πλεονεκτήματα που πολλές φορές κρύβουν αυτή την αδυναμία…

Άρα με αυτά και με αυτά, το ερωτηματικό που τίθεται και απόψε είναι: Κυριαρχεί το ποδόσφαιρο και η εμφανής ανωτερότητα του ΠΑΟΚ που παίζει εντός έδρας και θέλει πάρα πολύ αυτό το ματς, ή τα καταφέρνει ο δυναμισμός και η σκληρότητα της ΑΕΚ;

Θα δούμε το βράδυ μπροστά σε έναν διαιτητή που 1000% δεν είναι καλύτερος, ικανότερος και εμπειρότερος του Σιδηρόπουλου.  Η ΚΕΔ όμως τον όρισε γιατί ήξερε ότι με Σιδηρόπουλο, θα υπήρχε ομάδα που θα γκρίνιαζε και θα δημιουργούσε εντυπώσεις, αλλά θα υπήρχαν και παράγοντες που όπως το συνηθίζουν θα έπαιρναν πολλά τηλέφωνα και με τον δικό τους τρόπο θα επιχειρούσαν να τον επηρεάσουν. Τρόπο που πλέον είναι γνωστός σε όλους, γι’ αυτό και περιμένουμε τις ανάλογες αντιδράσεις.  

Γι’ αυτό ορίστηκε ο Φιλανδός και τώρα -μαζί του- δεν ασχολείται σχεδόν κανείς.  

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...