Κορονοϊός: «Πακέτο» 2,5 δις για το ποδόσφαιρο ετοιμάζει η FIFA

Η FIFA ετοιμάζεται να διαθέσει στο χώρο του ποδοσφαίρου γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ από το αποθεματικό των ταμείων της, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορoνοϊός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των “New York Times”, αυτή η στήριξη πρέπει να υπογραφεί από όλους τους επικεφαλής του αθλήματος από όλο τον κόσμο και θα πρόκειται δεδομένα για τη μεγαλύτερη κίνηση ομοσπονδίας για την επίδραση της πανδημίας.

Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μόνο τυχαία δεν είναι. Βλέποντας το προϊόν να έχει κατεβάσει… ρολά τον τελευταίο μήνα, οδηγώντας πολλές Ομοσπονδίες στα όρια της οικονομικής ασφυξίας, αλλά και πολλές ομάδες, όπως η επτά φορές πρωταθλήτρια Σλοβακίας, Ζίλινα στη χρεοκοπία, η FIFA είναι έτοιμη όχι απλά να κινητοποιηθεί, αλλά να σώσει την κατάσταση.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), που μέσω επιστολής, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 200 ομάδες και παράλληλα φέρει την υπογραφή του προέδρου της, Αντρέα Ανιέλι, εξηγεί ακριβώς την κατάσταση.

Για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό θα χρειαστεί η έγκριση από το Συμβούλιο της FIFA, το οποίο αποτελείται από 36 μέλη από τις 6 συνομοσπονδίες.

Πηγή: soccerplus

The post Κορονοϊός: «Πακέτο» 2,5 δις για το ποδόσφαιρο ετοιμάζει η FIFA appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...