Κορονοϊός: Ποιο Πάσχα; Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα και βλέπουμε…

Θα απαγορευτεί η έξοδος προς την επαρχία και τα νησιά.

Μπορεί η πλειοψηφία των πολιτών να έχει αρχίσει να… ζορίζεται από την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον εγκλεισμό στα σπίτια, ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα.

Όσοι λοιπόν κάνετε σκέψεις και σχέδια για έξοδο το Πάσχα σε χωριά και εξοχικά, καλό θα ήταν να τα ξεχάσετε. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρισκάρει και να «κλωτσήσει» όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια περιορισμού της νόσου του κορονοϊού για να ευχαριστήσει τους πολίτες που θέλουν να χαρούν το Πάσχα στην επαρχία.

Αυτό που φοβάται περισσότερο από όλα το Μαξίμου είναι ο εφησυχασμός και η δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι επειδή συγκρατήσαμε σε μεγάλο βαθμό την εκθετική αύξηση του ιού, ξεμπερδέψαμε. Τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά σοβαρά και σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατάσταση θα είναι επικίνδυνη μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

Προφανώς λοιπόν θεωρείται δεδομένο ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχιστεί και μετά τις 6 Απριλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι την Κυριακή του Θωμά ολόκληρη η χώρα θα είναι σε κατάσταση εγκλεισμού.

Ακόμα όμως και αν βελετιωθεί η κατάσταση, δεν πρόκειται να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη. Για ένα διάστημα θα συνεχίσουν να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και οι πολίοτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί ακόμα και το καλοκαίρι. Τονίζουν άλλωστε ότι μπορεί το καλοκαίρι να περιορίζεται η δράση του ιού, ωστόσο όμως, παραμένει.

Πηγή: newsbomb

The post Κορονοϊός: Ποιο Πάσχα; Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα και βλέπουμε… appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...