Κούγιας για όλα: Τι είπε για γήπεδο, απειλή με μαχαίρι και οργανωμένους – Η αποκάλυψη “βόμβα” για Πηλαδάκη

Χειμαρρώδης υπήρξε για μία ακόμη φορά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, στα γραφεία της ομάδας στο κέντρο της Λάρισας.

Από τη συνέντευξη έγινε σαφές σε όλους τους τόνους πως δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησής του. Τουναντίον, επιχείρησε μία “ρελάνς” ανακοινώνοντας για διάδοχο του Αντωνίου στον πάγκο, την παλιά μεγάλη δόξα του ιταλικού ποδοσφαίρου Τζιανλούκα Φέστα.

“Αυτοπροτάθηκαν 18 προπονητές, προτάθηκε όμως κι ένας προπονητής που δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να τον φέρουμε στην ΑΕΛ” ήταν το σχόλιο του κ. Κούγια, κάνοντας λόγο για επιλογή “από το πάνω ράφι” αλλά και για “οικονομική υπέρβαση”.

Διορία μέχρι Πέμπτη για το γήπεδο

Για το “καυτό” ζήτημα του γηπεδικού, ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα λέγοντας πως μέχρι στιγμής έχει πληρώσει 1,35 εκ. ευρώ για το γήπεδο, επιρρίπτοντας ευθύνη για το αδιέξοδο στον ιδιοκτήτη του AEL FC ARENA Κώστα Πηλαδάκη. Επικαλέστηκε διαρκείς συζητήσεις με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη νέας πρότασης προς τον κ. Πηλαδάκη προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να μη χρειαστεί να παίξει η ομάδα εκτός Λάρισας, καθώς το Αλκαζάρ είναι ακατάλληλο για αγώνες Α’ Εθνικής. Η νέα πρόταση του κ. Κούγια έχει ως εξής: 7.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι, 20% επί των εισπράξεων, κάλυψη του 50% του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ήτοι 30.000 ευρώ, ανάληψη του 50% του κόστους συντήρησης του γηπέδου που αντιστοιχεί σε 20.000 ευρώ, χρήση μόνο στους αγώνες και παραχώρηση ενός χώρου για τη φύλαξη του λεωφορείου της ομάδας.

Άφησε σαφείς αιχμές για τη διοίκηση του ΕΑΚΛ, τονίζοντας πως τρία χρόνια “δεν έβαλαν ούτε μία βίδα στο γήπεδο”, αλλά και ότι “τοποθέτησαν τα νέα καθίσματα που πλήρωσε η ΑΕΛ σε εξέδρες που δεν είναι κατάλληλες” λόγω του γνωστού προβλήματος στατικότητας.

Ξεκαθάρισε επίσης πως εάν η ομάδα γυρίσει στο ARENA, δε θα λειτουργήσει θύρα οργανωμένων φιλάθλων.

Η πρότασή του ισχύει μέχρι την Πέμπτη οπότε και πρέπει να δηλωθεί έδρα, διαφορετικά θα χρειαστεί να οριστεί άλλος χώρος από τη διοργανώτρια αρχή.

“Ο Πηλαδάκης έβαλε ενέχυρο το γήπεδο για τα χρέη του”

Αίσθηση προκάλεσε και τα όσα είπε ο κ. Κούγιας για τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη, για τον οποίο υποστήριξε πως “έχει βάλει υποθήκη το ARENA για τα χρέη του”, τα οποία όπως συμπλήρωσε – επικαλούμενος πληροφορίες – ανέρχονται σε 129 εκ. ευρώ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μάλιστα, πρόσθεσε πως “αν γυρίσεις τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Πλεξίδα ανάποδα δε θα πέσει ούτε πενηνταράκι”, απαντώντας σε δημοσιεύματα που θέλουν τους δύο πρώην προέδρους της ΑΕΛ να “συμμαχούν” για να ξαναπάρουν την ομάδα.

Αιχμές κατά Λιόντου για τις παραιτήσεις από το Δ.Σ.

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, των κ.κ. Λιόντου, Παλαιοχωρλίδη και Σόφη, άφησε σαφείς αιχμές για τον πρώτο, λέγοντας πως “δεν αποδέχομαι να με χρησιμοποιούν για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα” για να συμπληρώσει ότι “αν προκληθεί από τον κ. Λιόντο, θα πει τι συμβαίνει”.

Εντός του μηνός θα πληρωθούν οι κενές θέσεις του συμβουλίου.

“Με απείλησαν με μαχαίρι”

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ αποκάλυψε επίσης ότι λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ στις 5 Σεπτεμβρίου, άτομα βρέθηκαν στα γραφεία κι ένα εξ’ αυτών τον απείλησε με μαχαίρι.

“Απειλητικό τηλεφώνημα από τη φυλακή για το γιο μου”

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από έγκλειστο στις φυλακές ο οποίος απείλησε εμμέσως τον γιό του.

Για τους οργανωμένους

Αρκετές αναφορές έκανε ο κ. Κούγιας σε μία μικρή μερίδα οργανωμένων με καταγωγή από την Αλβανία, τους οποίους συνέδεσε με εγκληματικές πράξεις.

Για την αποχή του κόσμου

Σε ερώτηση του onlarissa.gr για τη μειωμένη προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο, την απέδωσε στην “υπερπροβολή των αγώνων από την τηλεόραση”, καθώς και στη “συνεχή απαξίωση της ομάδας από το 2009 και μετά”.

Για την εικόνα της ομάδας

Για το αρνητικό σερί στο πρωτάθλημα, ο κ. Κούγιας μίλησε για “δύσκολο πρόγραμμα” κι εκτίμησε πως αφού η ομάδα έχει πολύ καλές μονάδες παικτών, με την έλευση του νέου προπονητή θα ανακάμψει.

Πηγή: OnLarissa.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...