Κρίθηκε στις λεπτομέρειες…

Μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμη καλά – καλά ο πρώτος γύρος πάντως το παιχνίδι στη Νεάπολη ανάμεσα στον Όλυμπο Λάρισας και τη Δόξα Βλαχογιαννίου, θύμιζε ματς ζωής και θανάτου.

Στη περίπτωση αυτή η ομάδα του Ολύμπου επιβίωσε.

Σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, όσες προσπάθειες γινόντουσαν και από τις δύο πλευρές η μπάλα σταματούσε στη “λασπούρα” στον άξονα του γηπέδου, υποχρεώνοντας από ένα σημείο και μετά και οι δύο ομάδες αμφότερες να βάλουν στο παιχνίδι τους τη λεγόμενη “γιόμα”.

Ο Όλυμπος ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ μετά από ολέθριο λάθος του Ιωαννίδη ο οποίος ζήλεψε προφανώς κάτι από το βόλεϊ και θέλησε να “καρφώσει” τη μπάλα απομακρύνοντας την από την περιοχή της Δόξας με τον κ. Ευαγγέλου να δείχνει χωρίς δεύτερη σκέψη την εσχάτη της ποινής και συγκεκριμένα την άσπρη βούλα όπου ο αρχηγός, Καπετάτι δεν αστόχησε.

Η Δόξα ανέβασε κατά πολύ ρυθμούς στην επανάληψη δίχως όμως να έχει την τελική προσπάθεια μπροστά από τα καρέ του Χαβίλα. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Τασιούλη από τον Μπόλικα.

Το Φιλμ του Αγώνα

4′ Ο Κώστας Μούμος εκτέλεσε ένα φάουλ γρήγορα πιάνοντας στον ύπνο την ομάδα του της Δόξας, βγάζοντας τον Κοσμά από πλάγια θέση αριστερά απέναντι από τον Τσουρή με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του πρώτου να περνά λίογο δίπλα από το αριστε΄ρο κάθετο δοκα΄ρι οτυ Βλαχογιαννίου.

15′ 1 – 0 Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μούμου από τα δεξιά ο Ιωαννίδης εντελώς αψυχολόγητα και χωρίς λόγο καθώς η μπάλα βρισκόταν στον αέρα, απομάκρυνε με το χέρι(!), με τον κ. Ευαγγέλου ορθώς να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Καπετάνι ο οποίος δεν δυκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

70′ Ο Κώστας Μούμος μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, σέντραρε από δεξιάμε τον Ζαφειράκη να πιάνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα λίγα άουτ.

84′ Ο Γιάννης Φακίτσας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά φάουλ, κάτι σαν κόρνερ με τη μπάλα να βρίσκει στην επάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και εν συνεχεία πέρασε άουτ.

Οι Συνθέσεις

Όλυμπος Λάρισας (Μπουκαβάλας – Σακελλαρίου): Χαβίλας, Κουτσόπουλος, Ζάρρας, Μπόλικα (67′ Βησσαράκος), Κοσμάς, Μούμος Γ., Μούμος Κ., Μπουχλαριώτης (60′ Γκουζιώτης), Καπετάνι, Ευαγγέλου (58′ Μπούνα), Ζαφειράκης.

Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίτσας): Τσουρής, Μητούλας, Καρακώστας, Ιωαννίδης (56′ λ.τ. Κουζιώνης), Καρατζιόλης Δ. (87′ Μανακάρης), Μήσιος Ν., Γκουρομπίνος, Σαπουνάς Β., Ξεφτέρης, Τασιούλης (82′ λ.τ. Καρατζιόλης Λ.), Φακίτσας Ι.

Διαιτητική Τριπλέτα
Ευαγγέλου, Βασιλός, Αθανασούλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...