Κωστένογλου: «Δεν ήμουν Άρης, πλέον όμως ο Άρης είναι κομμάτι τς καρδιάς μου»

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του Άρη, αλλά παραδέχθηκε ότι ήδη συζήτησε με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι ο ίδιος έκανε ότι περισσότερο μπορούσε και ότι τα έχει καλά με τη συνείδησή του.

«Ποδοσφαιρικά ήρθα σε μια δύσκολη χρονική στιγμή και ειδικά για τον Άρη ο οποίος δεν ήταν σε καλή βαθμολογική θέση, ενώ η εικόνα του δεν ήταν η ιδανικότερη. Αυτό που είδα από την πρώτη προπόνηση ήταν απογοητευμένους και απαισιόδοξους ποδοσφαιριστές και εκ των πραγμάτων κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι ο Άρης θα ήταν 3ος στη βαθμολογία. Άρα η αισιοδοξία του καλοκαιριού είχε μετατραπεί σε πλήρη απογοήτευση. Αν συνδυάσουμε και την αγωνιστική κατάστασή τους η οποία ήταν αρνητική, καταλαβαίνουμε τις συνθήκες. Απογοητευμένος ήταν και ο κόσμος, δικαιολογημένα βέβαια λόγω και των όσων είχαν προηγηθεί. Ήδη είχε μια ταλαιπωρία δύο χρόνων», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Υπήρχαν κι άλλες αντικειμενικές δυσκολίες όπως οι τραυματισμοί παικτών. Με μεγάλη προσπάθεια και σ’ αυτό συνέβαλε η θέληση και η υπευθυνότητα των ποδοσφαιριστών, γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, μεταδώσαμε την πίστη στον στόχο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την πορεία της ομάδας. Μετά προέκυψαν κι άλλα προβλήματα τραυματισμών όπως και η αποχώρηση του Τζιμπούρ, με συνέπεια να υπάρχουν λίγες επιλογές στο επιθετικό κομμάτι. Είχα διαφορετική φιλοσοφία από τον προκάτοχό μου, αλλά ξέρω ότι στην περίοδο που ανέλαβα ήταν δύσκολο να αλλάξεις τη φιλοσοφία της ομάδας, συν του ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις την επιβαρύνσεις κάθε αθλητή. Υπήρχαν επίσης διαφορετικές συνήθειες και στον τρόπο λειτουργίας, σταδιακά παρουσιάσαμε έναν άλλον τρόπο δουλειάς και θεωρώ ότι αυτό είχε καρπούς μέχρι και το τέλος».

Για την απόφαση απομάκρυνσης των Μπράβο, Ιντζίδη και για την Κ20: «Μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα πήρα την απόφαση απομάκρυνσης δύο ποδοσφαιριστών. Ήταν δύσκολη αλλά αναγκαία. Και ήταν δύσκολη γιατί και οι δύο παίκτες είναι αμυντικοί. Κάποιος αντικειμενικός κριτής μπορεί να πει ότι ήταν τολμηρή και υπερβολική αλλά εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να την πάρω για το καλό της ομάδας, όπως αποδείχθηκε. Στη διάρκεια της παρουσίας μου είχα καθημερινή συνεργασία με τον προπονητή της Κ20, είδα προπονήσεις γιατί ήθελα να έχω μια εικόνα. Μάλιστα στον εβδομαδιαίο κύκλο υπήρχαν ποδοσφαιριστές από την ομάδα της Κ20 και υπήρχε η σκέψη – με την έκθεση του κ. Μελισσά – να προωθηθούν κάποιοι παίκτες. Δεν το έκανα γιατί προέκυψε ένας τραυματισμός και για έναν δεύτερο παίκτη, η ομάδα ήταν πλήρης στη συγκεκριμένη θέση».

Για την αξιοποίηση του ρόστερ: «Θεωρώ ότι αξιοποίησα το ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπήρχαν περιπτώσεις παικτών που δεν έπαιζαν όπως ο Ντόγος ή του Καπνίδη που έμπαινε στο παιχνίδι στο 75ο λεπτό. Υπήρχαν επίσης παίκτες που δεν είχαν την αναμενόμενη αγωνιστική παρουσία. Ο Μπούρμπος για παράδειγμα πήρε περισσότερα παιχνίδια. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που άλλαξαν την εικόνα τους και σήμερα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Κι αυτό σ’ ένα διάστημα όπου αν δεν ανταποκρίνονταν, όλα θα ήταν εις βάρος μου. Θεωρώ ότι είχα την τόλμη για να το κάνω».

Για τα αποτελέσματα και την πορεία του Άρη επί ημερών του: «Η ομάδα στον δεύτερο γύρο πήρε επτά βαθμούς περισσότερους από τον πρώτο. Ο δεύτερος γύρος είναι πιο δύσκολος από τον πρώτο. Εμείς δεν παίξαμε ποτέ με αδιάφορη ομάδα γιατί κάθε ομάδα είχε σκοπό το πώς θα αποσπάσει βαθμούς από τον Άρη. Δεν παίξαμε κανένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας εκτός του τελευταίου αγώνα με τη Σπάρτη. Πετύχαμε επίσης κάτι σπάνιο καθώς σε όλο τον δεύτερο γύρο δεχθήκαμε τρία γκολ. Ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια είχαμε τον απόλυτο έλεγχο φθάνοντας έως και 65% κατοχή μπάλας. Είχαμε και τις ισοπαλίες όπως αυτή με τον Πανσερραϊκό παιχνίδι στο οποίο θα έπρεπε να κερδίζουμε 0-3 από το πρώτο ημίχρονο. Όπως υπήρχε και η ήττα στα Τρίκαλα. Εκείνος ο αγώνας ήταν σ’ ένα διάστημα όπου είχαμε τρεις αγώνες σε οκτώ μέρες. Πήρα επίσης κάποιες αποφάσεις. Ήταν απόρροια κάποιων πραγμάτων. Ο Ντούνης είχε πρόβλημα με τον προσαγωγό του, ο Τάτος βγήκε στο 15ο λεπτό, ενώ και ο Μπούρμπος είχε πρόβλημα. Ήταν το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο δεν δημιουργήσαμε ούτε μία ευκαιρία. Θεωρώ συνολικά ότι η βαθμολογική πορεία της ομάδας ήταν πορεία πρωταθλητισμού».

Για την πορεία των αντιπάλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καρυπίδη καθώς μου έδειξε εμπιστοσύνη. Λειτούργησα επαγγελματικά, με αξιοπρέπεια και θα έλεγα ότι εργάστηκα με κόπο. Στην πρώτη μου συνέντευξη πίστευα ότι θα εξασφαλίσουμε την άνοδο αγωνιστικά. Δεν μπορώ να πω ότι δεν πετύχαμε. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν θα είχαν απώλειες οι ομάδες που είχαν το προβάδισμα. Είχαν την ικανότητα να κερδίζουν τα παιχνίδια γιατί είχαν ηρεμία και ασφάλεια».

Για τη σχέση του με τους φιλάθλους του Άρη: «Είχα πει ότι δεν υπήρξα ποτέ Άρης. Αυτά που βίωσα, η συναναστροφή που είχα με τον κόσμο, θα ήθελα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον σεβασμό που μου έδειξε. Δεν ήμουν Άρης, αλλά πλέον ο Άρης είναι ένα κομμάτι της ψυχής μου. Εύχομαι η ομάδα γρήγορα να βρίσκεται στη Σούπερλιγκα, να ανατραπεί η εικόνα της απογοήτευσης και της απαισιοδοξίας και το θεωρώ ανάγκη γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τον Άρη».

Για τα δικά του λάθη: «Σίγουρα έχω κάνει λάθη αλλά είναι λάθη χωρίς ιδιοτέλεια τα οποία τα διαπιστώνουμε μετά το τέλος του αγώνα. Πάντα βάζω τα πράγματα σε μια ζυγαριά και η δική μου προσέγγιση είναι διαφορετική από έναν φίλαθλο ή έναν δημοσιογράφο. Τα λάθη που έγιναν ήταν τα ελάχιστα που θα μπορούσαν να γίνουν. Αυτό μαρτυρά και η εικόνα της ομάδας».

Για τον αγώνα με τα Τρίκαλα: «Η μόνη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω ήταν να βάλω δύο ποδοσφαιριστές για τους οποίους ήξερα ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Βέβαια προέκυψε ο τραυματισμός του Τάτου κι αυτός με είχε εγκλωβίσει και δεν κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα βάσει των όσων έβλεπα στον αγωνιστικό χώρο. Έχω ως αρχή, τις πρώτες ημέρες που είμαι σε μια ομάδα, να δω τον κάθε ποδοσφαιριστή. Αφιερώνω πολλές ώρες σ’ αυτό. Θέλω να συζητήσω για πολλά ακόμη και για την καθημερινότητά του για να μπορέσω να εισχωρήσω στη σκέψη του. Έτσι συνομίλησα και με τον Ραούλ Μπράβο. Σχημάτισα μια γνώμη, έκρινα ότι θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση για να απομακρυνθεί από την ομάδα. Δεν το έκανα επειδή χάσαμε το παιχνίδι. Υπήρξε συνδυασμός πολλών πραγμάτων κι έκρινα απαραίτητο να πάρω αυτήν την απόφαση. Όπως και για τον Ιντζίδη ο οποίος είναι ευαίσθητο και καλό παιδί. Πολλές φορές στη ζωή, αν εισπράξεις μια σφαλιάρα μπορεί να καταλάβεις ορισμένα πράγματα και να αλλάξεις την εικόνα σου».

Για τη σχέση του με τον Θόδωρο Καρυπίδη κι αν υπήρξαν οικονομικά ζητήματα στην πορεία: «Η σχέση μας και η συνεργασία μας ήταν αντικειμενικά άψογη. Ο κ. Καρυπίδης έβαλε πολλά χρήματα στην ομάδα. Σίγουρα υπήρξαν λάθος χειρισμοί σε ποικίλους τομείς και με ποικίλους τρόπους. Θα έλεγα ότι η οικονομική παρουσία του ήταν πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της κατηγορίας, άσχετα αν δημιουργήθηκαν προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτά πρέπει να τα συνυπολογίζει ένας προπονητής. Τώρα ο κύριος Καρυπίδης είναι σε δεινή θέση γιατί θα πρέπει να ξαναβάλει χρήματα σε μια ομάδα που δεν έχει ηρεμία και υπομονή».

Για το αν θα συνεχίσει στον Άρη: «Στο τελευταίο ραντεβού που είχαμε με τον κύριο Καρυπίδη, εκφράστηκαν εκατέρωθεν οι απόψεις, έγινε συζήτηση σε καλό κλίμα και λίαν συντόμως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Σε ότι αφορά την ονοματολογία, έτσι λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να τα έχεις κατά με τη συνείδησή σου και κρίνεσαι από το αποτέλεσμα».

Αν εισέπραξε απογοήτευση και εκνευρισμό των παικτών λόγω των οικονομικών: «Δεν θέλω να μπω σ’ αυτό το κομμάτι. Γνωρίζει καλά ο κύριος Καρυπίδης ότι μέσα από τη φετινή πορεία διδάχθηκαν ορισμένα πράγματα τα οποία θα πρέπει να αλλάξουν. Οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν στο σύνολο των ομάδων. Το μπάτζετ ήταν αντικειμενικά μεγάλο και βάσει αυτού ο Άρης θα έπρεπε να οδηγεί την κούρσα. Αυτό δεν έγινε κι έτσι τα πράγματα δυσκόλεψαν».

Για το αν ο ίδιος θα προχωρήσει σε βαθιές τομές στο ρόστερ αν μείνει στον Άρη: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας και πραγματικά δεν θέλω να εκφράσω άποψη. Το ρόστερ έχει ικανούς και ποιοτικούς παίκτες. Αντικειμενικά όμως υπήρχε έλλειψη ενός κεντρικού επιθετικού. Για τα δεδομένα της Β Εθνικής θα πρέπει να είναι ελάχιστες οι αλλαγές. Είναι κομβικό το που θα βρίσκεται η ομάδα και είναι σε συνάρτηση με τη ψυχική διάθεση των παικτών. Πιθανολογώ ότι θα γίνουν αλλαγές. Με το ζόρι δεν μπορείς να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή. Όλα είναι μετέωρα».

Σχετικά με το αν ελπίζει ότι ο Άρης θα ανέβει ως 3η ομάδα από τη Football League: «Πραγματικά δεν έχω άποψη. Αφού γνώριζα ότι μια ομάδα όπως ο Ηρακλής είχε οικονομικές δυσκολίες, εκτίμησα ότι θα υπήρξε η περίπτωση να ανέβει η ομάδα ως 3η. Δεν είμαι ο κριτής, ούτε μπορώ να πάρω θέση. Υπάρχουν δύο ομάδες που βαθμολογικά έπεσαν, αλλά υπάρχει και μια σύγχυση στην τελική απόφαση».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com