Λεμονής: «Πάμε στο ΟΑΚΑ ως πρωταθλητές»!

Ο Τάκης Λεμονής αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας και του τίτλου καθώς και στον επαναληπτικό Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ο Λεμονής είπε στην συνέντευξη Τύπου για:
 
Τον δικό του απολογισμό: Νομίζω ότι όλοι μας όταν περνάει μία μεγάλη σειρά αγώνων σκεφτόμαστε τι έχει πάει καλά και τι όχι. Πανηγυρίσαμε τον 44ο τίτλο μας που είναι μεγάλη ιστορία και ξανά 7ο. Το καλοκαίρι ξεκίνησαν 4 ομάδες για το πρωτάθλημα. Εμεις δικαιωματικά γιατί το παίρνουμε συνέχεια και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έδειχναν το καλοκαίρι πως θα γίνει σκληρή μάχη. Εγώ είμαι ο 5ος τεχνικός και αυτό είναι πρόβλημα και ήταν πρόβλημα για την ομάδα. Έχω λίγο διάστημα που είμαι στην ομάδα. Στον α’ γύρο είχαμε πάρει μία διαφορά τέτοια που το ενδιαφέρον είχε πάει στις θέσεις της Ευρώπης. Στον β’ γύρο την χάσαμε και τώρα το πήραμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές. Εάν άλλαξα κάτι ήταν η ατμόσφαιρα και η έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι. Με την σημερινή εμφάνιση στο 5-0 δείχναμε ότι θα πηγαίναμε στο 6-0. Αυτήν την μικρή τοποθέτηση. Θέλω να το αφιέρωσω στον κόσμο.
 
Το εάν θα ήθελε να πει κάτι για τους άλλους ανταγωνιστές: Κοιτάξτε δεν θέλω. Το καλοκαίρι όντως τέσσερις είχαν βλέψεις για τίτλο. Το σημαντικό είναι να δείχνεις χαρακτήρα και εμείς το κάναμε. Για τις άλλες ομάδες να κάνουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και για την Ευρώπη.
 
Το εάν το ματς του Ολυμπιακού με ΠΑΣ ήταν το καλύτερο: Ναι δεν ξέρω εάν έκανε την πιο καλή φέτος. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η σοβαρότητα. Όταν έχεις σκορ 3-0 και μπαίνεις στο β’ θέλεις σοβαρότητα. Ήθελα σοβαρότητα και την είδα. Αυτό που έγινε στο τέλος με τα 44 πρωταθλήματα λειτουργεί θετικα. Θα πάμε στο ΟΑΚΑ σαν πρωταθλητές. Δεν έχουμε έξτρα άγχος και θα πάμε για το καλύτερο. Μαθαίνω πως θα έχει το γήπεδο πολύ κόσμο και αυτό είναι καλό για την ατμόσφαιρα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα αλλά εμείς είμαστε πρωταθλητές.
 
Τον αγώνα ρεβάνς με ΑΕΚ: Ναι κοιτάχτε πάντα τέτοιου είδους ματς διαμορφώνουν χαρακτήρες και προσωπικότητες. Είναι ένα ματς που θέλουμε να σκεφτόμαστε μέχρι να τελειώσει να είμαστε ωραία. Θέλουμε να γυρίσουμε αισθανόμενοι περήφανοι και ευχαριστημένοι για ότι κάναμε.
 
Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην άμυνα: Σίγουρα σε έναν τομέα του παιχνιδιού που πιστεύω πολύ είναι να μην διαχωρίζουμε τις γραμμές. Να λέμε ομαδική αμυντική λειτουργία και ομαδική επιθετική ανάπτυξη. Έχουμε βελτιώσει το κομμάτι και να μην δεχόμαστε μακρινές μπαλιές. Οι επιθετικοί μας να καταλάβουν ότι από αυτούς αρχίζει η άμυνα. Οι μπακ να λειτούργήσουν σωστά επιθετικά. Να ηρεμήσουμε 2 ημέρες και να πάμε εκεί για ένα ματς ψυχής. Αυτά τα ματς είναι και ματς ψυχής.
 
Τις στατικές φάσεις: Στατικές φάσεις ναι ένα πολύ σημαντικο κομμάτι. Το είδαμε και στο α’ ματς με την ΑΕΚ και θα παίξει ρόλο. Τέλος θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους Νέους. Υπήρχαν παιδιά που πήραν 2 μετάλλια σε 2 μέρες. Τους εύχομαι μεγάλη συλλογή.

Πηγή: sport-fm.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...