Μάικλ Τζόρνταν: «Πολύ καλύτερη η Dream Team»

Μάικλ Τζόρνταν: «Πολύ καλύτερη η Dream Team»

Την εθνική ΗΠΑ του 1992 επονομαζόμενη και ως Dream Team με την τωρινή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συνέκρινε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ και κατά πολλούς κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών ήταν κατηγορηματικός ότι η χρυσή Ολυμπιακή ομάδα της Βαρκελώνης θα κέρδιζε τον Λεμπρόν Τζέιμς και την παρέα του.

«Η Dream Team ήταν πιο ολοκληρωμένη ομάδα. Αμυντικά, επιθετικά, μέσα και έξω. Ήμασταν πιο πλήρης», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Τζόρνταν για να προσθέσει: «νομίζω ότι ήμασταν αρκετά ψηλοί για να ανταγωνιστούμε αυτή του 2012, αφού ένα από τα πράγματα που στοίχειωναν αυτή την ομάδα ήταν το μέγεθος. Θα μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε μέσα και έξω από τη ρακέτα, ενώ είχαμε καλύτερη άμυνα και καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς. Ήμασταν πολύ πιο δυνατή ομάδα».

Ο Air Michael είπε ακόμα: «Η εθνική ΗΠΑ του 2012 είναι πιο αθλητική από ότι ήμασταν εμείς στην εποχή μας, αλλά νομίζω ότι ήμασταν λίγο περισσότερο έξυπνοι και με περισσότερη τακτική σε αυτό το επίπεδο μπάσκετ. Οπότε και μιλώντας ειλικρινά, δε νομίζω πως θα είχαμε πρόβλημα απέναντί τους, αλλά θα είχαμε δυσκολίες. Η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη σε γενικές γραμμές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...