Μάντσεστερ Σίτι: Νέες έρευνες της UEFA στο Άμπου Ντάμπι

Η Μάντσεστερ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νέες έρευνες από την Uefa για τους χορηγούς του Άμπου Ντάμπι, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τη Σίτι.

Το FFP (Financial Fair Play) της UEFA πρόκειται να διεξάγει νέα έρευνα για τις χορηγίες που υπογράφησαν ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άμπου Ντάμπι από το 2016 κι έπειτα, μετά την αποκάλυψη των παραβάσεων της για την περασμένη τετραετία (2012-2016). Ο διετής αποκλεισμός που επέβαλλε το σώμα της Ομοσπονδίας στους «Πολίτες» μαζί με το πρόστιμο των 30 εκατ. ευρώ προέκυψε από εκ των έσω emai που αποκάλυψε το γερμανικό «Spiegel», αλλά αναφέρονταν μόνο στην περίοδο 2012-2016.

Το τμήμα ερευνών της UEFA είναι υπεύθυνο να αξιολογεί τις οικονομικές δηλώσεις των ευρωπαϊκών κλαμπ που παίζουν κάθε χρόνο σε Champions League και Europa League και επικύρωσαν τους αριθμούς από τις χορηγίες της Σίτι το 2016, πριν το γερμανικό Μέσο προβεί στην αποκάλυψη τον Νοέμβριο του 2018. Τα «φουσκωμένα» νούμερα που δήλωσε η Σίτι, με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των 67,5 εκατ. λιρών δεν καλύφθηκαν τελικά από την «Etihad», τροφοδότησε το τμήμα ερευνών της UEFA με δύο παραβάσεις για την εν λόγω τετραετία.

Το δεύτερο ζήτημα, το οποίο θεωρείται ότι έχει επανειλημμένα αναβληθεί, είναι εάν οι χορηγίες από το Άμπου Ντάμπι είναι τεχνικά «σχετικές» με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Σεΐχη Μανσούρ. Καθώς οι κανόνες του FFP επιδιώκουν να περιορίσουν τις απώλειες των συλλόγων, ακόμη και αν χρηματοδοτηθούν από έναν ιδιοκτήτη, οι «σχετικές» χορηγίες εξετάζονται λεπτομερώς.

Μάντσεστερ Σίτι: Νέες έρευνες της UEFA στο Άμπου Ντάμπι

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...