Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός μόνο αθωώσεις έχουν μέχρι τώρα…

Ο Κ. Νικολακόπουλος συνεχίζει μέσα από το blog του στο gazzetta την καταγραφή της πραγματικότητας μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του.

Κατ΄ αρχάς ουδείς πανηγυρίζει στον Ολυμπιακό η, γύρω από τον Ολυμπιακό, με τις πρόσφατες εξελίξεις. Ίσα ίσα, υπάρχει μία παραδοχή ότι πρόκειται για μία δύσκολη, δυσάρεστη κατάσταση για όλους. Κι αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, αλλά και με σεβασμό προς τη δικαιοσύνη, όπως πρέπει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οφείλεις να βλέπεις πρωτίστως την πραγματικότητα και να την καταγράφεις. Εδώ δεν είναι τι θέλει ο Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός η, τι θέλουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Εδώ υπάρχει μία πραγματικότητα. Κι η πραγματικότητα είναι ότι το Δικαστικό Συμβούλιο απάλλαξε τον Μαρινάκη από μία σειρά βαρύτατων κατηγοριών και τον παρέπεμψε για ένα πλημμέλημα, τη σύσταση συμμορίας και για ένα κακούργημα, τον επηρεασμό με αθέμιτες ενέργειες αποτελέσματος αγώνα.

Δεν υποστηρίζει κανείς ότι αυτό είναι…μικρό πράγμα. Άλλωστε, εξαιτίας αυτής της παραπομπής, ο Μαρινάκης ακολούθησε άμεσα την επιταγή του νέου νόμου και «έδωσε» την προεδρία της ΠΑΕ στον Γ. Μώραλη, ένα από τα πιο εκλεκτά μέλη της τεράστιας οικογένειας του Ολυμπιακού. Και προς επίλυση είναι και το, όντως πιο πολύπλοκο, ζήτημα των μετοχών της ΠΑΕ.

Όμως, για να συνεχίσω, έχει σημασία η καταγραφή της πραγματικότητας. Χωρίς «κορόνες» και «κραυγές», χωρίς ωραιοποιήσεις, αλλά και χωρίς υπερβολές. Χθες έγραψα ότι μέσα από την όλη δικαστική διαδικασία (προανάκριση, ανάκριση, εισαγγελική πρόταση, δικαστικό βούλευμα) οι πέντε αρχικές κατηγορίες κατά του Μαρινάκη έγιναν τέσσερις κι οι τέσσερις έγιναν δύο-και ότι στο ακροατήριο θα δούμε αν θα σταθούν. Πρόκειται για την πραγματικότητα. Χωρίς συν και πλην. Αυτή είναι και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς.

Ασφαλώς και δεν είναι…ευχάριστο να «ασχολούνται» με τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του, ανακριτές και εισαγγελείς-ωστόσο, έγιναν κάποιες (ανώνυμες) καταγγελίες κι η δικαιοσύνη έκρινε σκόπιμο να επιληφθεί.  Ούτε είναι ευχάριστο να υπάρχει μία παραπομπή σε δίκη-ωστόσο, άλλο δικάζεται κάποιος κι άλλο καταδικάζεται.

Και κατ΄ επέκταση φτάνουμε πάλι στο ίδιο θέμα, ότι δηλαδή έχει μεγάλη σημασία η καταγραφή της πραγματικότητας. Και ποια είναι μέχρι στιγμής η πραγματικότητα; Ότι ο Μαρινάκης, αλλά κι ο Ολυμπιακός γενικότερα σε σοβαρές δικαστικές υποθέσεις, στις οποίες τους έχουν εμπλέξει μέσα από καταγγελίες, μέχρι τώρα έχουν μόνο αθωώσεις. Και καμία καταδίκη.

Ένα. Ο Μαρινάκης έχει απαλλαχθεί με δικαστικό βούλευμα από κάθε κατηγορία για το σκάνδαλο Κοριόπολις.

Δύο. Ο Μαρινάκης έχει απαλλαχθεί με δικαστικό βούλευμα από τις τέσσερις κατηγορίες που αρχικά του είχαν προσάψει για την υπόθεση της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης.

Τρία. Ο Ολυμπιακός συνέχισε και συνεχίζει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ παρότι ο Παναθηναϊκός είχε ζητήσει από την ΟΥΕΦΑ, φτάνοντας μέχρι το CAS, τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέσσερα. Ο Ολυμπιακός απαλλάχθηκε από την περιβόητη υπόθεση Πλατανιά, στην οποία οι αντίπαλοι του (ο ΠΑΟΚ κι επίσημα) είχαν επενδύσει πάρα πολλά, από την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος, μέχρι τον υποβιβασμό του.

Αυτή είναι η καταγραφή της πραγματικότητας: Μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός κι ο πρόεδρος του έχουν αθωωθεί σε όλες τις σοβαρές υποθέσεις στις οποίες τους έχουν εμπλέξει. Τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο, σε ένα η, σε δύο χρόνια, δεν το ξέρουμε. Θα το δούμε. Αλλά μέχρι στιγμής αυτό ισχύει.

Ακόμη και σε «συναφείς» υποθέσεις, οι αποφάσεις ποιες ήταν; Η Βέροια, για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη από την αθλητική δικαιοσύνη, απαλλάχθηκε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και για τον Ατρόμητο δεν άσκησε καν δίωξη η αθλητική δικαιοσύνη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, προφανέστατα γιατί έκρινε, μετά την ανακριτική έρευνα της τακτικής δικαιοσύνης, ότι δεν υπήρξε τίποτα το επιλήψιμο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...