«Οι νέοι μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας»!

«Η ευθύνη των νέων ανθρώπων ξεκινάει όταν, αντί για την ενεργό συμμετοχή, επιλέγουν την εύκολη κριτική. Αν δεν αλλάξουμε τον κόσμο εμείς, τότε ποιοι; Αν δεν αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής και της καθημερινότητάς μας εμείς, τότε ποιοι; Η συμμετοχή είναι μονόδρομος».

Κάλεσμα στους νέους να έχουν ενεργό ρόλο στις εκλογές απευθύνει η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού, Ευαγγελία Λανάρα, κόρη του γνωστού επιχειρηματία της Agronuts Κώστα Λανάρα.

Ο πρωτογενής τομέας, λόγω της οικογενειακής επιχείρησης, είναι ένας τομέας που την ενδιαφέρει να προοδεύσει, όπως επίσης στις προτεραιότητές της είναι οι τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού και φυσικά οι υποστηρικτικές δράσεις για τη νέα γενιά.

Για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας υπέρ των πολιτών», η Ευαγγελία Λανάρα δηλώνει πως «μεγάλο ρόλο έπαιξε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός», ενώ χαρακτηρίζει το έργο της περιφερειακής αρχής που έχει συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια «πραγματικά πρωτόγνωρο, σε όλα τα επίπεδα. Η Θεσσαλία έχει κάνει πραγματικά άλματα».

«Καταρχήν μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου να συνταχθώ με την αξιόλογη ομάδα του Κώστα Αγοραστού στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας του νομού Λάρισας έπαιξε ο ίδιος ο περιφερειάρχης. Θεωρώ άκρως τιμητικό ένας πολιτικός με τέτοια εμπειρία, έργο και παρουσία που ξεπερνάει πλέον τα στενά όρια ακόμα και της ίδιας της χώρας, να σε καλεί δίπλα του. Θεωρώ δηλαδή πως δεν έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς. Είναι μεγάλη τιμή και φυσικά ακόμα μεγαλύτερο το βάρος. Πέραν όμως τούτου, είναι η διαπίστωσή σας, με την οποία συμφωνώ, πως δηλαδή οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου. Καταρχήν να σας ξεκαθαρίσω πως θεωρώ τους πολιτικούς και όχι τους νέους υπεύθυνους για αυτό που συμβαίνει, δηλαδή για την αποστροφή της νεολαίας από την πολιτική δράση. Η ευθύνη όμως των νέων ανθρώπων ξεκινάει όταν, αντί για την ενεργό συμμετοχή, επιλέγουν την εύκολη κριτική. Αν δεν αλλάξουμε τον κόσμο εμείς, τότε ποιοι; Αν δεν αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής και της καθημερινότητάς μας εμείς, τότε ποιοι; Η συμμετοχή είναι μονόδρομος. Και αν κάτι θα ήθελα να προσφέρω τελικά σε αυτό το όμορφο ταξίδι είναι ακριβώς αυτό: να στείλω ένα μήνυμα, με τις μικρές μου δυνάμεις, πως ο κόσμος αλλάζει με τον αγώνα και τη συμμετοχή. Δεν αλλάζει μέσω των κοινωνικών δικτύων, ούτε μέσα από την ανέξοδη κριτική».

«Η οικογένεια στάθηκε και στέκεται δίπλα μου, όπως σε κάθε μου βήμα άλλωστε. Σέβεται τον ρόλο και τις αποφάσεις μου, όπως και το αντίστροφο. Αν όμως έμαθα κάτι από την οικογένειά μου και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά όλα τα χρόνια, είναι ακριβώς αυτό που σας είπα μόλις: η ζωή μας αλλάζει μόνο μέσα από τη διαρκή προσπάθεια».

«Αυτό που θεωρώ σημαντικό και αυτό για το οποίο, πρωτίστως, αγωνίζομαι, είναι ο ψηφοφόρος του νομού της Λάρισας, αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, να στηρίξει την προσπάθεια και το έργο του Κώστα Αγοραστού. Η δική μου υποψηφιότητα, όπως θεωρώ και όλες οι υπόλοιπες υποψηφιότητες, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που προέχει είναι να εκλεγεί ο Κώστας Αγοραστός για μια ακόμη θητεία στο τιμόνι της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο που έχει συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, σε όλα τα επίπεδα. Η Θεσσαλία έχει κάνει πραγματικά άλματα. Είναι λοιπόν «υποχρεωτικό» να πείσουμε τον Λαρισαίο ψηφοφόρο, τον Θεσσαλό ψηφοφόρο πως δεν είναι τώρα η ώρα για πειράματα. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε στο επόμενο επίπεδο, ένα επίπεδο που θα φέρει τη Θεσσαλία πιο κοντά στην Ευρώπη! Γιατί αυτός είναι ο στόχος.

Επί προσωπικού θα έλεγα πως είμαι από τους ανθρώπους που δεν δίστασα ποτέ να δώσω τη μάχη για να εκπληρώσω τους στόχους μου. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως είμαι και διαιτητής ποδοσφαίρου, πέραν της δουλειάς μου! Το επισημαίνω αυτό ακριβώς για να σας δείξω πως ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία η εικόνα αυτή είναι μάλλον «αταίριαστη», η δική μου αγάπη για αυτό που κάνω, υπερνίκησε όλες τις ενστάσεις.

«Ο πρωτογενής τομέας, λόγω της οικογενειακής μας επιχείρησης, είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει και θα ήθελα να συμβάλω στην πρόοδό του. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι, επίσης, τομείς που θα ήθελα να συμβάλω με τις δυνάμεις μου ώστε να συνεχιστεί το μεγάλο έργο, που ήδη γίνεται. Και φυσικά οι δράσεις της νέας γενιάς που συνδέονται με την τεχνολογική πρόοδο και το μέλλον της Ευρώπης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...