«Ο Ολυμπιακός άλλαξε τους όρους για την μεταγραφή του Μεριά»

Ο αντιπρόεδρος της τυνησιακής Σφαξιέν, Μοχάμεντ Τζλάελ ισχυρίστηκε μιλώντας στο gazzetta.gr πως η μεταγραφή του Γιασίν Μεριά στον Ολυμπιακό χάλασε διότι οι «ερυθρόλευκοι» τροποποίησαν ορισμένους όρους του συμβολαίου του!

Η μεταγραφή του Τυνήσιου διεθνή αμυντικού με συμμετοχή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, Γιασίν Μεριά στον Ολυμπιακό φάνταζε βέβαιη την περασμένη Παρασκευή.

Ο 25χρονος στόπερ ταξίδεψε στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ωστόσο η συμφωνία τινάχτηκε στον αέρα το deal χάλασε.

Σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους» η Σφαξιέν προέβαλε νέες αξιώσεις που «αντιβαίνουν την κοινή λογική, αλλά και τα επιτρεπτά από την ΦΙΦΑ σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές».

Εντελώς διαφορετική ωστόσο είναι η θέση του συλλόγου από την Τυνησία. Ο αντιπρόεδρος της Σφαξιέν, Μοχάμεντ Τζλαέλ μίλησε στο gazzetta.gr για τους λόγους που Γιασίν Μεριά δεν μεταπήδησε στον Ολυμπιακό επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική ομάδα.

Ο αξιωματούχος της «Γιουβέντους των Αράβων», τόνισε πως ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που αθέτησε τους όρους του συμβολαίου δίχως ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Αναφορικά με τον Μεριά θέλω να δηλώσω πως συμφωνήσαμε με τον Ολυμπιακό σε όλα τα σημεία του συμβολαίου του προτού ο παίκτης μας ταξιδέψει με προορισμό την Ελλάδα.

Μετά την άφιξη του Μεριά στην Αθήνα διαπιστώσαμε πως είχαν αλλάξει από πλευράς Ολυμπιακού οι όροι του συμβολαίου και ήθελαν να υπογράψει δίχως την συμφωνία της Σφαξιέν.

Νομίζω πως το συμβόλαιο ήταν ύποπτο και δεν πειράξαμε τίποτα. Πίστευα πως ο Ολυμπιακός ήταν μεγάλη ομάδα», σχολίασε ο Τζλαέλ, ενώ διέψευσε πως η Αλ-Ντουχάιλ από το Κατάρ έκανε μπάσιμο για τον Μουντιαλικό σέντερ μπακ.

«Όχι δεν έχει καμία σχέση αυτό, ούτε έχουμε συμφωνήσει με ομάδα από το Κατάρ».

Οι Τυνήσιοι ισχυρίζονται πως ο Ολυμπιακός επρόκειτο να καταβάλλει το ποσό του 1.8 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο συλλόγων σε τρεις δόσεις με την τελευταία να προβλέπεται για τον Απρίλιο του 2019, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να ρίξουν το ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη από το 15% σε 10% κάτι που δεν βρήκε σύμφωνη την ομάδα του Γιασίν Μεριά.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...