Παπαθεοδώρου: «Να αναδείξουμε νέους πρωταγωνιστές»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την Εθνική Νέων, ενόψει του Eurobasket U20, και υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως οι παίκτες αυτοί μπορούν να βρουν χώρο σε μεγάλες ομάδες.

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζει να προπονείται η Εθνική Νέων, ενόψει του Eurobasket U20 που θα διεξαχθεί στην Κρήτη (15-23/07).

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την δουλειά που γίνεται στην ομάδα κατά την διάρκεια της media day, υποστήριξε πως στόχος είναι να αναδειχθούν νέοι πρωταγωνιστές και τόνισε για ακόμα μια φορά πως υπάρχουν ομάδες που μπορούν να στηρίξουν αυτά τα παιδιά.

«Είναι κατάκτηση του ελληνικού μπάσκετ. Ο κόσμος ζητάει πρωταγωνιστές και νέους Έλληνες παίκτες.

Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπεις. Η ιστορία έχει δείξει πως αυτό δεν έχει καθορίσει την εξέλιξη των παικτών.

Είναι μια φουρνιά παικτών που είναι πολλά χρόνια μαζί. Το κυριότερο είναι να πάρουν πολύ χρόνο συμμετοχής, για να ανεβάσουν και την αυτοπεποίθησή τους.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να δείξουμε το κλίμα που επικρατεί στην καθημερινότητά μας. Να διεκδικήσουμε τη νίκη, την καλή εμφάνιση και την ανάδειξη νέων πρωταγωνιστών.

Δεν νομίζω πως το μετάλλιο θα δώσει το έναυσμα στις ηλικίες αυτές. Πολλοί αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες. Τώρα πλησιάζουν στην απόλυτη ωρίμανση. Είναι σε μια φάση που δεν μιλάμε για ταλέντα πια. Το μπάσκετ έχει πολλές προεκτάσεις και ομάδες που μπορούν να στηρίξουν αυτά τα παιδιά.

Το τι μπορεί να περιμένει κάποιος σε αυτές τις ηλικίες είναι υποκειμενικό. Αλλιώς εξελίσσεται κάποιος παίκτης π.χ. ο Παπαγιάννης, αλλιώς η ιστορία για τον Κόνιαρη, που είχε τραυματισμό, αλλά φέτος πήρε χρόνο στον ΠΑΟΚ. Μπορείς να προβλέψεις το μέλλον κάποιου, αλλά όχι να είσαι σίγουρος, γιατί παίζουν πολλά ρόλο», ήταν τα λόγια του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ.

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...