Παράσταση για ένα ρόλο

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το Λαρισινό ντέρμπι η Νίκαια που επιβλήθηκε δίκαια του Εθνικού στο κλειστό του Αγίου Θωμά με σκορ 43-51, μπροστά σε ένα κοινό που κατέκλεισε της κερκίδες του γυμναστηρίου. Ο Εθνικός παρουσιάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική κατώτερος των περιστάσεων, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα οι φιλοξενούμενοι που ήταν πιο αποφασισμένοι και καλύτερα «διαβασμένοι» από τον αντίπαλό τους.

Οι αθλητές της Νίκαιας κατάφεραν να μπλοκάρουν τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων και να κρατήσουν μακριά από το καλάθι τους ψηλούς του Εθνικού, ενώ οι ίδιοι χτυπούσαν στην επίθεση είτε με διεισδύσεις, είτε με μακρινά σουτ ή κυρίως εκμεταλλευόμενοι όλα τα «μις-ματς» που του παρουσιαζότανε, διαθέτοντας ψηλότερα κορμιά στην περιφέρεια. Από την άλλη ο Σακάρης που δεν είχε στη διάθεσή του τον Ράπτη (για λόγους υγείας) που θα μπορούσε να δώσει ρυθμό στην ομάδα, δεν κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όσο και να ανακάτευε την «τράπουλα», δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και επέβαλλαν αυτοί τον ρυθμό τους χτίζοντας μια καλή διαφορά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, το οποίο ήταν καταστροφικό για τους γηπεδούχους που σημείωσαν δύο μόλις καλάθια (4-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση ισορρόπησε κάπως αλλά στην τρίτη περίοδο η Νίκαια ξέφυγε ακόμη περισσότερο στο σκορ αφού οι γηπεδούχοι έβλεπαν το καλάθι σαν …δαχτυλίδι (14/54 σουτ και 14/28 βολές!) ενώ έκαναν και απαράδεκτα -για την ποιότητα της ομάδας- λάθη. Έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στην τέταρτη περίοδο με το μαξιλαράκι των 13 πόντων υπέρ της Νίκαιας (27-40) και με τον Εθνικό απλά να μειώνει προς το τέλος, χωρίς όμως να διεκδικήσει επί της ουσίας τη νίκη.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι αδερφοί Πιτσίλκα.

Τα δεκάλεπτα: 4 – 15, 17-25, 27 – 40, 43 – 51.

Εθνικός (Σακάρης): Καλαμπούκας 1, Καραγιάννης 6, Γκόβαρης 10, Χαχόπολουλος 12(1), Δραγατογιάννης 6, Σουλιώτης 6, Ρουκάς 2, Ζορμπάς, Κορομηλάς

Νίκαια (Χασανίδης): Μαργαριτόπουλος 11, Σταυρόπουλος Γ 3, Κοτσώνας 16, Λέγκας 6, Μηλιώνης 4(1), Λευκαδίτης 4, Γαλίτης 3(1), Σταυρόπουλος Δ 2, Βλησαρούλης 2, Ακρίβος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...