Παρουσία 80 σωματείων ανέλυσε το πρόγραμμα της η παράταξη του Δημήτρη Μπουχλαριώτη

Παρουσία 80 σωματείων (αν μη τι άλλο αριθμός εντυπωσιακός) η παράταξη «Επιστροφή στον Ερασιτεχνισμό» με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπουχλαριώτη που θα διεκδικήσει την εκλογή της κατά τις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας (ΕΠΣΛ), παρέθεσε συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Μπουχλαριώτης ανέλυσε σε όλους το πλάνο τετραετίας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο που αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και συνάμα προχώρησε στην ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων της παράταξης που θα τεθούν ενώπιον της κρίσης των εκπροσώπων των σωματείων του νομού Λάρισας.

Και φυσικά η ανταπόκριση του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σκόρπισε ενθουσιασμό και αισιοδοξία στους κόλπους της παράταξης που δηλώνει αποφασισμένη για τη μεγάλη νίκη.

Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού Νίκος Μίχος ενώ στο πάνελ παραβρέθηκαν και οι Αριστοτέλης Γκούμας, Γιάννης Ιωαννίδης και Λευτέρης Γρηγοριάδης.

Η Τοποθέτηση του:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την μεγάλη σας ανταπόκριση, είμαι πολύ υπερήφανος γι΄ αυτό. Θέλω να σας εγγυηθώ ότι το πρόβλημα που προέκυψε με το θέμα των εκλογών, εμείς το παρακολουθούμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για τις ομάδες ενόψει των εκλογών. Σίγουρα το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει είναι 4ετίας, μετά τις επαφές που είχαμε με τις ομάδες και τους παράγοντες για να ακούσουμε τα προβλήματά τους ότι τους απασχολεί. Πάνω απ΄ όλα μας ενδιαφέρει η διαφάνεια και η οικονομική στήριξη των παραγόντων. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε οικονομολόγους, όπου θα απαρτίζουν την εξελεγκτική επιτροπή και είναι οι κύριοι: Δημήτρης Αλεξίου (Λάρισα ΄88), Γεώργιος Γκαβάνας (Νέες Καρυές 2012), Απόστολος Μαξιμιάδης (Δόξα Ομορφοχωρίου), Αλεξάνδρα Παλάγκα (ΠΟΕ), Βασίλειος Παπαγεωργίου (Ηρακλής Λάρισας) και Δημήτρης Τάκας (Προοδευτική Βερδικούσιας).

Θέλουμε να προτείνουμε να γίνει η ένωση σπίτι των παραγόντων. Να είναι ανοιχτά τα γραφεία καθημερινά και να οριστεί μέλος που θα ακούει τα παράπονα και τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες. Θα επιδιώξουμε με τους φορείς της πόλης έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικά τα γήπεδα. Επίσης θα κοιτάξουμε το θέμα της ιατρικής περίθαλψης των ποδοσφαιριστών ώστε να είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Όσον αφορά τους γιατρούς που καλύπτουν τους αγώνες θα κοιτάξουμε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και κίνητρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 95% κάλυψη από γιατρούς, θέλουμε να έχουμε περισσότερους να γίνονται σεμινάρια με τον Ερυθρό Σταυρό έτσι ώστε να βοηθηθούμε περισσότερο. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η συνεργασία της Ένωσης με την ΠΑΕ ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας και συγχαρητήρια και στους δύο συλλόγους που πέτυχαν τους στόχους τους.

Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον θεσμό του κυπέλλου και να γίνει περισσότερο ελκυστικό. Μας ενδιαφέρον ιδιαίτερα τα τμήματα υποδομών και θα τα προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού. Έτσι λοιπόν θα δημιουργηθεί υποεπιτροπή με άτομα που θα έχουν γνώσεις για τα τμήματα υποδομής και τις ακαδημίες. Μεγάλη βαρύτητα θα δώσουμε και στις Μικτές ομάδες. Επίσης θα δημιουργήσουμε το Πανθεσσαλικό τουρνουά όπου μέσα από αυτή τη γιορτή θα βγαίνει ο υπερπρωταθλητής. Όσον αφορά τους παρατηρητές θα ενδιαφερθούμε περισσότερο για τις μετακινήσεις τους γιατί και αυτοί προσφέρουν με την σειρά τους.

Στο θέμα της διαιτησίας θα έχουμε επανασύσταση, αφού θα δημιουργηθούν νέες σχολές διαιτησίας και θα γίνονται ιατρικές εξετάσεις, γραπτές εξετάσεις καθώς και αξιολόγηση ετήσια για τους πίνακες διαιτησίας. Θα υπάρχει υποχρεωτικό ετήσιο σεμινάριο με συνεργασία παρατηρητή – διαιτητή καθώς και βιντεοσκόπηση των αγώνων με στόχο την αναβάθμιση των διαιτητών. Κάθε χρόνο θα υπάρχουν δύο δωρεάν διαιτησίες.

Για να υπάρχει λοιπόν διαφάνεια και στο οικονομικό σκέλος δύο φορές το μήνα θα συνεδριάζει το συμβούλιο με την εξελεγκτική επιτροπή. Σύμφωνα με τα οικονομικά της Ένωσης θα έχουμε και βραβεία ήθους για τους ποδοσφαιριστές. Επίσης θα βραβεύονται 11 κορυφαίοι ποδοσφαιριστές από την Ένωση και τα ΜΜΕ. Το ύψος του βραβείου θα το καθορίζει η Ένωση. Ξεχωριστά βραβεία όμως και για τους πέντε καλύτερους διαιτητές.

Στοίχημα όμως μεγάλο για εμάς είναι το Ενωσιακό γήπεδο. Είχα συνάντηση με τον πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισας κ. Λάμπρο Ιωακείμ όπου μου πρότεινε να δούμε προσεκτικά τα ευρωπαϊκά προγράμματα έτσι ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε την Ένωσή μας καλύτερη και πιο εύκολη. Θεωρούμε σίγουρη τη νίκη μας στην εκλογές γιατί θα φέρουμε την αλλαγή της ανανέωσης και την ισότητας στις ομάδες αφού δεν θα υπάρχει ρατσισμός».

Οι υποψήφιοι:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...