Πασκουάλ: «Ποτέ δεν έψαξα για αντικαταστάτη του Ντένμον»

Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε λόγο για το καλύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, μίλησε για το μυστικό όσον αφορά την αλλαγή ως προς το καλύτερο ενώ ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν έψαξε για… αντι-Ντένμον!

«Παίξαμε το καλύτερο παιχνίδι μας τη φετινή σεζόν. Ξεκινήσαμε να παίζουμε εξαιρετική άμυνα, ενώ στην επίθεση γεμίσαμε το παιχνίδι αμέσως. Και γι’ αυτό κοντρολάραμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ και μας βοήθησε πολύ. Μαζί είμαστε πάντα πιο δυνατοί» δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ και στάθηκε στον Μάρκους Ντένμον.

«Ποτέ δεν έψαξα κάποιον να τον αντικαταστήσει. Ως ομάδα πρέπει να έχουμε το νου μας τι κυκλοφορεί στην αγορά αλλά δεν έψαξα κάποιον για τη θέση του. Η άσχημη είδηση είναι ότι σε 48 ώρες ξαναπαίζουμε. Πρέπει να βρούμε νέο πλάνο, να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι και να παίξουμε την Εφές που έχει επιπλέον δυναμική μετά τη νίκη της απέναντι στην Μπαρτσελόνα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το πώς άλλαξε η εικόνα της ομάδα ως προς το καλύτερο μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ: «Είναι λογικό ως οπαδός και δημοσιογράφος να μένετε σε συγκεκριμένες εικόνες από κάθε παιχνίδι χωρίς να τις συσχετίζετε μεταξύ τους. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ υπήρξαν πολλά στοιχεία που δεν μας επέτρεψαν να νικήσουμε σε επίπεδο σωματικό. Ούτε είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμάσουμε κατάλληλα το παιχνίδι σε πνευματικό επίπεδο. Είχαμε κακή νύχτα, η ΑΕΚ έπαιξε καλά κι έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο απλά από αυτά. Παίζουν οι ομάδες κι όποια παίζει καλύτερα θα κερδίσει. Μία θα νικήσει μία θα χάσει σ’ έναν αγώνα. Πάντα αυτά που συμβαίνουν πριν από ένα παιχνίδι είναι αυτά που καθορίζουν τι θα συμβεί μετά. Το ματς με την Μπασκόνια ήταν οδυνηρό όπως το χάσαμε γιατί το ελέγχαμε. Και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε σωματικά και νοητικά, γι’ αυτό και χάσαμε».

Όσο για την καλή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στην άμυνα στα δύο τελευταία ματς; «Είμαστε μία ομάδα που αν δεν παίξουμε καλή άμυνα δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα για να νιώσουμε το παιχνίδι μας και να χτίσουμε σε αυτό. Φέτος είμαστε καλύτεροι από πέρσι σε αυτό το κομμάτι. Κάποια στιγμή σήμερα παίξαμε λίγο χειρότερη άμυνα και δεχτήκαμε δώδεκα πόντους σε τέσσερα λεπτά. Πρέπει να ελέγξουμε αυτά τα στοιχεία και τις αυξομειώσεις στην απόδοσή μας για να είμαστε σταθερά καλοί στην άμυνά μας».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...