Πετυχημένος ή Αποτυχημένος ο Μιχάλης Γρηγορίου;

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ έκρινε ότι ο κ. Μιχάλης Γρηγορίου επέδειξε ένα ιδιαίτερα πετυχημένο έργο…» αναφέρει χαρακτηριστικά μέρος της ανακοίνωσης της επέκτασης της συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΛ με τον προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου. Είναι όμως πετυχημένος ο Μιχάλης Γρηγορίου;

Θέλετε να σας πω τι πιστεύω εγώ προσωπικά;

Και ναι και όχι!

Πάντα όταν βρίσκαμε αντίπαλο τον Γρηγορίου σε άλλες ομάδες, συνήθως χάναμε, ή τέλοσπάντων ποτέ δεν τον κερδίζαμε και αυτό με εκνεύριζε διότι πάντα παρουσιαζόνταν στις συνεντεύξεις τύπου με ύφος κατακτητή των πάντων.

Όμως αυτό δεν αποτελεί το σημερινό μας αντικείμενο, το οποίο δεν είναι άλλο, εάν τελικά ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι πετυχημένος ή όχι στη θητεία του στην ΑΕΛ.

Τα γεγονότα και οι στόχοι της διοίκησης δείχνουν πως είναι αποτυχημένος 100%. Γιατί;

Α) Η ομάδα αποκλείστηκε σε διπλό αγώνα Κυπέλλου από ομάδα τρίτης Εθνικής κατηγορίας, δεχόμενη μάλιστα τρία γκολ εκτός έδρας, τη στιγμή όπου με το ζόρι κατάφερε να πετύχει ένα στον επαναληπτικό και τουλάχιστον να την κερδίσει, σε καμία περίπτωση όμως να την αποκλείσει. Και δεν μιλάμε για κάποια ομάδα που κάνουμε τρομερή πορεία στη τρίτη Εθνική. Μιλάμε για μια ομάδα, που μετά τη νίκη της επί της ΑΕΛ, πέρασε μισός σχεδόν χρόνος για να ξανακερδίσει στο πρωτάθλημά της!

Β) Ο στόχος της διοίκησης ήταν η είσοδος της ομάδας στα πλέι-οφ και τελικά η ομάδα πήγε στα πλέι-άουτ.

Γ) Η ομάδα είχε στη σύνθεσή της έναν τοπ σκόρερ, τον Αμπιόλα Ντάουντα, ο οποίος μετά από μπες-βγες στην ενδεκάδα, τον έφυγαν (ποιοι άραγε;) για να έρθει στη θέση του ο Θανάσης Παπαζόγλου που σε καμία περίπτωση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Δ) «Χρέωσε» οικονομικά τη διοίκηση για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές για να μπορεί να παίξει 4-3-3 ή κάτι ανάλογο και όχι το περσινό 3-5-2, το οποίο επίσης ποτέ δεν έκανε, ανεβάζοντας το μπάτζετ του συλλόγου.

Ε) Αυτό το οποίο όμως μπορώ να «πιστώσω» στο Μιχάλη Γρηγορίου είναι πως μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες κατάφερε να «σουλουπώσει» την ομάδα από τον Γκόρνταν Πέτριτς. Ή τουλάχιστον έτσι μας το… «πλασάραν».

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ θα μπορούσε απλά να βγάλει μια ανακοίνωση ανανέωσης της συνεργασίας απλή, λιτή και χωρίς διθυρμαβικά σχόλια. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της ανακοίνωσης. Και άσε το κόσμο να κρίνει εάν είναι πετυχημένος ή αποτυχημένος.

Είναι θέμα πρεστίζ. Δεν έχει σημασία τι κάνεις, αλλά πως το κάνεις…

Δείτε την ταινία The Prestige και θα καταλάβετε…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...