Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά δεκατρείς αποχωρήσεις μέτρησε ως τώρα το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρ’ όλα αυτά έμπειροι παίκτες Super League 1 έχουν απομείνει και θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της επόμενης σεζόν, όπου θα καταβληθεί προσπάθεια από την ομάδα να επιστρέψει άμεσα εκεί που ανήκει.

Ενδεχομένως οι αποχωρήσεις να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και να προκύψουν κι άλλες, αφού δεν εξαντλούνται τα περιθώρια μεταγραφών μόνο ως την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά μπορεί στην πορεία να κρίνει ο Αργύρης Γιαννίκης ότι κάποιοι παίκτες δεν του κάνουν ή δεν προσφέρουν αυτά που περιμένει η ομάδα ή ακόμα-ακόμα να προκύψει ενδιαφέρον άλλης ομάδας να αποκτήσει «κυανόλευκο» παίκτη με μεταγραφή.

Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά και να ξεκινήσουμε με τις 13 αποχωρήσεις. Αυτοί που δεν ανήκουν πλέον στο ρόστερ είναι οι Ευριπίδης Γιάκος (ΑΕΛ), Αλέξης Μιχαήλ (ΑΕΛ), Νεόφυτος Μιχαήλ (ΑΠΟΕΛ), Μάρκος Βελλίδης (Λαμία), Θέμης Τζημόπουλος (Κορόνα Κίελτσε), Γιάννης Κάργας (Λέφσκι Σόφιας), Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ), Στέφανος Ευαγγέλου (Πανιώνιος), Κλάους Αθανασιάδης (-), Άντι Λίλα (-), Ιγκόρ Βιδάλ (-), Ένες Ντόλοβατς (-), Γιώργος Παπαϊωάννου (-).

Αν εξαιρέσουμε τον Κάργα και τον Νεόφυτο Μιχαήλ, οι υπόλοιποι ήταν επιλογή της διοίκησης να μην κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει, αφού στόχος ήταν να υπάρξει μια μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ και να αποχωρήσει όλη η «παλιά φρουρά».

Οι παίκτες που παραμένουν, όμως, δεν παύουν να έχουν κι αυτοί μια εμπειρία ικανή να βοηθήσει την ομάδα στο δύσκολο και αχαρτογράφητο πρωτάθλημα της Super League 2. Οι «παλιοσειρές» πλέον είναι οι Σκόνδρας (από Ιούλιο 2013), Περιστερίδης (από Ιούλιο 2015), Νικολιάς (από Ιανουάριο 2016), Μπουκουβάλας (από Αύγουστο 2016). Μεταξύ αυτών λογικά θα μοιραστούν και τα περιβραχιόνια των αρχηγών. Στους έμπειρους ανήκουν οι Αποστολόπουλος, Κρίζμαν, Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Σιόντης, Πάντελιτς, Παμλίδης και Γιαννίκογλου.

Γνώστες της νέας κατηγορίας με «άρωμα» και από Super League 1 είναι οι Λέο και Ξύδας και λογικά στους γνωρίζοντες την κατηγορία θα προστεθεί και ο Ζιούλης του Κισσαμικού.

Ακόμη, αναμένεται να επιστρέψει στο ρόστερ και ο Ορέστ Κούζικ, εκτός κι αν βρεθεί ενδιαφερόμενη ομάδα να τον αποκτήσει.

Νέος και φιλόδοξος με παραστάσεις μόνο από τη Γερμανία είναι ο Καρτάλης, που επίσης κλείνει στον ΠΑΣ.

Και τέλος στο ρόστερ υπάρχουν οι νεαροί Λιάσος, Γώγος, Πήλιος, Παπαδόπουλος, Νάουμετς, Βενετικίδης και Ζώγκος.

Σύνολο, δηλαδή, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει αυτή τη στιγμή 22 παίκτες, συν 2 ακόμα που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε και τις επόμενες 10 μέρες για να δούμε αν θα υπάρξει κάποια άλλη αποχώρηση, πριν την προετοιμασία που είναι το πρώτο κομβικό σημείο για την εικόνα του ρόστερ.

Σε ό,τι αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση, βασικές θέσεις που πρέπει να συμπληρωθούν είναι δεκάρι, δεύτερος φορ και στόπερ. Επίσης, αναμένεται να γίνουν και 2-3 ακόμα παίκτες των υποδομών επαγγελματίες, ενώ γενικότερα η φιλοσοφία θα είναι, οι νεαροί που θα μείνουν στο ρόστερ, να πάρουν συμμετοχές και εμπειρίες, ώστε να μην αποτελούν απλά συμπλήρωμα.

Πηγή: Super-FM

The post Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...