Ρομαό: «Στην Ελλάδα βρήκα όσα έψαχνα»

Για τις συνθήκες που συνάντησε στον Ολυμπιακό, τις φιλοδοξίες του, αλλά και τα ματς με την Παρτιζάν μίλησε στο France Football o Αλεξί Ρομαό.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο France Football ο Αλεξί Ρομαό έκανε τον μέχρι στιγμής απολογισμό του στον Ολυμπιακό, σύγκρινε το ελληνικό πρωτάθλημα με το «σαμπιονά», ενώ αναφέρθηκε και στα κρίσιμα ματς με την Παρτιζάν για τα προκριματικά του Champions League.

«Δεν ήταν εύκολη η κλήρωση. Θα πρέπει να περιμένουμε μία περίπλοκη κατάσταση και ειδικά μπροστά στον κόσμο τους. Η Παρτιζάν είναι μία ομάδα με αρκετές επιθετικές αρετές. Είναι το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς. Η πρόκριση τους ομίλους, είναι κυρίαρχος στόχος της ομάδας», τόνισε αρχικά ο Ρομαό, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του με τον Ολυμπιακό.

«Στην Ελλάδα βρήκα όσα έψαχνα. Σε απόλυτο βαθμό. Την πρώτη μου χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που με σημάδεψε. Κάθε τίτλος είναι δύσκολος. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κάθε χρόνο, υπάρχει η πιθανότητα να αγωνίζεσαι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτό είναι ένα επιπλέον ισχυρό κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Πέρυσι ήμασταν στο Europa League, εφέτος θέλουμε να συνεχίσουμε στο Champions League».

Ο Ρομαό παράλληλα αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, όταν δεν είχε καταφέρει να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα.

«Ήρθα στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Έκανα υπομονή και δούλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα. ήξερα πως θα πάρω την ευκαιρία μου. Αλλάξαμε τρεις φορές προπονητή. Μίλησα μαζί τους κάθε φορά και μου έδωσαν να καταλάβω πως υπολογίζουν σ΄εμένα. Μετά όλα έγιναν πιο εύκολα».

Ο Τογκολέζος χαφ στη συνέχεια μετέφερε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Στην Ελλάδα υπάρχει λιγότερη τακτική. Το παιχνίδι είναι πιο επιθετικό, αν και οι ομάδες που παίζουν εναντίον μας, προσπαθούν να αμυνθούν και να μην χάσουν. Είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να νικήσουν στην Ελλάδα, όμως σε γενικές γραμμές, το επίπεδο δεν είναι καλό. Τα ντέρμπι έχουν πάντα ενδιαφέρον».

Στην παρούσα φάση ο Ρομαό όντας ικανοποιημένος από την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό δεν σκέφτεται την αποχώρηση του.

 «Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Ίσως επιστρέψω στην Γαλλία για να τελειώσω την καριέρα μου. Έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και προς το παρόν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στην Ελλάδα. Αγαπώ την χώρα, τον Πειραιά, τους ανθρώπους. Για την συνέχεια, θα σκεφθώ αργότερα».

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com