Σάκοτα: «Επικίνδυνη… χημεία η Στρασμπούρ, 50 μέρες δίνουμε τελικούς»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για τη χημεία της ΑΕΚ, της Στρασμπούρ (23/01, 19:30), αλλά και τις αλλαγές που θα γίνουν στους «κιτρινόμαυρους».

Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε στην κάμερα της Nova ενόψει Στρασμπούρ (23/01, 19:30):

Για το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ με την Στρασμπούρ: «Αυτό που σαν πρώτη εντύπωση έχουμε είναι το παιχνίδι των γκαρντ. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι ενισχυμένοι, και με τον Ντι Μποστ, μαζί με δύο ψηλούς που είναι αποτελεσματικοί κοντά και μακριά από το καλάθι. Έχει επικίνδυνη… χημεία. Είναι δύσκολο να παίζεις με ομάδα που παίζει ταυτόχρονα με 3 γκαρντ στο παρκέ. Είναι επικίνδυνοι και χτυπάνε αμέσως στο τρανζίσιον. Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που μας προβληματίζουν».

Για τον όμιλο της ΑΕΚ και το «πρέπει» της νίκης: «Πάω 1.5 μήνα πίσω όταν παίζαμε με την Εστουδιάντες. Αν χάναμε, θα αποκλειόμασταν από τότε. 50 μέρες παίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Δεν μπορούμε να έχουμε παραπάνω άγχος. Η Εστουδιάντες είχε έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν μας βόλευε καθόλου. Είμαστε σε μια φάση με συνεχόμενους αγώνες. Αυτό το μήνα έχουμε 6 ταξίδια σε 8 αγώνες. Είναι δύσκολο πρόγραμμα».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Εμείς είπαμε: Δεν κρύβαμε τίποτα ότι θέλαμε να διορθώσουμε τη χημεία της ομάδας με κάποιες προσθήκες. Δεν είναι εύκολο να βάλεις έναν παίκτη και να λειτουργήσει. Ιδιαίτερα αν είναι γκαρντ. Οι ψηλοί έχουν πιο γνωστό ρόλο από τους κοντούς. Πάλι ίσως να έχει κάποιο μπέρδεμα. Ο καινούργιος μπορεί να παίζει καλύτερα. Δεν θα ρισκάρουμε τόσο πολύ. Θα πάμε με τα γνωστά και θα έχουμε βοήθεια από τους καινούριους στην αρχή».

Για το κομμάτι των αλλαγών τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να μην πούμε ονόματα, γιατί σημασία έχει το αγωνιστικό κομμάτι. Τα παιδιά χάνουν την ηρεμία τους και γι αυτό αποφεύγω να πω ονόματα. Δεν κρύβω ότι πάμε σε αλλαγές, αλλά μία μέρα πριν από το παιχνίδι δεν θα πούμε ονόματα».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...