Σίλβερ: «Παίκτες του ΝΒΑ μου λένε ότι δεν θα έπαιζαν μπάσκετ αν δεν υπήρχαν οι εθνικές ομάδες»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο, ο Άνταμ Σίλβερ αναφέρθηκε και στην διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ της FIBA και της EuroLeague.

Στο περιθώριο του Global Game στην «O2 Arena» μεταξύ Σέλτικς-Σίξερς, ο  κομισάριος του ΝΒΑ είπε για την κόντρα FIBA-EuroLeague.

«Πράγματι έχω ανησυχία για αυτή τη δύσκολη σχέση σχέση. Είμαστε σε επαφή και με τα δύο «στρατόπεδα», για να τα αποκαλέσουμε έτσι, τόσο με την EuroLeague, όσο και με τη FIBA, με την οποία έχουμε πολύ καλή σχέση. Δεν είναι κάτι που μας αρέσει να βλέπουμε. Εμείς, βρισκόμαστε κάπου στο περιθώριο αυτής της κόντρας και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια αμηχανία καθώς το ΝΒΑ φαίνεται να ζει κάτω από ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων, κάτι το οποίο είναι απλά η πραγματικότητα της Λίγκας μας και η κατάσταση που βρίσκουμε τους εαυτούς μας όσον αφορά τους παίκτες μας, που δεν ταξιδεύουν στις εθνικές ομάδες για τα παιχνίδια που γίνονται στην mid-season. Ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα. Για το ευρύτερο συμφέρον του μπάσκετ, αναγνωρίζουμε ότι για να συνεχίσει να μεγαλώνει το άθλημα χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα ισχυρό NBA. Χρειάζεται ισχυρά εθνικά πρωταθλήματα, χρειάζεται ισχυρές περιφερειακές διοργανώσεις, παρόμοιες με την EuroLeague, και χρειάζεται ισχυρές εθνικές ομάδες».

Και συνέχισε: «Όλα αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά και αισθάνομαι ότι είμαστε πάρα πολύ «ξένοι» σε αυτή τη διαμάχη. Οσο μεγάλο κι είναι το αποτύπωμα που έχουμε ως ΝΒΑ, αισθάνομαι ότι οι πολιτικές σε αυτή την κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από πολύπλοκες. Από τη δική μου πλευρά, έστω κι αν όπως είπα, είμαι στο NBA εδώ και 25 χρόνια, παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την κατάσταση που επικρατεί. Ενα από τα μέλη που συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη διαμάχη μου έλεγε σήμερα: Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι ξεκίνησαν από την Ευρώπη. Χαμογέλασα, αλλά είπα μόνο: Ας βρούμε έναν τρόπο να φέρουμε ειρήνη σε αυτή τη γη και να βρούμε έναν τρόπο να επιλύσουμε αυτή τη διαμάχη. Είναι σημαντικό για τη νεολαία να βλέπει ισχυρές εθνικές ομάδες, ισχυρά ματς μεταξύ των clubs όπως ακριβώς βλέπουν και στο ποδόσφαιρο στην Αγγλία.

Εάν υπάρχει ένας ρόλος που μπορούμε να παίξουμε, είμαστε ευτυχείς να το κάνουμε. Ο κ. Marc Tatum, αναπληρωτής διευθυντής του NBA, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIBA, γνωρίζουμε όλους τους εμπλεκόμενους και θα θέλαμε να δούμε τη διαμάχη να βρίσκει μία λύση. Πρέπει όμως να πω ότι πιστεύουμε επίσης στις Εθνικές ομάδες και τις διοργανώσεις τους. Γνωρίζουμε ότι κι αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές και μπορώ να σας πω ότι πολλοί από τους μη Αμερικάνους παίκτες που συμμετέχουν στο NBA μου έχουν πει ότι ίσως να μην είχαν ασχοληθεί ποτέ με άθλημα όταν ήταν νεότεροι αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα των εθνικών ομάδων».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...