«Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε… παρεμβάσεις»

Τη δική του εκδοχή για το διαζύγιό του με την ΠΑΕ ΑΕΛ, έδωσε σε δική του συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» στο κέντρο της Λάρισας, ο Ράτκος Ντόστανιτς, μόλις τριάντα λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης του νέου τεχνικού από τον Αλέξη Κούγια.

Ο Σέρβος τεχνικός ανέλυσε τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από την ΑΕΛ, βγάζοντας και αρκετές ειδήσεις με σημαντικότερη εξ΄ αυτών πως υπήρχαν παρεμβάσεις σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΛ από τον «ξέρετε ποιόν» όπως χαρακτηριστικά τόνισε για τις ποιες αλλαγές θα γίνουν στο παιχνίδι.

Πιο Αναλυτικά:

«Συγγνώμη αλλά θα έπρεπε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση και να μιλήσω. Γιατί η ομάδα της Λάρισας είναι μεγάλη. Την πρώτη φορά που έφυγα δεν μίλησα καθόλου. Πρώτα από όλα είμαι άνθρωπος και μετά προπονητής. Ήρθα στην πόλη της Λάρισας για τα υπόλοιπα 7 παιχνίδια και παρέμεινα στα 4.

Ευχαριστώ τους φιλάθλους, τους ποδοσφαιριστές, τους δημοσιογράφους, τον διερμηνέα που συνεργαστήκαμε σε αυτό το διάστημα. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι μία καθαρή και αξιόλογη δουλειά. Εγώ ήρθα εδώ σαν επαγγελματίας προπονητής να κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο. Με σεβασμό σε κάθε πρόεδρο όπως θα έπρεπε να σέβονται και εμένα».

Για τους λόγους αποχώρησης…

«Να ξέρετε όμως πάντα υπάρχει μία γραμμή που δεν πρέπει να περνάει ούτε ο προπονητής, ούτε ο πρόεδρος ο οποίος την πέρασε. Σεβάστηκα την ΑΕΛ και έκανα τη δουλειά μου όσο μπορούσα καλύτερα. Μία ομάδα, αν θέλει, να έχει επιτυχίες, να έχει πρόοδο είναι η υγιής ατμόσφαιρα. Εγώ από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα προσπάθησα να διαχειριστώ με αυτά που γνώριζα και την εμπειρία μου. Και στην ήττα να διαχειριστώ. Δεν υπήρχε όμως η ηρεμία. Έκανα καλά τη δουλειά μου. Δεν είμαι ο Μουρίνιο.

Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο όταν περάστηκε η κόκκινη γραμμη. Δεν ανέχτηκα πολλά γι αυτό αποχώρησα. Ακόμα μία φορά θελω να τους ευχαριστήσω όλους. Θέλω το καλύτερο για την ομάδα της Λάρισας. Τώρα αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και δεν είναι καλό να κάνω ανάλυση των γεγονότων που συνέβησαν σήμερα».

Για το αν δέχτηκε παρεμβάσεις…

«Μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Και όπως σας είπα. Δεν δέχομαι παρέμβαση ως προπονητής. Τώρα δέχτηκα παρεμβάσεις. Θα αποτύχω μέσα από τις δικές μου ιδέες. Κανενός άλλου. Σε όποια ομάδα και αν δούλεψα κοιτούσα μόνο το συμφέρον της ομάδας. Δεν έβαζα πάνω από την ομάδα το προσωπικό συμφέρον».

Για το συμβόλαιο του…

«Σήμερα το πρωί κάναμε τη κοινή συναίνεση λύση του συμβολαίου. Ακόμα μία φορά θέλω να πω ότι είναι ντροπή. Πήρα 5 χιλιάδες. Αυτός ήταν ο μισθός, δεν πήρα 10 χιλιάδες. Ήξερα ότι δεν θα πληρωνόμουν στη συνέχεια. Πήρα και κάποια λεφτά μετά τη νίκη με την ΑΕΚ. Πήρα μία προκαταβολή 5 χιλιάδων ευρώ.

Την πρώτη φορά υπήρχε ένα δελτίο. Κι εγώ βοήθησα για να ανέβει η ομάδα. Κι εγώ δικαιούμαι ένα μέρος της επιτυχίας. Τότε ούτε μίλησα για τους δύο μισθούς. Ούτε για το μπόνους για την άνοδο. Αλλά αυτό που γίνεται είναι ντροπή. Εντάξει είναι ένα ευχαριστώ που πήρα ένα μετάλλιο και λουλούδια. Αυτή ήταν η τιμή που η ομάδα βγήκε στη Σούπερ Λίγκα».

Για τους λόγους της αποχώρησης του…

«Εγώ ήμουν, είστε άνθρωποι που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο, ο λόγος να πέσει το καπάκι από το ποτήρι».

Για τον κ. Σκύφτα…

«Αν θέλουμε να λέμε αλήθειες από την πρώτη στιγμή. Ο Σκύφτας ήταν διερμηνέας δεν έκανε προπόνηση. Το δέχτηκε ο πρόεδρος από την αρχή. Εκεί άρχισαν μικροπροβλήματα. Πριν την Κέρκυρα με ρώτησε για το ποιος είναι ο ρόλος του. Του είπα πως αν φύγει ο Θοδωρής, φεύγω τώρα.

Μου είπε για τον Τροΐζι. Αυτό που μας νοιάζει είναι να κερδίσει η ομάδα. Εμπιστεύομαι ανθρώπους που γνωρίζω. Ήταν όλο το τιμ στην συνάντηση που κάναμε. Αν υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Σκύφτα αποχωρώ κι εγώ. Μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε όπως είμαστε».

Για την επιλογή του Σκύφτα ως διερμηνέα…

«Επειδή θέλω να σας βλέπω στα μάτια. Και θα έρθω σαν φίλαθλος ή στο μέλλον ως προπονητής στη Λάρισα. Να ξέρετε ότι κάθε προπονητής έχει κάποιον εμπιστοσύνης σε όλο τον κόσμο.

Γι΄ αυτό επέλεξα τον Θοδωρή να είναι δίπλα μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην έχω έναν δικό μου άνθρωπο δίπλα μου. Δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα. Τον ήθελα εκεί. Σεβάστηκα εσάς, τον κόσμο και γι΄ αυτό συνέχισα».

Για το γεγονός πως ήξερε ποιος είναι ο Κούγιας…

«Δεν είμαι μαλάκας. Τον ξέρω. Δεν θέλω να λέω μεγάλες φράσεις. Θέλω να πω ένα πράγμα. Εμένα μου αρέσει ΑΕΛ. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα».

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό…

«Μετά από κάθε παιχνίδι ή νικήσεις ή χάσεις πρέπει να το διαχειριστείς. Επειδή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις οτιδήποτε μετά το ματς. Αλλά εκείνη την ημέρα έγινε κάποιο επεισόδιο. Ο Χούμπτσεφ γιατί έγινε αλλαγή. Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε αλλαγή και έγινε. Λυπάμαι πολύ αλλά είχε άλλη πληροφόρηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που έμαθε ήταν ψέμα. Ότι τον άλλαξα εγώ. Δεν θα πω ποιος του το είπε.

Αυτή η ομάδα θα πρέπει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Δεν θέλω η πόλη να αρχίσει να λέει διάφορα πράγματα. Έγινε λάθος πληροφόρηση. Ούτε πιάστηκα από κάποιο συμβόλαιο όπως οι γάτες. Ξέρω να την κάνω καλά την δουλειά μου. Γι αυτό έχω επιστρέψει στην ΑΕΛ και σε άλλες ομάδες. Μαριονέτα όμως δεν θα γίνω.

Έγινε αλλαγή, ο Χούμπτσεφ απάντησε στο τηλέφωνο που τον πήρε ο πρόεδρος και, μπράβο στο παιδί που είπε την αλήθεια, έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Αυτός που του τα είπε θα μας έβαζε να μαλώσουμε χωρίς λόγο.

Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε προβλήματα. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ παραπάνω. Αυτό δεν είναι ένα νορμάλ και υγιές κλίμα για να μπορεί ένας άνθρωπος να μπορεί να δουλέψει με την ομάδα. Για το αν του έχει ξανασυμβεί αυτό στην καριέρα του: «Κάθε πρόεδρος πρέπει να ξέρει , σε όλες τις ομάδες, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, το μέρος για να γίνει η συζήτηση. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτά που γινόταν στο ημίχρονο και στο τέλος του ματς. Δεν μου είχε ξανασυμβεί αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...