Σπανός: «Η πιο ευτυχισμένη στιγμή»

Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε για το φετινό κερδισμένο στοίχημα στον Άρη αλλά και στον υποχρεωτικό ρόλο του κάθε προπονητή να τσαλακώνεται προς όφελος του συλλόγου.

Ο έμπειρος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ Fair Play και αρχικά στάθηκε στο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. «Είναι ομαδική δουλειά. Αν μια διοίκηση δεν θέλει να βοηθήσει, δεν μπορεί να βγει η ομάδα. Βασικό χαρακτηριστικό μιας ανόδου είναι η διοίκηση». Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε και στην έντονη παρουσία των φίλων της ομάδας και απάντησε ότι… «είναι ένα κερδισμένο στοίχημα. Ο Άρης την κερδίζει την άνοδο με τον κόσμο του. Νομίζω ότι στα δύο επόμενα παιχνίδια, το ένα τουλάχιστον, θα γίνει με γεμάτο γήπεδο».

Σχετικά με την αμφισβήτηση που ένιωσε ο ίδιος, είπε: «Ένιωσα την αμφισβήτηση από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Όταν από αυτόν τον πάγκο έχει περάσει ο Κούπερ και μετά έρχεται ο Σπανός είναι λογικό να υπάρχει αμφισβήτηση. Μετά όμως ένιωσα και μεγάλη αγάπη. Για μένα αποτελεί τιμή το χειροκρότημα από τον κόσμο», είπε και συμπλήρωσε:

«Είχα πει ότι πιο ευτυχισμένη στιγμή ήταν όταν υπέγραφα στον Άρη. Τώρα, η πιο ευτυχισμένη στιγμή για μένα είναι η άνοδος. Με κάλεσαν εδώ να κάνω μια δουλειά. Νομίζω ότι την έφτασα μέχρι τέρμα και θεωρώ ότι την έφτασα καλά. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ και να πιέσω καταστάσεις. Ο προπονητής Σπανός τσαλακώνεται κι αυτό είναι το κακό κομμάτι του. Αλλά ας τσαλακωθεί για το καλό της ομάδας. Κοίταξα περισσότερο το καλό της ομάδας. Δεν ξέρω αν τελικά στο χώρο του ποδοσφαίρου συγκινεί κάποιος. Εκ πείρας δεν θεωρείται έξυπνο αυτό που κάνω εγώ».

Σε ότι αφορά το κομμάτι της διαχείρισης κι αν αισθάνεται ότι αδίκησε κάποιους παίκτες, είπε: «Ένας προπονητής, άλλους έχει ευνοήσει κι άλλους αδικήσει. Το θέμα είναι να μην το κάνεις συνειδητά. Ό,τι έκανα γιατί πίστευα θα βοηθήσω την ομάδα μου», ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Κενάν Μπαργκάν. «Υπέπεσε σε κάποια πειθαρχικά παραπτώματα κι αν μια ομάδα θέλει να λειτουργήσει σωστά και όχι με φίλους και γνωστούς, θα πρέπει να γίνεται αυτό που έγινε. Ο Κενάν είναι καλός παίκτης, καλό παιδί, αλλά νομίζω ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του. Αν σταματήσει να τον αδικεί είναι για μεγάλο πράγματα. Είτε Μπαργκάν είτε Κλιγγόπουλος το ίδιο πράγμα. Κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι έγιναν για καλό. Ο Μπαργκάν δεν έχει καμία σχέση με πέρσι. Έχει σοβαρέψει πολύ, θέλει να δώσει πράγματα. Η σχέση μου μαζί του δεν ήταν ποτέ κακή. Λογικό είναι ένας παίκτης όταν τιμωρείται από τον προπονητή του, να μην αισθάνεται καλά. Δεν υπήρξαν τσακωμοί, κακίες και εντάσεις».

Σε ότι αφορά το μέλλον του, σημείωσε ότι: «σε κάθε ομάδα υπάρχει μια ιεραρχία προσώπων. Πρώτα μιλάει ο πρόεδρος με τον τεχνικό διευθυντή και μετά εκείνος με τον προπονητή. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε καλές σχέσεις με τον πρόεδρο. Μιλάμε πολλές φορές, υπάρχει εξαιρετική συνεργασία».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...