Συγκίνηση και μνήμες στην Νέα Φιλαδέλφεια! (pics)

Η Ευαγγελία Στραβαρίδη, 102 ετών από τα Βουρλά της Σμύρνης και ο Σταυρίκος Παπαβραμίδης,105 ετών από το Καρς του Πόντου, έριξαν με τα χέρια τους χώμα στα θεμέλια του γηπέδου της ΑΕΚ και πέτρες από τα γενέθλια εδάφη τους

Είναι στιγμές που προκαλούν συγκίνηση και ενέργειες ανθρώπων που φέρνουν στο μυαλό μνήμες μακρινές και αγαπημένες για όσα πρεσβεύει για τον προσφυγικό ελληνισμό η ΑΕΚ και το νέο γήπεδο που δημιουργεί. Αυτό βίωσαν -συγκίνηση- και όσοι βρέθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια στην εκδήλωση που τοποθετήθηκαν στα θεμέλια της «Αγιάς Σοφιάς» χώματα από την Σμύρνη και το Καρς του Πόντου.

Η Ευαγγελία Στραβαρίδη, 102 ετών από τα Βουρλά της Σμύρνης και ο Σταυρίκος Παπαβραμίδης,105 ετών από το Καρς του Πόντου, έριξαν με τα χέρια τους χώμα και πέτρες από τα γενέθλια εδάφη τους στα έργα του νέου γηπέδου. Χώματα από τις αλησμόνητες πατρίδες. Πρόκειται για μια εκδήλωση την οποία στήριξε η οικογένεια της ΑΕΚ και η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών, «Ρίζες Χαλανδρίου».

Αξίζει να σημειωθεί πως το χώμα είχε συγκεντρωθεί από τις περιοχές της Ιωνίας, του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Κωνσταντινούπολης, τα Βουρλα, το Μελί Σμύρνης Μικράς Ασίας, το Αγ Νταγκ Μαντεν, των Μουδανίων και άλλων περιοχών.

Σε ότι αφορά τις παρουσίες από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ βρέθηκε ο πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου, την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Διευθυντής Επικοινωνίας Ανδρέας Δημάτος, τη Δικέφαλος 1924 οι Χρήστος Παπαδημητρίου και Νίκος Στράτος, ενώ παρών ήταν και ο εμπνευστής της εκδήλωσης και πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες Χαλανδρίου», Νίκος Καραμπουρνιώτης.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...