Συζήτηση για τη 10λεπτη αλλαγή στο ποδόσφαιρο για διάσειση!

Στα τέλη του Οκτώβρη (23/10) σε meeting που έχει προγραμματιστεί από την IFAB θα συζητηθεί το θέμα της εφαρμογής 10λεπτης αλλαγής στο ποδόσφαιρο σε περίπτωση υποψίας διάσεισης σε ποδοσφαιριστή, ώστε να του γίνονται τα απαραίτητα τεστ στ’ αποδυτήρια!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Athletic», η επιτροπή της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αναλύσει κάθε πτυχή της πιθανής εισαγωγής κανονισμού στο ποδόσφαιρο που θα επιτρέπει την αλλαγή… 10 λεπτών.

Αυτό, θα εφαρμόζεται σε περίπτωση που υπάρχει υποψία διάσεισης σε ποδοσφαιριστή έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι κι αν ο εκάστοτε παίκτης είναι τελικά καλά, θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο γήπεδο. Βέβαια, την ώρα που θα γίνεται η αλλαγή, ο τραυματίας θα κατευθύνεται άμεσα στ’ αποδυτήρια για να υποβληθεί σε σειρά μίνι εξετάσεων κι αν τελικά μπορεί, θα μπαίνει ξανά στο ματς. Σε διαφορετική περίπτωση θα κατευθύνεται στο νοσοκομείο…

Αν αποφασιστεί ότι το πλάνο θα προχωρήσει, τότε η επίσημη πρόταση για τον κανονισμό θα έχει κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβρη.

 

Συζήτηση για τη 10λεπτη αλλαγή στο ποδόσφαιρο για διάσειση!

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...