Τα σενάρια πρόκρισης στον όμιλο της Γερμανίας!

Η Γερμανία θα περάσει σίγουρα στους «16» αν στο φινάλε φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με τους Σουηδούς. Δείτε όλα τα σενάρια!

Το γκολ του Τόνι Κρόος στο 95′ θα μείνει στην ιστορία. Σε πρώτη φάση πάντως κράτησε ζωντανή εντός ιστορίας τη Γερμανία. Ας δούμε όμως μετά τη νίκη της Γερμανίας επί της Σουηδίας, ποια είναι τα σενάρια πρόκρισης στον 6ο όμιλο και τι χρειάζεται κυρίως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για να βρεθεί στην επόμενη φάση…

Το Μεξικό βρίσκεται στους 6 βαθμούς, η Γερμανία και η Σουηδία στους 3. Τι έχουμε λοιπόν στο φινάλε; Τα Πάντσερ θα παίξουν με τους Ασιάτες και οι Σκανδιναβοί με τους Μεξικανούς. Αν οι τελευταίοι δεν ηττηθούν, αυτόματα περνούν στην επόμενη φάση ως πρώτοι του γκρουπ. Σε αυτή την περίπτωση οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα πάνε στους «16», αρκεί να φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα (νίκη ή ισοπαλία) με τους Σουηδούς. 

Και κάπου εδώ ξεκινάνε τα… δύσκολα. Ας πάρουμε ως δεδομένο πως οι Γερμανοί έστω δεν θα ηττηθούν από τους Νοτιοκορέατες. Αν πάνε στους 4 ή τους 6 βαθμούς, τα πάντα θα κριθούν από το άλλο παιχνίδι. Με δύο ισοπαλίες λοιπόν στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα ισοβαθμήσουν Γερμανία και Σουηδία στη 2η θέση και εκεί τα πάντα θα κριθούν στο ποιος θα έχει την καλύτερη επίθεση του ομίλου, αφού η διαφορά τερμάτων θα είναι η ίδια. 

Επειδή μάλιστα αυτή τη στιγμή έχουν πετύχει από 2 γκολ, σε περίπτωση που στο φινάλε έρθουν ισόπαλοι με τα ίδια τέρματα, αυτόματα θα προκριθούν οι Γερμανοί, επειδή κέρδισαν τη Σουηδία. Αυτά με το ενδεχόμενο ισοβαθμίας στους 4, όπως και στους 3, αν κερδίσουν στο τέλος Νότιο Κορέα και Μεξικό. Ακραίο μεν, αλλά υπάρχει.

Πάμε τώρα στο ενδεχόμενο να γίνει ο όμιλος… αχταρμάς και να έχουμε τριπλή στους 6. Πώς; Με νίκη της Γερμανίας και της Σουηδίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν προκύπτει κάποιο σενάριο που να «σπάει» το δίδυμο Γερμανία-Σουηδία. Ακόμη και αν τα δύο παιχνίδια λήξουν με σκορ 1-0, τότε στους «16» θα περάσουν χέρι-χέρι οι Σκανδιναβοί με τα Πάντσερ. Σε αυτή την περίπτωση οι τρεις ομάδες θα έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων στον όμιλο (+1), την ίδια επίθεση (3), στα μεταξύ τους ματς θα έχουν από 3 βαθμούς, η διαφορά τερμάτων θα είναι ίδια (Μεξικό-Γερμανία 1-0, Γερμανία-Σουηδία 2-1, Σουηδία-Μεξικό 1-0) και αυτόματα θα ισχύσει το 6ο κριτήριο ισοβαθμίας που είναι το «καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια», όπου Γερμανία, Σουηδία θα έχουν από 2 τέρματα και το Μεξικό 1 (η πρώτη θέση θα κριθεί στην κατάταξη του fair play). 

Σε περίπτωση που η Γερμανία επικρατήσει με οποιοδήποτε άλλο σκορ πλην του 1-0 θα είναι σίγουρα στους «16» και το μόνο «ερωτηματικό» θα είναι αν περάσει 1η ή 2η, ανάλογα με το αν θα υπάρξει τριπλή, διπλή ή και καμία ισοβαθμία στους 6 πόντους. 

Τα βασικά συμπεράσματα; 1) Το Μεξικό θα είναι σίγουρα στους «16» αν δεν χάσει ή δεν κερδίσει η Γερμανία. 2) Η Σουηδία θα είναι στους «16» αν κερδίσει. 3) Η Γερμανία θα είναι στους «16» αν κερδίσει ή αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα-σκορ με τους Σκανδιναβούς.

 
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ Δ.Τ.
ΜΕΞΙΚΟ 6 3-1 +2
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3 2-2 0
ΣΟΥΗΔΙΑ 3 2-2 0
Ν. ΚΟΡΕΑ 0 1-3 -2
 
 
ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ 
1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

 

 

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...