Τι έγραφαν οι εφημερίδες για τον θρίαμβο του '87! (pics)

Το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο 31 χρόνια πίσω και θυμάται τα όσα έγραφαν οι εφημερίδες και τα πρωτοσέλιδα της εποχής για τον μεγάλο θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας.

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα είχε αποτυπωθεί το μοναδικό επίτευγμα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ το 1987 αν υπήρχε τότε Ίντερνετ; Πολλώ δε μάλλον αν υπήρχαν… social media. 

Ίσως, για την ακρίβεια… σίγουρα, δεν θα είχε μείνει ακόμα και σήμερα αυτή η ρομαντική αίσθηση. Αυτή η ανατριχίλα. Αυτή η γλυκιά ανάμνηση. Τουλάχιστον σε όλους όσους είχαν την τύχη και την ευλογία να το ζήσουν, είτε από κάποιο δημοσιογραφικό πόσο, είτε από κάποιο πόστο μέσα στο ΣΕΦ, είτε ως εκείνοι που είχαν σπεύσει στους αγώνες, είτε ακόμα και «καρφωμένοι» στους τηλεοπτικούς δέκτες.

 Μοναδικό μέλημα της εποχής; Η αγωνία της επόμενης ημέρας και όλα είχαν συμβεί το προηγούμενο βράδυ να τα έβλεπαν αποτυπωμένα στο χαρτί των εφημερίδων! Να διάβαζαν τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Τα παρασκήνια. Τους διθυραμβικούς τίτλους. Άλλωστε τότε που ήταν η Ελλάδα ζούσε στην «χρυσή εποχή» των εφημερίδων, αφού οι πωλήσεις των φύλλων μπορεί να έφταναν τις 600.000 ημερησίως! 

Όμως το ξημέρωμα της 15ης Ιουνίου 1987, μία μέρα μετά τον μεγάλο θρίαμβο της Εθνικής, οι πωλήσεις ξεπέρασαν κατά πολύ και το ένα εκατομμύριο φύλλα στο σύνολο του ελληνικού Τύπου, κάτι που έχει ειπωθεί και τα προηγούμενα χρόνια από ανθρώπους που δούλευαν τότε στα πρακτορεία του τύπου. 

Το gazzetta.gr θυμάται τις χρυσές μέρες του ’87 και σας μεταφέρει μερικά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά και όλα όσα έγραφε  ο Τύπος…

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...