«Το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στα γήπεδα»

Η θέση του Σάββα Παντελίδη γύρω από όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η αναφορά του στην προσπάθεια αλλαγής των πραγμάτων.

Ο Ελληνας προπονητής του Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος και επισήμανε την ανάγκη «οι παράγοντες όλων των ομάδων να βρουν μια κοινή συνισταμένη και να δουλέψουν με γνώμονα πως μπορούν να το κάνουν καλύτερο».

Πιο αναλυτικά όλα όσα είπε στον ArenaFM:

Για τη δυσκολία της διακοπής αγωνιστικής δραστηριότητας: «Δεν είναι και ότι καλύτερο. Οι παίκτες χάνουν το κίνητρο του παιχνιδιού της Κυριακής, ειδικά αν είναι σε καλή κατάσταση όπως πιστεύω ότι ήταν οι δικιά μας, και προσπαθούμε να τους κρατήσουμε έτσι με διάφορα τρικ».

Για το αν επηρεάζει το επίπεδο: «Σίγουρα υπάρχουν αποτελέσματα που δε τα περιμένεις. Μπορεί μια ομάδα να προετοιμαστεί σωστά και να βελτιώσει την εικόνα της ή κάποια να μην έχει την ίδια εικόνα. Αυτό συμβαίνει μετά από διακοπές και όσο μεγαλύτερες είναι τόσο διαφορετική εικόνα μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο».

Για τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων: «Πιστεύω πως αν θέλουμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο πρέπει να βρεθούν οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων και να βρουν μια κοινή συνισταμένη και να δουλέψουν με γνώμονα πως μπορούν να το κάνουν καλύτερο. Να παίζεται το ποδόσφαιρο μες στα γήπεδα και να γίνεται πιο ωραίο το θέαμα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως ασχολούμαστε με το τι γίνεται έξω από το γήπεδο. Θεωρώ όμως πως παρά τα όσα λέγονται έχουμε αρκετά καλό επίπεδο. Αν σκεφτούμε τα μπάτζετ των ξένων ομάδων και των δικών μας».

Για το ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια: «Όσο περισσότερο κρίνεται κάτι μέσα στο γήπεδο και όχι σε δικαστήρια, ή με φωνές, ή με οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση με το παιχνίδι του κάνει κακό. Και όλες οι δηλώσεις που γίνονται ακόμα και αυτές που κάνω εγώ και δεν έχουν σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι θεωρώ ότι κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο».

Για το ποια ομάδα θεωρούσε καλύτερη μέχρι τώρα: «Νομίζω ότι ο καθένας είχε τα δικά του καλά και τα δικά του κακά. Ο καθένας είχε να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο και τα τρωτά του σημεία. Απλώς θεωρώ ότι στο τέλος, επειδή είναι μεγάλο το πρωτάθλημα, βαθμολογικά η κατάταξη δείχνει την πραγματικότητα. Ο καθένας από τους τρεις που διεκδικούσε ή διεκδικεί το πρωτάθλημα έχει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του».

Για το ποιους παίκτες ξεχώρισε: «Για τους περισσότερους το περίμενα, έδειξαν από την αρχή ότι θα ξεχωρίσουν. Με εξαίρεση κάποια παιδιά του Ατρόμητου όπως ο Ουάρντα, ο Γιαννιώτης και 2-3 άλλα παιδιά που έχουν κάνει εξαιρετική χρονιά».

Για τον στόχο του Αστέρα: «Ο στόχος είναι να μπούμε στην πεντάδα. Αυτό έχει να κάνει με τα αποτελέσματά μας γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Υπάρχουν ομάδες με πιο εύκολο πρόγραμμα αλλά θεωρούμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε εύκολα με την απόδοσή μας. Εμείς κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι».

Το μήνυμα που θέλει να στείλει: «Να μην υπάρξει ξανά λόγος να διακοπεί παιχνίδι, να μην υπάρχουν φασαρίες, να πρυτανεύει η λογική και ο βασιλιάς του γηπέδου να είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...