Το σημείωμα για το ύψος στη Masia και ο ερχομός του Μέσι

«Αν μας προσφέρετε ποδοσφαιριστή με ύψος μικρότερο του 1,80, κάνετε μεταβολή και φύγετε» ανέφερε ένα σημείωμα στη Masia, με τον Κρόιφ να το σκίζει και κάπως έτσι να γίνεται η μεγάλη αρχή για τη μετακίνηση του Μέσι στη Βαρκελώνη και την έναρξη ενός λαμπερού μύθου.

Έπειτα από τις πρώτες προβολές του ντοκιμαντέρ «Take the Ball, Pass the Ball» για τα χρόνια της τεράστιας επιτυχίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ορισμένοι πρωταγωνιστές της ιστορίας του Λιονέλ Μέσι στους «μπλαουγκράνα» ανέφεραν λεπτομέρειες που ήταν καθοριστικές για να μετακομίσει ο νυν ηγέτης της ομάδας από την Αργεντινή στη Βαρκελώνη και να κυνηγήσει το μεγάλο όνειρο.

«Ο Κρόιφ, πίστευε πολύ στους βραχύσωμους ποδοσφαιριστές και θεωρούσε πως μπορούσαν με τεράστια ευκολία να αλλάξουν κατεύθυνση, να χειριστούν τη μπάλα και να βοηθήσουν» ανέφερε ο άλλοτε κόουτς των «μπλαουγκράνα», Λορεάνο Ρουίθ, με τον Κάρλος Ρέχα να συμπληρώνει:

«Αν μου πιστώνεται κάποιο μερίδιο στην ιστορία του Μέσι, είναι πως επέμεινα για να τον πάρουμε στη Masia.

Αν πήγαινες τότε στη διοίκηση και τους έλεγες ότι έχω ένα καλό 12χρονο παιδί, θα σου έλεγαν “οκ, θα το συζητήσουμε ξανά σε 8 χρόνια”. Όμως, τους είπα πως δεν γινόταν να χάσουμε την ευκαιρία και έπρεπε να τον πάρουμε αμέσως. Από τότε είχε αφήσει δείγματα του ταλέντου του».

Το σημείωμα για το ύψος στη Masia και ο ερχομός του Μέσι

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...