Το «Who is Who» του Απόστολου Σουρλαντζή

Ο Σουρλαντζής Αποστόλης κατάγεται από τον Αμπελώνα και έζησε από την παιδική ηλικία στη Λάρισα.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Δίδαξε σε Λύκεια και Γυμνάσια της Λάρισας. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων του νομού Λάρισας και διοργάνωσε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Αποσπάστηκε στη Νότια Αφρική και δίδαξε στη Σχολή SAXETI. Aνέπτυξε πολιτιστική δράση σε συνεργασία με την ελληνική Κοινότητα και τους Συλλόγους της Παροικίας. Εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στο Παν/μιο WITS του Γιοχάννεσμπουργκ.

Εργάστηκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Συνεργάστηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού. Από το 2008 δίδαξε στα Πανεπιστήμια του PRESOV και Comenius της Μπρατισλάβας στη Σλοβακία.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος το 2014 στο Δήμο Λαρισαίων και διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και εντεταλμένος σε θέματα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πραγματοποίησε πολλές δράσεις για το Περιβάλλον και προώθησε σημαντικά θέματα στον τομέα της ανακύκλωσης. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κόσσυβα και πατέρας δύο παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...