Όταν τους κάνεις… “Μπαρτσελόνα”!

Στις δύο τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της ΑΕΛ με Βέροια και Ηρακλή, έχει προηγηθεί και έχει ισοφαριστεί. Καταφέρνοντας να είναι και… τυχερή που δεν έχασε.

Πως προήλθε αυτό; Τα πράγματα είναι απλά. Είναι πολύ απλά. Και εξηγούμε. Οι “βυσσινί” προηγούνται σε καλά χρονικά σημεία (στη Βέροια στο 45′ και με τον Ηρακλή στο 10′) και μάλιστα είναι τέτοια η περίοδος που πρέπει να συνεχίσεις στον ίδιο ρυθμό να πετύχεις και δεύτερο γκολ.

Αντιθέτως, η ΑΕΛ οπισθοχωρεί. Δίνει χώρο. Και δε μπορώ να δεχτώ πως έτσι πάει να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ, γιατί τα τελικά αποτελέσματα άλλα δείχνουν. Ενώ για να ενισχύσουμε το λόγο μας, τα κενά στο αμυντικό τρανζίσιον παραμένουν είτε δίνει χώρο, είτε όχι!

Επομένως τι ακριβώς να γλιτώσεις; Για να πάμε στο δια ταύτα, όπως λέει και ο τίτλος οι “βυσσινί” κάνουν τον αντίπαλό τους να δείχνει… “Μπαρτσελόνα”. Ο Ηρακλής των 127 τελικών προσπαθειών και των 7.45 μέσο όρο ανά ματς έκανε στην ΑΕΛ 15! Δηλαδή τις διπλασίασε!

Ενώ η Βέροια με τη “βασίλισσα του κάμπου” από εκεί που είχε 8 τελικές ανά ματς της έκανε 20 στη μεταξύ τους αναμέτρηση! Δηλαδή οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη με το να οπισθοχωρούν, δεν διασφαλίζουν το προβάδισμά τους, αλλά ουσιαστικά το θέτουν σε κίνδυνο! Και όπως αποδείχθηκε το πλήρωσαν. Και θα μπορούσαν να το είχαν πληρώσει πιο… “ακριβά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...