“AlterLife” για καλύτερη άθληση!

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθει το εργομετρικό σεμινάριο στο AEL FC ARENA, την Κυριακή 10/05.

Γράφει ο Δημήτρης Πετρωτός

Πολλές φορές ακούμε για τις γνωστές ιατρικές δοκιμασίες η εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και αθλητές γενικότερα, όμως τι ακριβώς κάνουν κατά την διάρκεια αυτών των εξετάσεων και σε τι χρησιμεύουν; Τι είναι δηλαδή τα λεγόμενα “εργομετρικά” που περνάν οι αθλητές;

Παρουσία 300 περίπου “φιλαθλητών” από όλον τον αθλητικό κόσμο του Νομού της Λάρισας, η “AlterLife” παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο εργομετρικό τεστ και την χρησιμότητα αυτού στον σύγχρονο αθλητισμό, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των περισσοτερών για τα άμεσα και ακριβή αποτελέσματα των μετρήσεων τους.

IMG_6912 copy

Εντυπωσιασμένοι έφυγαν άπαντες από το AEL FC ARENA μετά και την επίδειξη των ιδιοκτητών της “AlterLife”, Δημήτρη και Τηλέμαχου Κουκουφλή και των συνεργατών τους, ενός νέου, πιο εκσυγχρονισμένου προγράμματος εργομετρικής μέτρησης που προσφέρει ακόμη πιο ακριβή στοιχεία για την κατάσταση ενός αθλητή ή ακόμη και ενός απλού ανθρώπου.

Άλλωστε όπως οι ίδιοι τονίσαν, μια εργομετρική μέτρηση επιβάλλεται να κάνει και ένας απλός άνθρωπος που τρέχει παρέα με τον σκύλο του, ούτως ώστε να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα στην φυσική του υγεία και με λιγότερη δαπάνη χρόνου.

IMG_6915 copy

Ποιά είναι η alterlife και οι ιδιοκτήτες της

Η alterlife είναι μια εισαγωγική-εμπορική εταιρεία, και με τη σημερινή της νομική μορφή υπάρχει στην Ελληνική αγορά από το 2008. Οι ιδρυτές της alterlife, (Δημήτρης και Τηλέμαχος Κουκουφλής), πρωταθλητές στίβου και Πανελληνιονίκες και οι δύο, πέραν της εμπορικής τους δραστηριότητας, έχουν στην ιδιοκτησία τους και διαχειρίζονται 3 πρότυπα και άκρως επιτυχημένα γυμναστήρια

 • Το πιο ολοκληρωμένο πολυδύναμο κέντρο άθλησης 1.000μ² στην Ελληνική επαρχία (Φάρσαλα – ιδιόκτητες εγαταστάσεις με πισίνα και ανοιγοκλειώμενο στέγαστρο).
 • Το μεγαλύτερο Personal training center στην Ελλάδα 400μ² στα βόρεια προάστια της Αθήνας (Πεύκη).
 • Το πιο ολοκληρωμένο πολυδύναμο κέντρο άσκησης και αισθητικής στην Αττική 2.000μ² στα ανατολικά προάστια την Αθήνας (Αγία Παρασκευή).

IMG_6917 copy

Αξιολόγηση αθλητών και ομάδων

Η εργομετρική αξιολόγηση του αθλητή είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγραμματισμού για την επίτευξη των προπονητικών στόχων. Οι δοκιμασίες, εξιδικευμένες για κάθε αγώνισμα και σπορ, πραγματοποιούνται τόσο στο εργαστήριο όσο και στο γήπεδο και περιλαμβάνουν:

 • Αξιολόγηση αερόβιας ικανότητας.
 • Αξιολόγηση δύναμης και ισχύος.
 • Αξιολόγηση ταχύτητας.
 • Αξιολόγηση ευλυγισίας.
 • Αξιολόγηση σύστασης σώματος

IMG_6918 copy

Η εργομετρική αξιολόγηση έχει  ως στόχο:

 • Τον έλεγχο και την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης του αθλητή/αθλήτριας
 • Τον καλύτερο προγραμματισμό της προπόνησης, τη συμβουλευτική και την παροχή εξειδικευμένων και εξατομικευμένων προπονητικών προγραμμάτων και πρωτοκόλλων άσκησης.
 • Την αναγνώριση του αθλητικού ταλέντου.

Απώτερος σκοπός είναι η μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης με βέλτιστη αξιοποίηση πόρων, η αξιολόγηση της μακροχρόνιας αποτελεσματικότητας της προπόνησης και η πρόληψη των τραυματισμών.

IMG_6914 copy

Αξιολόγηση παιδιών και νέων

Η εργομετρική αξιολόγηση παιδιών/νέων περιλαμβάνει:

 • Μέτρηση ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών και εκτίμηση της βιολογικής ανάπτυξης.
 • Εκτίμηση σύστασης σώματος.
 • Αξιολόγηση καρδιοαναπνευστικής αντοχής.
 • Αξιολόγηση δύναμης, ταχύτητας, ευλυγισίας.

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, θα δοθούν οι απαραιτήτες οδηγίες και κατευθύνσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους (νέους, γονείς, προπονητές) ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος της αθλητικής εξέλιξης των παιδιών/νέων και η επίτευξη των στόχων του προπονητικού προγράμματος μέσω της βέλτιστης εκμετάλευσης των πόρων (χρόνου, δυνατοτήτων, χρημάτων) αναλόγως του σπορ ή του αθλήματος που δραστηριοποιούνται.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

24910 – 25 542.

Κινητό Τηλέφωνο

6951 – 923 352.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα της εταιρίας, πατώντας κλικ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...