Final Four Euroleague με το LA Travel!

Συνδυάστε το Final Four της Euroleague 2018 με μια όμορφη εκδρομή στο Βελιγράδι, παρέα με το ταξιδιωτικό γραφείο, LA Travel.

Το Πρόγραμμα της Εκδρομής

1η – 2η Ημέρα (Πέμπτη – Παρασκευή): Βόλος – Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Βελιγράδι – KOMBANK ARENA (Ημιτελικοί)

Αναχώρηση στις 20.00 μ.μ. από την πύλη του λιμανιού στο Βόλο, στις 21.00μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 23.00μ.μ. από την πλατεία Αριστοτέλους και στις 00.30μ.μ. από τη διασταύρωση του Λευκώνα. Διασχίζοντας τη Βουλγαρία και περνώντας έξω από τη Σόφια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι νωρίς το πρωί. Αρχικά επισκεπτόμαστε το Ζέμουν μια περιοχή στο Νέο Βελιγράδι, με παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνουν μια διαφορετική πινελιά στη μεγαλούπολη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παραλιακά του ποταμού Σάββα όπου μας περιμένει το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στα νερά του Σάββα και του Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ για όσους δε θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα.

Κατά τις 15.00μ.μ. κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Στις 16:00 μ.μ. πηγαίνουμε προς το γήπεδο KOMΒANK ARENA για να παρακολουθήσουμε τους 2 ημιτελικούς.

Εναλλακτικά όσοι δεν θα πάνε στο γήπεδο στις 20.00μ.μ. συγκεντρωνόμαστε και με το λεωφορείο μας ξεκινάμε για το Belgrade by night, ώστε να θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα κάνουμε μια στάση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ Μιχάηλοβα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό ή ποτό. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (Σάββατο): Βελιγράδι – Ξενάγηση Πόλης – Κάστο Καλέμεγκνταν – Άγιος Σάββας – Νόβισαντ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 09.00π.μ. ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Βελιγράδι με το λεωφορείο θαυμάζοντας την πανοραμική θέα και παρακολουθώντας περιφερειακά το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς. Το κάστρο – φρούριο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον Άγιο Σάββα (το μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, όπου θα έχουμε περίπου 1 ώρα ξενάγηση και λίγο ελεύθερο χρόνο για έναν καφέ. Κατά τη 13.00 μ.μ. θα ξεκινήσουμε για την προαιρετική μας εκδρομή στο Νόβισαντ, την πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και όσοι είναι για παρακολούθηση του αγώνα στις 17:00μ.μ. έχουμε αναχώρηση. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή περίπου 1 ώρας, φτάνουμε στην πόλη, η οποία μοιάζει σα να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο.

Το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι κατά τις 18.30 και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Sava Mala για ποτό σε ένα από τα πολλά μπαρ της περιοχής.

4η Ημέρα (Κυριακή): Βελιγράδι – KOMBANK ARENA (Τελικοί)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να ανακαλύψετε τις ομορφιές του Βελιγραδίου. Μπορείτε να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ Μιχάηλοβα ή να επισκεφθείτε το εμπορικό κέντρο USCE για βόλτες και ψώνια. Στις 16:00μ.μ. αναχώρηση στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε τόσο το μικρό όσο και το μεγάλο τελικό του Final Four της Euroleague με την ευχή ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο κάποια ελληνική ομάδα. Μετά το τέλος του τελικού αναχώρηση απευθείας για Ελλάδα.

5η Ημέρα (Δευτέρα): Βελιγράδι – Νις – Σέρρες – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Βόλος

Διασχίζοντας τη Νότια Σερβία και περνώντας περιφερειακά από το Νις, κατευθυνόμαστε στη Σόφια όπου θα κάνουμε στάση για καφέ νωρίς το πρωί. Στη συνέχεια διασχίζουμε όλη τη Βουλγαρία και μπαίνουμε στην Ελλάδα από τα σύνορα του Προμαχώνα. Άφιξη περίπου στις 13.00 στη Θεσσαλονίκη, στις 15.00 στη Λάρισα και περίπου στις 19.30 στην Αθήνα.

Το Κόστος της Εκδρομής

Κόστος εκδρομής κατ΄ άτομο ανάλογα με την πόλη αναχώρησης:

Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη ή Σέρρες : 130€
Για αναχώρηση από Λάρισα, Βόλο ή Κατερίνη : 145€
Για αναχώρηση από Αθήνα ή Λαμία : 180€
Περιλαμβάνονται:

1) Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από την πόλη σας στο Βελιγράδι μετ΄ επιστροφής και οι τοπικές μεταφορές στο γήπεδο για τους αγώνες
2) Πρωινό σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και 1 γεύμα την ημέρα άφιξης
3) 2 διανυκτερεύσεις σε 3* ( Villa Forest )
4) Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό
5) Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
6) Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Εξασφαλισμένα εισιτήρια αγώνα για τους 4 Αγώνες του Final four με συνολικό κόστος από 455€ έως 895€ ανάλογα με την κερκίδα (αγορά εισιτηρίων μέσω του επίσημου αντιπροσώπου viagogo)

* Λόγω μικρής διαθεσιμότητας θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με προκαταβολή μόνο 50,00€/άτομο.

Σημαντική Σημείωση:

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων είναι οριστικές ανεξαρτήτου ομάδας που θα προκριθεί
Οι τιμές έχουν οριστεί από τους πωλητές και μπορεί να είναι υψηλότερες από την ονομαστική αξία.
Οι ημερομηνίες και ώρες των εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξουν από τον διοργανωτή οπότε θα υπάρξει και ανάλογη προσαρμογή του προγράμματος
Μετά την ολοκλήρωση & εξόφληση της αγοράς σας και 2 ημέρες πριν την αναχώρηση θα λάβεται το ενημερωτικό της εκδρομής & πληροφορίες για την παράδοση των εισιτηρίων σας για τους 4 αγώνες.

Φρούριο Kalemegdan

Είναι ένα οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης. Στέκεται στην κορυφή του λόφου σε ύψος 125.5 μέτρων. Είναι η καρδιά και το παλιότερο σημείο της πόλης του Βελιγραδίου, αφού για αιώνες, ο πληθυσμός της πόλης ζούσε εντός των τειχών του οχυρού, κάτι που το κάνει να είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης.

Κοινοβούλιο

Το παρόν κτίριο του κοινοβουλίου της Σερβίας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μπροστά από το πάρκο Pioneer’s στην πλατεία Nikola Pašić. Περισσότερα από 100 γραφεία και τέσσερις αίθουσες επιτροπών βρίσκονται στο κτίριο ενώ στον πρώτο όροφο στεγάζεται και μια βιβλιοθήκη 165 τετραγωνικών μέτρων με 60.000 βιβλία. Στη διάσημη ταινία “The Day the Earth Stood Still”, το Κοινοβούλιο απεικονίζεται να φλέγεται.

Ναός Αγίου Σάββα

Ένα μέρος με εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο. Είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και σημαντικό πρόσωπο της χώρας κατά τη μεσαιωνική εποχή. Η κατασκευή του ναού έγινε αποκλειστικά με προσφορές, ενώ, εικάζεται ότι χτίστηκε στο σημείο που θάφτηκε ο Άγιος Σάββας.

Παλιό παλάτι

Ήταν το βασιλικό παλάτι της δυναστείας Obrenović της Σερβίας, ενώ σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης. Το εσωτερικό του παλατιού ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό, όμως έπαθε σημαντικές ζημιές κατά την διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Μετά τη λήξη των ανακατασκευών η αρχιτεκτονική του κτιρίου άλλαξε δραστικά. Όμως, μια επίσκεψη στο εσωτερικό του θα είναι μια ευχάριστη επιλογή κατά τη διαμονή σας στην πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...