«Big Three» στον Οικονόμο

Πολύ κοντά στην απόκτηση 3 εξαιρετικών ποδοσφαιριστών βρίσκεται ο Οικονομός Τσαριτσάνης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ArenaLarissa.gr μια ανάσα απο το να ενταχθούν στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι οι Μπανούσης, Μπλέντι και ο Λόρι.
Εάν και εφόσον υλοποιηθούν και οι 3 περιπτώσεις σίγουρα θα μιλάμε για σημαντική ενίσχυση της Τσαριτσάνης πριν καλά καλά «πιάσουν» οι ζέστες.
Ο Κώστας Μπανούσης κατάγεται απο την Ελασσόνα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο πρωταγωνιστούσε με την φανέλα του Εορδαϊκού στο πρωτάθλημα της Football League 2. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί αρχικά στις ακαδημίες της ΑΕΛ και στην συνέχεια επιβραβεύοντας τον για τις πολύ καλές του παρουσίες, αποτέλεσε για ένα εξάμηνο επαγγελματίας ενώ την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στον Πυρσό Γρεβενών όπου δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε προετοιμασία με την ΑΕΛ και στην συνέχεια έμεινε ελεύθερος επιλέγοντας ο ίδιος να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του περιπλάνηση στον Εορδαϊκό.
Η περίπτωση του Μούτσα Μπλέντι θα μπορούσε να παρομοιαστεί πολύ εύκολα με την Οδύσσεια. Ο νεαρός εξτρέμ έχει ταλιπωρηθεί ψυχικά όσο κάνεις άλλος ποδοσφαιριστής. Τυπικά ανήκει στον Πυργετό όμως τα τελευταία χρόνια δίνεται δανεικός. Την ποδοσφαιρική χρονιά 2009 – 2010 αγωνιζόταν ξανά με την φανέλα του Οικονόμου στην Α’ τοπική κατηγορία συντελόντας τα μέγιστα για την άνοδο της Τσαριτσάνης στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο ίδιος δεν μπόρει να αγωνιστεί καθώς κατάγεται απο την Αλβανία και δεν έχει δικαιώμα συμμετοχής διότι «πιάνεται ως ξένος». Αναγκαστικά λοιπόν έπρεπε να ψάξει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και δεν δυσκολεύτηκε. Επόμενη στάση Αμπελώνας. Μαζί με τον Γέλοβατς καταφέρνουν να ανεβάζουν τον Αμπελώνιακό στην Δ’ Εθνική. Βέβαια όλο αυτό το διάστημα οι ιθύνοντες του Οικονόμου τον είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και σε συνδυασμό με την άνοδο του συλλόγου στην Γ’ Εθνική τον έφεραν και πάλι στο προσκήνιο.
Τέλος ο Λόρι Κέρι επίσης Αλβανός στην καταγωγή αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει να αναδείξει η γειτονική μας χώρα.
Απο πολύ μικρός αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Βέροιας όπου πριν απο 3 χρόνια έγινε επαγγελμετίας. Πριν απο δύο καλοκαίρια τον είδε ο Σάκης Τσιώλης και τον άρπαξε για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου ενώ εκείνο το διάστημα είχε πάει να τον παρακολουθήσει στην Βέροια και ο τότε προπονητης της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης. Στον Βόλο δεν είχε την απόδοση που όλοι περιμέναν απο τον ίδιο με αποτέλεσμα πέρυσι να μεταγραφεί στον Αλμυρό, ομάδα Α’ τοπικής κατηγορίας της Μαγνησίας πετυχαίνοντας 36 τέρματα.
Να θυμίσουμε πως η ομάδα της Τσαριτσάνης τις προηγούμενες μέρες ένταξε στο δυναμικό της, τους νεαρούς Μήσιο και Κορομπίλια.