“Άγιε Βασίλη στείλε μας ένα πρόεδρο”

Μιας και διανύουμε εορταστικές μέρες – αν και η μαυρίλα των μνημονίων δεν αφήνει περιθώρια στον κόσμο να τις χαρεί όπως παλιά – θα θυμηθούμε σήμερα τις γιορτινές ημέρες της περιόδου 1997 – 98.

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην Β΄ Εθνική για δεύτερη χρονιά,μετά τον υποβιβασμό του 1996. Οι οπαδοί της, οι MONSTERS πιστοί στο δόγμα του “δεν θα σ΄ αφήσω ποτέ” είναι πάντα δίπλα της, με τον κόσμο γενικότερα πιο συσπειρωμένο από την περσινή χρονιά στο ξεκίνημα της περιόδου.

Στις 4 Ιανουαρίου 1998, η ΑΕΛ αγωνίζεται σε ένα “τοπικό ντέρμπι” με την αναγέννηση Καρδίτσας. Έχουμε φτάσει στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι προηγούμενες 13 δεν αφήνουν περιθώρια για ελπίδες ανόδου και αν συνυπολογίσει κανείς τις εξευτελιστικές ήττες από Παναιτωλικό εκτός (5 – 0), Παναργειακό εκτός (4 – 0), Εδεσσαϊκό εκτός (3 – 0) αντιλαμβάνεται πως η ιδιοκτησία Παπανικολάου, μόνο να γεμίσει επιπλέον κηλίδες στην βυσσινί ιστορία μπορεί και τίποτα παραπάνω.

Σε αυτή την αναμέτρηση, οι MONSTERS, βγάζουν μια λινάτσα που απευθύνει έκκληση στον Άγιο Βασίλη, να στείλει έναν πρόεδρο.

Η σημασία της λινάτσας είναι σίγουρα αλληγορική, θέλοντας να καταδειξει όμως το σοβαρότερο πρόβλημα της ΑΕΛ των πέτρινων χρόνων, αυτό της ιδιοκτησίας που “κρατάει” την ομάδα στις χαμηλες κατηγορίες.

Θα μπορούσε κάποιος να πεί πως αυτή η λινάτσα θα ήταν επίκαιρη και στις μέρες μας, όμως δεν θα προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση του συγκεκριμένου, μιας και εμείς παρακολουθούμε την ιστορία και δεν έχουμε λόγο να “επέμβουμε” στο παρών. Άσχετα αν πολλοί πιστεύουν πως η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται…

Σας ευχόμαστε όλους Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία,χαρές και αγωνιστική ετοιμότητα για τις δύσκολες μέρες που έρχονται… Η στήλη επιστρέφει το νέο έτος, ως τότε, μπορούμε να τα λέμε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως αύριο, στις 3 το μεσημέρι, η ερασιτεχνική ΑΕΛ και η ΠΑΕ, διοργανώνουν αγώνα αλληλεγγύης για συνοπαδό μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Ας είμαστε όλοι εκεί και ας προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί από το υστερημά του.

15451195_1970195039874424_184226856_n